Страви з креветками
Креветки, як одних з найбільш популярних видів ракоподібних, давно полюбили не тільки споживачі, а й виробники: дешевизна і швидкість розведення стали вирішальними кроками на шляху до популяризації цих панцирних в наших маркетах, а легка солодкість і ненав'язливий смак забезпечили їм місце на наших столах. Про кілька непересічних стравах з креветками ми поговоримо далі.
Незважаючи на те, що французьке слово «жульєн» в гастрономії характеризує спосіб нарізки інгредієнтів, у нас це запечене під сиром і соусом що завгодно, в рецепті далі – креветки.
Інгредієнти:
креветки - 300 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля (не велика) - 1 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
стебло селери - 1 шт.;
гострий перець - за смаком;
свіжий шпинат (листя) - 1/2 ст.;
часникові зубки - 3 шт.;
вершковий сир - 90 г;
тертий Грюйер - 1/2 ст.;
зелень петрушки.
Приготування
Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів, очистіть креветки і дрібно наріжте всі овочі. У жаровню додайте масла і спасеруйте на ньому цибулю з обома видами перцю і селерою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, настає черга жмені нарізаних листя шпинату, пюрированных часникових зубчиків і щедрою щіпки солі. Як тільки зелені випарується вся волога, додайте креветки, почекайте ще хвилину і прибирайте посуд з вогню. Змішайте вміст жаровні з сирами і відправте в духовку на 15 хвилин. Подавайте з зеленню петрушки.
Інгредієнти:
тигрові креветки - 6 шт.;
оливкова олія - 15 мл;
курячий бульйон - 15 л;
вершкове масло - 40 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
рис арборіо - 1 ст.;
сухе біле вино - 120 мл;
тертий пармезан - 1 ст.
Приготування
Очищені креветки приправляємо морською сіллю і краплею оливкової олії. У сотейнику або на сковороді розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибулю з часником, додаємо рисові зерна і перемішуємо. Через хвилину деглазируем посуд вином і починаємо порціями вливати курячий бульйон, по половинку за раз до повного вбирання. Рис весь час перемішуємо. Через 15 хвилин смажимо креветки і додаємо їх в блюдо разом з сиром і жменею нарізаної петрушки.
Інгредієнти:
сік 3 лаймів;
мед - 3 ст. ложки;
часник - 1 зубок;
тертий імбир - щіпка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
креветки - 250 г;
мідії - 100 г;
зелений горошок - 1/2 ст.;
редис - 6-8 шт.;
бобові паростки - 1/2 ст.;
горіхи кеш'ю, м'ята - для подачі.
Приготування
Відварюємо мідії. Креветки заливаємо половиною маринаду з меду, масла, соку лайма і імбиру, другу половину залишаємо для заправки. Обсмажуємо креветки на грилі по хвилині з кожної сторони. Змішуємо теплі морепродукти з бланшованим горошком, паростками та кружечками редиски. Поливаємо блюдо з креветками раніше приготовленої заправкою і прикрашаємо м'ятою з горішками.
Інгредієнти:
вершкове і оливкове масло - 4 ст. ложки;
бренді - 3 ст. ложки;
сухе біле вино - 60 мл;
томати - 3 шт.;
вершки - 240 мл;
паста фетучіні (варена) - 500 г;
зелень петрушки і зеленого базиліка.
Приготування
Швидко обсмажуємо очищені креветки на суміші масел і відкладаємо на блюдо. Замість ракоподібних відправляємо на сковороду бланшовані, очищені і нарізані томати, заливаємо їх алкоголем і даємо йому випаруватися. Вливаємо вершки соус і тушкуємо, поки шматочки томатів не розійдуться в пюре. В останню чергу додаємо креветки і фетучіні. Перемішуємо і довершаем пасту з креветками і помідорами зеленню.
Жульєн з креветками – рецепт
Незважаючи на те, що французьке слово «жульєн» в гастрономії характеризує спосіб нарізки інгредієнтів, у нас це запечене під сиром і соусом що завгодно, в рецепті далі – креветки.
Інгредієнти:
Приготування
Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів, очистіть креветки і дрібно наріжте всі овочі. У жаровню додайте масла і спасеруйте на ньому цибулю з обома видами перцю і селерою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, настає черга жмені нарізаних листя шпинату, пюрированных часникових зубчиків і щедрою щіпки солі. Як тільки зелені випарується вся волога, додайте креветки, почекайте ще хвилину і прибирайте посуд з вогню. Змішайте вміст жаровні з сирами і відправте в духовку на 15 хвилин. Подавайте з зеленню петрушки.
Різотто з креветками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені креветки приправляємо морською сіллю і краплею оливкової олії. У сотейнику або на сковороді розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибулю з часником, додаємо рисові зерна і перемішуємо. Через хвилину деглазируем посуд вином і починаємо порціями вливати курячий бульйон, по половинку за раз до повного вбирання. Рис весь час перемішуємо. Через 15 хвилин смажимо креветки і додаємо їх в блюдо разом з сиром і жменею нарізаної петрушки.
Теплий салат «Морський коктейль» з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо мідії. Креветки заливаємо половиною маринаду з меду, масла, соку лайма і імбиру, другу половину залишаємо для заправки. Обсмажуємо креветки на грилі по хвилині з кожної сторони. Змішуємо теплі морепродукти з бланшованим горошком, паростками та кружечками редиски. Поливаємо блюдо з креветками раніше приготовленої заправкою і прикрашаємо м'ятою з горішками.
Фетучіні з креветками в томатно-вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Швидко обсмажуємо очищені креветки на суміші масел і відкладаємо на блюдо. Замість ракоподібних відправляємо на сковороду бланшовані, очищені і нарізані томати, заливаємо їх алкоголем і даємо йому випаруватися. Вливаємо вершки соус і тушкуємо, поки шматочки томатів не розійдуться в пюре. В останню чергу додаємо креветки і фетучіні. Перемішуємо і довершаем пасту з креветками і помідорами зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Легкий салат з креветками
По-річному легкий і смачний салат з креветками і свіжими овочами. Приємний, ароматний, духмяний і простий у приготуванні - такий салат з
Паста з креветками у вершковому соусі
Ніжний вершковий смак цієї страви нікого не залишить байдужим, а вже любителів італійської кухні – тим більше. Паста з креветками у вершковому соусі
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів
Макарони з креветками - рецепт
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких або гостей вишуканим блюдом, тоді зробіть істинно італійська страва - макарони з креветками. Вийде дуже