Хочете похвалитися своїми гастрономічними талантами перед гостями? Чи бажаєте здивувати коханих незвичайним блюдом на вечерю? І у першому і у другому випадку зупиніть свій вибір на пасту з морепродуктами, а точніше на її класичному рецепті - з лососем і у вершковому соусі.
Паста з солоним лососем у вершковому соусі
Найчастіше лосось можна знайти у місцевих маркетах вже в заготовленому вигляді: філе, стейки і нарізки м'якоті різного ступеня просолення користуються популярністю в якості самостійної холодної закуски або доповнення до таких, але ми підемо далі використовуємо солону рибу для приготування гарячої страви.
Інгредієнти: гілочки чебрецю і петрушки - по 3 шт.; пара часникових зубчиків; солоне філе сьомги - 400 г; свіжа рікотта - 260 г; твердий сир (Грана Падано) - 60 г; молоко - 80 мл; свіжа паста - 400 г; заморожений зелений горошок - 100 г; вершкове масло - 60 г; борошно - 30 г; обжареная хлібна крихта - 1/3 ст. Приготування Ставимо пасту варитися, а тим часом в чаші блендера збиваємо обидва види сиру (м'яку рікотту і твердий Грана Падано) з молоком і пучкою солі. Перед тим, як робити вершковий соус для пасти, масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому борошно до ледь золотистого відливу. Зазвичай цей процес займає не більше хвилини. Коли борошно заграє потрібними фарбами, кладемо в сотейник пюрированные часникові зубчики і листочки чебрецю. Ще півхвилини заливаємо ароматну борошняну суміш збитим з сирами молоком і залишаємо все нудитися на мінімальному вогні, поки не загусне. За цей час паста якраз дійде до готовності.
В гарячий густий соус кидаємо розморожений горошок і даємо йому прогрітися. Слідом викладаємо пасту, все ретельно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Зверху розміщуємо скибочки риби, нарубану петрушку і хлібну крихту.
Вершковий соус для пасти з лососем – рецепт
Соус для пасти з лососем по цьому рецепту виходить простим і відносно недорогим. Буквально 15 хвилин і ситну вечерю вже буде красуватися на вашому столі.
Інгредієнти: консервований лосось - 75 г; паста - 140 г; білий цибуля - 50 р; йогурт натуральний - 110 г; перець чилі ; зелень петрушки; лимон. Приготування Перед тим, як готувати вершковий соус для пасти, поставте саму пасту варитися у великій кількості добре підсоленої киплячої води. Самі, тим часом, подрібніть цибулину з зеленню і перцем чилі. З останнього краще попередньо витягти все насіння. На сковороду влийте трохи олії і обсмажте на ньому ароматну цибульну суміш буквально 4 хвилини, поки не розм'якнути. Тим часом розберіть лосося на невеликі шматочки.
Відварену пасту перекладіть на сковороду і змішайте з цибулею, додайте рибу і лимонний сік, а потім зніміть посуд з вогню і з'єднайте всі з йогуртом.
Паста з копченим лососем і креветками у вершковому соусі
У даному рецепті ви можете взяти за основу як копчену рибу, яка забезпечить ваше блюдо непередаваним легким запахом димку, так і свіжу, для більш «чистого» смаку морепродуктів, відтіняє солодкість свіжих креветок.
Інгредієнти: паста - 480 м; оливкова олія - 55 мл; креветки - 300 г; копчений лосось - 230 г; часникові зубчики - 3 шт.; томати - 600 г; біле сухе вино - 240 мл; вершки для збивання - 190 мл; тертий Пармезан; зелень петрушки і базиліка. Приготування На краплі оливкової олії смажимо очищені креветочні хвости, домагаючись появи рожевого забарвлення. Окремо швидко смажимо часник, змішуємо його з томатами і заливаємо основу соусу вершками і вином. Через 7-8 хвилин соус загусне і до нього можна буде додавати шматочки лосося, смажених креветок, тертий сир, зелень і саму пасту.