Паста з грибами - рецепт
Пасту (або, як кажуть на пострадянському просторі, макаронні вироби), як відомо, спочатку відварюють, а потім подають з якими соусами, підливами та іншими вкусообразующими добавками. Традиції приготування сумішей-добавок до пасті в різних країнах різні, оскільки використовуються в основному ті продукти, які виготовляють або видобувають в тій чи іншій місцевості.
Розповімо, як можна приготувати пасту з грибами.
З пастою все зрозуміло: купуємо будь-які макаронні вироби з маркуванням на упаковці «група А», занурюємо потрібну кількість пасти в каструлю з киплячою водою повністю і відварюємо до стану al dente, тобто протягом 5-15 а краще 8 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. Промивка не потрібно. Будемо готувати Пасту після того, як приготували гриби.
Далі мова йде тільки про приготування грибних сумішей-добавок у різних варіантах.
Інгредієнти:
куряче філе – 300 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
гриби білі свіжі – 300 г;
чорний перець мелений;
тертий мускатний горіх;
олія оливкова або перетоплений курячий жир;
зелень.
Приготування
Очищений лук, нарізаний не дуже дрібно, злегка пасеруємо в сковороді на олії, потім додаємо гриби, нарізані трохи більші, ніж цибуля. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, на середньому вогні, потім, зменшивши вогонь, тушкуємо протягом 15 хвилин з додаванням невеликої кількості води (не більше 30 мл), якщо це буде потрібно. Вимикаємо вогонь, приправляємо спеціями і додаємо подрібнену зелень. Тепер, поки суміш, остигаючи, доходить під кришкою, варимо пасту (див. вище) і подаємо всі разом в порційних тарілках.
Для пасти з грибами можна окремо приготувати соус, наприклад, часниково-вершковий.
Інгредієнти:
вершки молочні натуральні – 60 мл;
часник – 2 зубчики;
сіль.
Приготування
Змішаємо вершки з продавлений часником і трохи присолим. Замість вершків можна використовувати сметану або майонез (краще домашній).
Інгредієнти:
свіжі печериці або гливи – 400 г;
олія оливкова;
часник – 1 зубчик;
вино біле десертне (мускат або вермут) – 30 мл;
тертий мускатний горіх;
мелений коріандр;
зелень різна, в тому числі, і цибулька.
Приготування
Зубчик часнику розрізаємо навпіл і злегка обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, щоб надати маслу смак і запах. Потім часник виймаємо. Гриби, нарізані не занадто дрібно, злегка обсмажуємо в сковороді, помішуючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь, вливаємо вино і додаємо спеції. Тушкуємо ще до готовності. Додаємо цю суміш до тільки що звареної пасті. Присипаємо зеленню. Цей рецепт ближче до автентичних італійським. Можна ще присипати тертим твердим сиром. Ну, і вина подати для кращого засвоєння.
Інгредієнти:
гливи або печериці свіжі – 300 г;
шинка свиняча – 200 г;
перець солодкий червоний – 1шт.;
цибуля-порей – 1 стебло (або червоний);
зелень;
соєвий соус;
олія кунжутна;
сік лайма;
червоний пекучий перець;
часник.
Приготування
Шинку, нарізану короткими смужками, злегка обсмажуємо в сковороді на середньо-сильному вогні. Потім додаємо нарізані цибулю, солодкий перець і гриби. Обсмажуємо все разом, потім зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус і червоний пекучий перець. Можна додати ложку-дві міріна або сливового вина. Готуємо суміш протягом 10 хвилин, періодично струшуючи сковороду і помішуючи лопаткою. Приправляємо часником і присипаємо подрібненою зеленню. Таку суміш можна подавати з будь-якою пастою, в тому числі, з рисової та гречаної локшиною.
Розповімо, як можна приготувати пасту з грибами.
Пасту готуємо окремо
З пастою все зрозуміло: купуємо будь-які макаронні вироби з маркуванням на упаковці «група А», занурюємо потрібну кількість пасти в каструлю з киплячою водою повністю і відварюємо до стану al dente, тобто протягом 5-15 а краще 8 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. Промивка не потрібно. Будемо готувати Пасту після того, як приготували гриби.
Далі мова йде тільки про приготування грибних сумішей-добавок у різних варіантах.
Паста з куркою і білими грибами рецепт в російському стилі
Інгредієнти:
Приготування
Очищений лук, нарізаний не дуже дрібно, злегка пасеруємо в сковороді на олії, потім додаємо гриби, нарізані трохи більші, ніж цибуля. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, на середньому вогні, потім, зменшивши вогонь, тушкуємо протягом 15 хвилин з додаванням невеликої кількості води (не більше 30 мл), якщо це буде потрібно. Вимикаємо вогонь, приправляємо спеціями і додаємо подрібнену зелень. Тепер, поки суміш, остигаючи, доходить під кришкою, варимо пасту (див. вище) і подаємо всі разом в порційних тарілках.
Для пасти з грибами можна окремо приготувати соус, наприклад, часниково-вершковий.
Інгредієнти:
Приготування
Змішаємо вершки з продавлений часником і трохи присолим. Замість вершків можна використовувати сметану або майонез (краще домашній).
Пісна паста з грибами в винному соусі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зубчик часнику розрізаємо навпіл і злегка обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, щоб надати маслу смак і запах. Потім часник виймаємо. Гриби, нарізані не занадто дрібно, злегка обсмажуємо в сковороді, помішуючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь, вливаємо вино і додаємо спеції. Тушкуємо ще до готовності. Додаємо цю суміш до тільки що звареної пасті. Присипаємо зеленню. Цей рецепт ближче до автентичних італійським. Можна ще присипати тертим твердим сиром. Ну, і вина подати для кращого засвоєння.
Паста з грибами і шинкою – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти:
Приготування
Шинку, нарізану короткими смужками, злегка обсмажуємо в сковороді на середньо-сильному вогні. Потім додаємо нарізані цибулю, солодкий перець і гриби. Обсмажуємо все разом, потім зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус і червоний пекучий перець. Можна додати ложку-дві міріна або сливового вина. Готуємо суміш протягом 10 хвилин, періодично струшуючи сковороду і помішуючи лопаткою. Приправляємо часником і присипаємо подрібненою зеленню. Таку суміш можна подавати з будь-якою пастою, в тому числі, з рисової та гречаної локшиною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з соусом песто
Соус песто завжди дуже добре поєднується з гарячою пастою. Це ароматне неповторне італійське блюдо готується дуже швидко і просто. Цінителі
Вершковий соус для макаронів
Макаронні вироби чудово поєднуються з різними соусами. І сьогодні ми розповімо вам декілька порад, як приготувати вершковий соус для них. Таке блюдо
Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити
Паста з ікрою
Паста - популярний продукт у багатьох країнах. З нею можна створювати самі смачні та чудові страви. І сьогодні ми розповімо, як приготувати пасту з
Піджарка зі свинини
Піджарка зі свинини - це найпростіше м'ясне блюдо, яке завоювало любов господинь простотою приготування і нехитрим смаком, який подобається всім.