» » Паста з лососем у вершковому соусі

Паста з лососем у вершковому соусі

Паста з лососем у вершковому соусі
Хочете похвалитися своїми гастрономічними талантами перед гостями? Чи бажаєте здивувати коханих незвичайним блюдом на вечерю? І у першому і у другому випадку зупиніть свій вибір на пасту з морепродуктами, а точніше на її класичному рецепті - з лососем і у вершковому соусі.

Паста з солоним лососем у вершковому соусі


Найчастіше лосось можна знайти у місцевих маркетах вже в заготовленому вигляді: філе, стейки і нарізки м'якоті різного ступеня просолення користуються популярністю в якості самостійної холодної закуски або доповнення до таких, але ми підемо далі використовуємо солону рибу для приготування гарячої страви.
Інгредієнти:

  • гілочки чебрецю і петрушки - по 3 шт.;

  • пара часникових зубчиків;

  • солоне філе сьомги - 400 г;

  • свіжа рікотта - 260 г;

  • твердий сир (Грана Падано) - 60 г;

  • молоко - 80 мл;

  • свіжа паста - 400 г;

  • заморожений зелений горошок - 100 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • борошно - 30 г;

  • обжареная хлібна крихта - 1/3 ст.


  • Приготування
    Ставимо пасту варитися, а тим часом в чаші блендера збиваємо обидва види сиру (м'яку рікотту і твердий Грана Падано) з молоком і пучкою солі. Перед тим, як робити вершковий соус для пасти, масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому борошно до ледь золотистого відливу. Зазвичай цей процес займає не більше хвилини. Коли борошно заграє потрібними фарбами, кладемо в сотейник пюрированные часникові зубчики і листочки чебрецю. Ще півхвилини заливаємо ароматну борошняну суміш збитим з сирами молоком і залишаємо все нудитися на мінімальному вогні, поки не загусне. За цей час паста якраз дійде до готовності.
    В гарячий густий соус кидаємо розморожений горошок і даємо йому прогрітися. Слідом викладаємо пасту, все ретельно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Зверху розміщуємо скибочки риби, нарубану петрушку і хлібну крихту.

    Вершковий соус для пасти з лососем – рецепт


    Соус для пасти з лососем по цьому рецепту виходить простим і відносно недорогим. Буквально 15 хвилин і ситну вечерю вже буде красуватися на вашому столі.
    Інгредієнти:

  • консервований лосось - 75 г;

  • паста - 140 г;

  • білий цибуля - 50 р;

  • йогурт натуральний - 110 г;

  • перець чилі ;

  • зелень петрушки;

  • лимон.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати вершковий соус для пасти, поставте саму пасту варитися у великій кількості добре підсоленої киплячої води. Самі, тим часом, подрібніть цибулину з зеленню і перцем чилі. З останнього краще попередньо витягти все насіння. На сковороду влийте трохи олії і обсмажте на ньому ароматну цибульну суміш буквально 4 хвилини, поки не розм'якнути. Тим часом розберіть лосося на невеликі шматочки.
    Відварену пасту перекладіть на сковороду і змішайте з цибулею, додайте рибу і лимонний сік, а потім зніміть посуд з вогню і з'єднайте всі з йогуртом.

    Паста з копченим лососем і креветками у вершковому соусі


    У даному рецепті ви можете взяти за основу як копчену рибу, яка забезпечить ваше блюдо непередаваним легким запахом димку, так і свіжу, для більш «чистого» смаку морепродуктів, відтіняє солодкість свіжих креветок.
    Інгредієнти:

  • паста - 480 м;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • креветки - 300 г;

  • копчений лосось - 230 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • томати - 600 г;

  • біле сухе вино - 240 мл;
    Паста з лососем у вершковому соусі

  • вершки для збивання - 190 мл;

  • тертий Пармезан;

  • зелень петрушки і базиліка.


  • Приготування
    На краплі оливкової олії смажимо очищені креветочні хвости, домагаючись появи рожевого забарвлення. Окремо швидко смажимо часник, змішуємо його з томатами і заливаємо основу соусу вершками і вином. Через 7-8 хвилин соус загусне і до нього можна буде додавати шматочки лосося, смажених креветок, тертий сир, зелень і саму пасту.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:09
    Переглядів: 515