Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочева підлива

Овочева підлива

18-03-2015, 08:36
2 879
Овочева підлива
Підлива - це не надто густий соус, що зрозуміло з назви. Підливи можна готувати на основі бульйонів, нетвердих молочних продуктів, рослинних олій, овочевих і фруктових соків і пюре.
Підливи готують для поліпшення смаку і зміни структури основного блюда, це слід враховувати при виборі підливи до страви. Поєднання повинно бути гармонійним.
Рецепти овочевих підлив особливо цікаві тим, хто поститься і вегетарианствующим, адже вони чудово гармонують з гречкою, рисом, макаронами та іншими звичними гарнірами.

Гостра томатна підлива


Інгредієнти:

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне (в ідеалі оливкова або інше прямого холодного віджиму) - 2 ст. ложки;

  • вода кип'ячена - 50-80 мл;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • перець червоний гострий - за смаком;

  • сік лимона.


  • Приготування
    Змішуємо томат-пасту і воду (або гарбузовий сік ) з рослинним маслом. Вода може бути холодною або теплою, але не гарячою. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Приправляємо гострим червоним перцем. Можна додати й інші мелені сухі спеції за вашим смаком, але тут важливо не перестаратися. Не треба використовувати готові суміші з консервантами, сіллю і глутаматом натрію. Додавання соку лимона поліпшить смак підливи.
    Не варимо її і не кип'ятимо, щоб не втратити вітаміни. До складу соусу можна також включити солодкий червоний перець (1-2 шт.) наведемо його в стан пасти в блендері. Зрозуміло, по сезону можна замінити томат-пасту свіжими помідорами (проб'ємо їх у блендері, можна і прогріти окремо для збільшення відсотка лікопіну).
    Не будемо включати до складу корисної підливи борошно пшеничне - навіщо нам зайві «швидкі» вуглеводи. Ця універсальна овочева підлива підходить до гречки, рису, макаронів та ін.
    Корисна гарбузова підлива з зеленню
    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершки молочні натуральні - 100 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • Овочева підлива

  • зелень різна свіжа (петрушка, кріп, базилік, кінза та ін) - великий пучок.


  • Приготування
    М'якоть гарбуза пюрируем (використовуємо комбайн або блендер, ну або протремо на тертці і отожмем сік, тоді вийде без м'якоті, трохи рідшим, але так теж непогано). Цибулю дрібно рубаємо і прогріваємо у вершках протягом 5-8 хвилин. Проціджуємо, цибулю викидаємо. Змішуємо гарбузове пюре або сік з вершками, збагаченими цибульним соком. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Зелень пробиваємо блендером або максимально дрібно рубаємо і додаємо до основної суміші. Ця підлива підходить до рису і риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Підлива з свинини
    Підлива з свинини
    Підлива - це відмінне доповнення до будь-якого гарніру, відвареної картоплі, гречки, рису і т. д. Без неї є страва несмачно і нецікаво. І сьогодні ми
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів
    Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
    Курка у медовому соусі
    Курка у медовому соусі
    Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
    Підлива з курки
    Підлива з курки
    Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
    Підлива з печінки
    Підлива з печінки
    До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як
    Гостра сальса
    Гостра сальса
    Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також