Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий соус для макаронів

Вершковий соус для макаронів

25-03-2015, 18:34
1 234
Вершковий соус для макаронів
Макаронні вироби (або, як кажуть в інших країнах, пасту) добре подавати з різними соусами, вибір яких може бути дуже широкий. Пасту з соусами можна подавати як окрему страву, навіть без м'яса або риби (як це традиційно робиться на пострадянському просторі).
У різних кулінарних традиціях підхід до питання вибору соусів для макаронів має характерні риси, це залежить від клімату і місцевих продуктів. Взагалі, будь-які соуси надають кожному блюду особливий смак, а тому їх приготування - широке поле для кулінарних фантазій та експериментів.
В холодні дні, яких в областях з прохолодним кліматом багато, добре подавати пасту з поживними соусами на основі натуральних молочних вершків. Такі соуси не тільки особливо ніжні на смак, але і досить енергетичними. Крім того, щодо жирна їжа сприяють швидкому насиченню.
Зрозуміло, макарони під вершковими соусами - не те блюдо, яким слід захоплюватися (адже це поєднання вуглеводів з жирами), особливо тим, хто піклується про свою фігуру. Ну, і, звичайно ж, такі сполучення не підходять для вечері. Краще їсти пасту з поживними соусами в першій половині дня.
Про макаронних виробах (тобто, про пасті)
Хочеться ще раз нагадати, що якісні макаронні вироби виробляють з твердих сортів пшениці і маркують на упаковці як «група А». Варити їх слід, як кажуть італійці, al dente (що означає буквально «на зубок»). Тобто вибираємо середнє час від вказаного на упаковці (зазвичай це 8 хвилин). Відварену пасту відкидаємо на друшляк і не промиваємо - якісна неперетравлена паста цього не потребує.
Соуси краще приготувати заздалегідь. Подавати їх можна відразу, полив, соусом пасту або в окремому соуснику.
Наводимо рецепти декількох соусів на основі натуральних молочних вершків. Пшеничне борошно (як радять деякі) ми додавати не будемо, навіщо нам зайві вуглеводи?

Рецепт мускатного вершкового соусу для макаронів


Інгредієнти:

  • вершки молочні натуральні високої жирності (густі) - близько 150 мл;

  • мускатний горіх мелений - 2 щіпки;

  • перець запашний мелений - 1 щіпка;

  • часник - 1 зубчик;

  • вино біле (вермут, мартіні або мускат) - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • зелень (розмарин, петрушка).


  • Приготування
    Змішаємо вершки, вино, гірчицю і сік лимона. Додамо мелені спеції (перець і мускатний горіх), а також продавлений через ручний прес часник і зелень, січену дуже дрібно. Все ретельно перемішати. Можна трохи підсолити за смаком.
    Якщо до цього соусу додати 1 зубчик часнику, а в 3-4 рази більше, у вас вийдуть макарони в вершково-часниковому соусі.
    Дещо складніше приготувати сирно-вершковий соус для макаронів. Ми беремо ті ж самі інгредієнти і ще 80 г тертого твердого сиру (в ідеалі «Пармезан»). Нагріваємо вершки в сотейнику і додаємо туди сир. Тушкуємо на слабкому вогні, треба, щоб сир добре подплавился, і лише потім додаємо інші інгредієнти.
    Втім, є варіант приготування макаронів в сирно-вершковому соусі і без термічної обробки: сир потрібно або дуже дрібно натерти і змішати з іншими інгредієнтами. Такий соус буде мати цікаву неоднорідну структуру.

    Вершково-грибний соус для макаронів


    Інгредієнти:

  • гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • вершки молочні натуральні - близько 150 мл;

  • сухі спеції різні - за вашим смаком;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • зелень свіжа різна.


  • Вершковий соус для макаронів
    Приготування
    Гриби промиємо, обсушим і дрібно наріжемо. Лук очистимо й наріжемо його також як можна дрібніше. Спассеруем цибулю в олії на сковороді на середньому вогні. Додаємо гриби, сухарі мелені спеції (можна трохи присолити) і перемішуємо. Тушкуємо, помішуючи лопаткою, через 5 хвилин зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і доводимо майже до готовності протягом 15 хвилин. Тепер додаємо вершки і тушкуємо ще хвилини 2-3. Вимикаємо вогонь, додаємо дрібно нарубану зелень і продавлений через ручний прес часник. Перемішуємо. Можна злегка остудити соус і пробити в блендері.
    Ці соуси на основі вершків підійдуть не тільки для макаронів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з макаронів з помідорами
    Салат з макаронів з помідорами
    Паста і помідори гармонійно поєднуються один з одним. Використовуючи ці 2 інгредієнта в якості основних, можна готувати безліч цікавих страв. І
    Як приготувати макарони з сиром?
    Як приготувати макарони з сиром?
    Виявляється, макарони можна приготувати по-різному. А якщо до них додати сир, то вийде взагалі окрема страва. Ви знаєте, як правильно зробити
    Макарони з шинкою
    Макарони з шинкою
    Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний
    Макарони з сиром
    Макарони з сиром
    Макарони з сиром - це чудове блюдо для розвантажувальних днів або для тих, хто не вживає м'ясо і рибу. Здавалося б, що простіше - отварил спагетті і
    Паста з ікрою
    Паста з ікрою
    Паста - популярний продукт у багатьох країнах. З нею можна створювати самі смачні та чудові страви. І сьогодні ми розповімо, як приготувати пасту з
    Овочева підлива
    Овочева підлива
    Підлива - це не надто густий соус, що зрозуміло з назви. Їх можна готувати на основі бульйонів, нетвердих молочних продуктів, рослинних олій, соків і