Овочева підлива
Підлива - це не надто густий соус, що зрозуміло з назви. Підливи можна готувати на основі бульйонів, нетвердих молочних продуктів, рослинних олій, овочевих і фруктових соків і пюре.
Підливи готують для поліпшення смаку і зміни структури основного блюда, це слід враховувати при виборі підливи до страви. Поєднання повинно бути гармонійним.
Рецепти овочевих підлив особливо цікаві тим, хто поститься і вегетарианствующим, адже вони чудово гармонують з гречкою, рисом, макаронами та іншими звичними гарнірами.
Інгредієнти:
томат-паста - 2 ст. ложки;
масло рослинне (в ідеалі оливкова або інше прямого холодного віджиму) - 2 ст. ложки;
вода кип'ячена - 50-80 мл;
часник - 2-5 зубчиків;
перець червоний гострий - за смаком;
сік лимона.
Приготування
Змішуємо томат-пасту і воду (або гарбузовий сік ) з рослинним маслом. Вода може бути холодною або теплою, але не гарячою. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Приправляємо гострим червоним перцем. Можна додати й інші мелені сухі спеції за вашим смаком, але тут важливо не перестаратися. Не треба використовувати готові суміші з консервантами, сіллю і глутаматом натрію. Додавання соку лимона поліпшить смак підливи.
Не варимо її і не кип'ятимо, щоб не втратити вітаміни. До складу соусу можна також включити солодкий червоний перець (1-2 шт.) наведемо його в стан пасти в блендері. Зрозуміло, по сезону можна замінити томат-пасту свіжими помідорами (проб'ємо їх у блендері, можна і прогріти окремо для збільшення відсотка лікопіну).
Не будемо включати до складу корисної підливи борошно пшеничне - навіщо нам зайві «швидкі» вуглеводи. Ця універсальна овочева підлива підходить до гречки, рису, макаронів та ін.
Корисна гарбузова підлива з зеленню
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 150 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершки молочні натуральні - 100 мл;
часник - 2 зубчики;
зелень різна свіжа (петрушка, кріп, базилік, кінза та ін) - великий пучок.
Приготування
М'якоть гарбуза пюрируем (використовуємо комбайн або блендер, ну або протремо на тертці і отожмем сік, тоді вийде без м'якоті, трохи рідшим, але так теж непогано). Цибулю дрібно рубаємо і прогріваємо у вершках протягом 5-8 хвилин. Проціджуємо, цибулю викидаємо. Змішуємо гарбузове пюре або сік з вершками, збагаченими цибульним соком. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Зелень пробиваємо блендером або максимально дрібно рубаємо і додаємо до основної суміші. Ця підлива підходить до рису і риби.
Підливи готують для поліпшення смаку і зміни структури основного блюда, це слід враховувати при виборі підливи до страви. Поєднання повинно бути гармонійним.
Рецепти овочевих підлив особливо цікаві тим, хто поститься і вегетарианствующим, адже вони чудово гармонують з гречкою, рисом, макаронами та іншими звичними гарнірами.
Гостра томатна підлива
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо томат-пасту і воду (або гарбузовий сік ) з рослинним маслом. Вода може бути холодною або теплою, але не гарячою. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Приправляємо гострим червоним перцем. Можна додати й інші мелені сухі спеції за вашим смаком, але тут важливо не перестаратися. Не треба використовувати готові суміші з консервантами, сіллю і глутаматом натрію. Додавання соку лимона поліпшить смак підливи.
Не варимо її і не кип'ятимо, щоб не втратити вітаміни. До складу соусу можна також включити солодкий червоний перець (1-2 шт.) наведемо його в стан пасти в блендері. Зрозуміло, по сезону можна замінити томат-пасту свіжими помідорами (проб'ємо їх у блендері, можна і прогріти окремо для збільшення відсотка лікопіну).
Не будемо включати до складу корисної підливи борошно пшеничне - навіщо нам зайві «швидкі» вуглеводи. Ця універсальна овочева підлива підходить до гречки, рису, макаронів та ін.
Корисна гарбузова підлива з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть гарбуза пюрируем (використовуємо комбайн або блендер, ну або протремо на тертці і отожмем сік, тоді вийде без м'якоті, трохи рідшим, але так теж непогано). Цибулю дрібно рубаємо і прогріваємо у вершках протягом 5-8 хвилин. Проціджуємо, цибулю викидаємо. Змішуємо гарбузове пюре або сік з вершками, збагаченими цибульним соком. Додаємо продавлений через ручний прес часник. Зелень пробиваємо блендером або максимально дрібно рубаємо і додаємо до основної суміші. Ця підлива підходить до рису і риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з свинини
Підлива - це відмінне доповнення до будь-якого гарніру, відвареної картоплі, гречки, рису і т. д. Без неї є страва несмачно і нецікаво. І сьогодні ми
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
Підлива з курки
Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
Підлива з печінки
До м'ясної підливі ми вже звикли на наших столах. Але трохи особняком у цьому плані варто підлива з печінки. І сьогодні ми детально розповімо вам, як
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також