Пасту (або, як кажуть на пострадянському просторі, макаронні вироби), як відомо, спочатку відварюють, а потім подають з якими соусами, підливами та іншими вкусообразующими добавками. Традиції приготування сумішей-добавок до пасті в різних країнах різні, оскільки використовуються в основному ті продукти, які виготовляють або видобувають в тій чи іншій місцевості.
Розповімо, як можна приготувати пасту з грибами.
Пасту готуємо окремо
З пастою все зрозуміло: купуємо будь-які макаронні вироби з маркуванням на упаковці «група А», занурюємо потрібну кількість пасти в каструлю з киплячою водою повністю і відварюємо до стану al dente, тобто протягом 5-15 а краще 8 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк. Промивка не потрібно. Будемо готувати Пасту після того, як приготували гриби.
Далі мова йде тільки про приготування грибних сумішей-добавок у різних варіантах.
Паста з куркою і білими грибами рецепт в російському стилі
Інгредієнти: куряче філе – 300 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; гриби білі свіжі – 300 г; чорний перець мелений; тертий мускатний горіх; олія оливкова або перетоплений курячий жир; зелень. Приготування Очищений лук, нарізаний не дуже дрібно, злегка пасеруємо в сковороді на олії, потім додаємо гриби, нарізані трохи більші, ніж цибуля. Обсмажуємо все разом, перемішуючи лопаткою, на середньому вогні, потім, зменшивши вогонь, тушкуємо протягом 15 хвилин з додаванням невеликої кількості води (не більше 30 мл), якщо це буде потрібно. Вимикаємо вогонь, приправляємо спеціями і додаємо подрібнену зелень. Тепер, поки суміш, остигаючи, доходить під кришкою, варимо пасту (див. вище) і подаємо всі разом в порційних тарілках.
Для пасти з грибами можна окремо приготувати соус, наприклад, часниково-вершковий.
Інгредієнти: вершки молочні натуральні – 60 мл; часник – 2 зубчики; сіль. Приготування Змішаємо вершки з продавлений часником і трохи присолим. Замість вершків можна використовувати сметану або майонез (краще домашній).
Пісна паста з грибами в винному соусі – рецепт
Інгредієнти: свіжі печериці або гливи – 400 г; олія оливкова; часник – 1 зубчик; вино біле десертне (мускат або вермут) – 30 мл; тертий мускатний горіх; мелений коріандр; зелень різна, в тому числі, і цибулька. Приготування Зубчик часнику розрізаємо навпіл і злегка обсмажуємо в сковороді на оливковій олії, щоб надати маслу смак і запах. Потім часник виймаємо. Гриби, нарізані не занадто дрібно, злегка обсмажуємо в сковороді, помішуючи лопаткою, потім зменшуємо вогонь, вливаємо вино і додаємо спеції. Тушкуємо ще до готовності. Додаємо цю суміш до тільки що звареної пасті. Присипаємо зеленню. Цей рецепт ближче до автентичних італійським. Можна ще присипати тертим твердим сиром. Ну, і вина подати для кращого засвоєння.
Паста з грибами і шинкою – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти: гливи або печериці свіжі – 300 г; шинка свиняча – 200 г; перець солодкий червоний – 1шт.; цибуля-порей – 1 стебло (або червоний); зелень; соєвий соус; олія кунжутна; сік лайма; червоний пекучий перець; часник. Приготування Шинку, нарізану короткими смужками, злегка обсмажуємо в сковороді на середньо-сильному вогні. Потім додаємо нарізані цибулю, солодкий перець і гриби. Обсмажуємо все разом, потім зменшуємо вогонь, додаємо соєвий соус і червоний пекучий перець. Можна додати ложку-дві міріна або сливового вина. Готуємо суміш протягом 10 хвилин, періодично струшуючи сковороду і помішуючи лопаткою. Приправляємо часником і присипаємо подрібненою зеленню. Таку суміш можна подавати з будь-якою пастою, в тому числі, з рисової та гречаної локшиною.