Підлива з свинини
Для сімейного обіду або вечері, до відвареної картоплі , гречки, рису або макаронів добре приготувати смачну м'ясну підливу з свинини. Взагалі, така підлива підійде до будь-якого гарніру, адже суху кашу або картоплю є несмачно і нецікаво. А з підливою страва вийде ситним, поживне, легко засвоюваним і вельми вигідним. Для людей з невисокими доходами (і не тільки для них) такі рецепти - традиційне і дуже непогане рішення.
Розповімо, як можна приготувати підливу з свинини. Зрозуміло, м'ясо для приготування підливи не повинно бути занадто пісним.
Інгредієнти:
свинина - близько 300-400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт. (зовсім не обов'язкова);
перець солодкий червоний - 1 шт (за бажанням);
пшеничне борошно - 2 ст. ложки;
томат-паста - 1 ст. ложка;
масло вершкове натуральне топлене або рослинне;
сухі спеції за вашим смаком;
зелень різна свіжа;
часник - 2 зубчики;
сіль.
Приготування
М'ясо наріжемо, чим дрібніше, тим краще. Очистимо й дрібно наріжемо лук і солодкий перець. Очищену моркву натремо на тертці (середньої або великої). Спассеруем цибулю на сковороді на олії (олії повинно бути не занадто мало). Додамо моркву і м'ясо. Тушкуємо, перемішуючи, до зміни кольору м'яса, потім додаємо близько 150 мл води і тримаємо на плиті до готовності м'яса. На окремій сухій сковороді пасеруємо борошно. Додаємо томат-пасту і сухі спеції. Трохи додаємо сіль, додаємо трохи води, все прогріваємо протягом 3-4-х хвилин. Додаємо цю суміш в сковороду до тушкованого м'яса і перемішуємо. Приправляємо подрібненим часником і зеленню безпосередньо перед подачею. Підливу можна подати з гарніром або окремо, але обов'язково теплою.
Не всі люблять підливи з томатом. Не всім можна їсти гостре і кисле. Якщо так, то можна приготувати підливу з свинини зі сметаною. Така підлива має нейтральний смак, більш ніжну текстуру і консистенцію. У цьому варіанті можна використовувати і більш пісне м'ясо, а ось морква точно не потрібна.
Інгредієнти:
свинина - близько 300-400 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
борошно пшеничне - 2 ст. ложки (необов'язковий компонент);
сметана (жирність вирішуйте самі) - близько 170-200 мл;
масло рослинне або вершкове натуральне топлене;
сухі мелені спеції (перець чорний, запашний, гвоздичка, мускатний горіх);
лавровий лист - 3 шт.;
зелень різна свіжа;
часник - 1-2 зубчики;
сіль.
Приготування
М'ясо нарізаємо дрібним короткою соломкою, цибулю - як можна дрібніше. Пасеруємо цибулю на сковороді на олії до легкої прозорості. Додаємо м'ясо, перемішуємо і тушкуємо до зміни кольору, після чого вливаємо близько 100-170 мл води. Якщо вирішили готувати підливу з борошном (а так, звичайно ж, вийде ситніше), то спасеруйте її на окремій сковороді до легкої рум'яності, а потім додайте до м'яса і ретельно перемішайте. Далі приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль. Сметану додаємо, коли м'ясо вже готове, перемішуємо і трохи прогріваємо на самому малому вогні, але не доводимо до кипіння. Трохи охолоджуємо і приправляємо продавлений часником. Рубану зелень додаємо безпосередньо перед подачею.
Інгредієнти - як в першому або другому варіантах (див. вище).
Приготування
Розігріваємо в чашу мультиварки масло на програмі смаження або випічки. Закладаємо (або наливаємо) масло. Пасеруємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо дрібно нарізане м'ясо і перемішуємо. Потім додаємо інші інгредієнти (в тому числі, воду і вже пасероване окремо борошно) крім часнику і зелені. Ретельно перемішуємо. Вибираємо програму «Гасіння» і встановлюємо час - 40-50 хвилин. Коли готове - приправляємо часником і зеленню.
Розповімо, як можна приготувати підливу з свинини. Зрозуміло, м'ясо для приготування підливи не повинно бути занадто пісним.
Рецепт підливи з свинини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо, чим дрібніше, тим краще. Очистимо й дрібно наріжемо лук і солодкий перець. Очищену моркву натремо на тертці (середньої або великої). Спассеруем цибулю на сковороді на олії (олії повинно бути не занадто мало). Додамо моркву і м'ясо. Тушкуємо, перемішуючи, до зміни кольору м'яса, потім додаємо близько 150 мл води і тримаємо на плиті до готовності м'яса. На окремій сухій сковороді пасеруємо борошно. Додаємо томат-пасту і сухі спеції. Трохи додаємо сіль, додаємо трохи води, все прогріваємо протягом 3-4-х хвилин. Додаємо цю суміш в сковороду до тушкованого м'яса і перемішуємо. Приправляємо подрібненим часником і зеленню безпосередньо перед подачею. Підливу можна подати з гарніром або окремо, але обов'язково теплою.
Не всі люблять підливи з томатом. Не всім можна їсти гостре і кисле. Якщо так, то можна приготувати підливу з свинини зі сметаною. Така підлива має нейтральний смак, більш ніжну текстуру і консистенцію. У цьому варіанті можна використовувати і більш пісне м'ясо, а ось морква точно не потрібна.
Підлива з свинини зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо дрібним короткою соломкою, цибулю - як можна дрібніше. Пасеруємо цибулю на сковороді на олії до легкої прозорості. Додаємо м'ясо, перемішуємо і тушкуємо до зміни кольору, після чого вливаємо близько 100-170 мл води. Якщо вирішили готувати підливу з борошном (а так, звичайно ж, вийде ситніше), то спасеруйте її на окремій сковороді до легкої рум'яності, а потім додайте до м'яса і ретельно перемішайте. Далі приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль. Сметану додаємо, коли м'ясо вже готове, перемішуємо і трохи прогріваємо на самому малому вогні, але не доводимо до кипіння. Трохи охолоджуємо і приправляємо продавлений часником. Рубану зелень додаємо безпосередньо перед подачею.
Підлива з свинини в мультиварці
Інгредієнти - як в першому або другому варіантах (див. вище).
Приготування
Розігріваємо в чашу мультиварки масло на програмі смаження або випічки. Закладаємо (або наливаємо) масло. Пасеруємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо дрібно нарізане м'ясо і перемішуємо. Потім додаємо інші інгредієнти (в тому числі, воду і вже пасероване окремо борошно) крім часнику і зелені. Ретельно перемішуємо. Вибираємо програму «Гасіння» і встановлюємо час - 40-50 хвилин. Коли готове - приправляємо часником і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Підлива з грибів
Підлива з грибів є одним з найбільш універсальних доповнень до основних страв і різних овочевих гарнірів. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
Підлива з курки
Курка - смачне і корисне м'ясо. І зараз ми розповімо, як приготувати чудову підливу. До неї можна подати відварний рис, макарони, картопля. Давайте
Овочева підлива
Підлива - це не надто густий соус, що зрозуміло з назви. Їх можна готувати на основі бульйонів, нетвердих молочних продуктів, рослинних олій, соків і
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Гуляш з курячого філе
Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна