» » Страви з креветками

Страви з креветками

Страви з креветками
Креветки, як одних з найбільш популярних видів ракоподібних, давно полюбили не тільки споживачі, а й виробники: дешевизна і швидкість розведення стали вирішальними кроками на шляху до популяризації цих панцирних в наших маркетах, а легка солодкість і ненав'язливий смак забезпечили їм місце на наших столах. Про кілька непересічних стравах з креветками ми поговоримо далі.

Жульєн з креветками – рецепт


Незважаючи на те, що французьке слово «жульєн» в гастрономії характеризує спосіб нарізки інгредієнтів, у нас це запечене під сиром і соусом що завгодно, в рецепті далі – креветки.
Інгредієнти:

  • креветки - 300 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля (не велика) - 1 шт.;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • свіжий шпинат (листя) - 1/2 ст.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • вершковий сир - 90 г;

  • тертий Грюйер - 1/2 ст.;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів, очистіть креветки і дрібно наріжте всі овочі. У жаровню додайте масла і спасеруйте на ньому цибулю з обома видами перцю і селерою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, настає черга жмені нарізаних листя шпинату, пюрированных часникових зубчиків і щедрою щіпки солі. Як тільки зелені випарується вся волога, додайте креветки, почекайте ще хвилину і прибирайте посуд з вогню. Змішайте вміст жаровні з сирами і відправте в духовку на 15 хвилин. Подавайте з зеленню петрушки.

    Різотто з креветками – рецепт


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 6 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • курячий бульйон - 15 л;

  • вершкове масло - 40 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • рис арборіо - 1 ст.;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • тертий пармезан - 1 ст.


  • Приготування
    Очищені креветки приправляємо морською сіллю і краплею оливкової олії. У сотейнику або на сковороді розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому цибулю з часником, додаємо рисові зерна і перемішуємо. Через хвилину деглазируем посуд вином і починаємо порціями вливати курячий бульйон, по половинку за раз до повного вбирання. Рис весь час перемішуємо. Через 15 хвилин смажимо креветки і додаємо їх в блюдо разом з сиром і жменею нарізаної петрушки.

    Теплий салат «Морський коктейль» з креветками


    Інгредієнти:

  • сік 3 лаймів;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубок;

  • тертий імбир - щіпка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • креветки - 250 г;

  • мідії - 100 г;

  • зелений горошок - 1/2 ст.;

  • редис - 6-8 шт.;

  • бобові паростки - 1/2 ст.;

  • горіхи кеш'ю, м'ята - для подачі.


  • Приготування
    Відварюємо мідії. Креветки заливаємо половиною маринаду з меду, масла, соку лайма і імбиру, другу половину залишаємо для заправки. Обсмажуємо креветки на грилі по хвилині з кожної сторони. Змішуємо теплі морепродукти з бланшованим горошком, паростками та кружечками редиски. Поливаємо блюдо з креветками раніше приготовленої заправкою і прикрашаємо м'ятою з горішками.

    Фетучіні з креветками в томатно-вершковому соусі

    Страви з креветками

    Інгредієнти:

  • вершкове і оливкове масло - 4 ст. ложки;

  • бренді - 3 ст. ложки;

  • сухе біле вино - 60 мл;

  • томати - 3 шт.;

  • вершки - 240 мл;

  • паста фетучіні (варена) - 500 г;

  • зелень петрушки і зеленого базиліка.


  • Приготування
    Швидко обсмажуємо очищені креветки на суміші масел і відкладаємо на блюдо. Замість ракоподібних відправляємо на сковороду бланшовані, очищені і нарізані томати, заливаємо їх алкоголем і даємо йому випаруватися. Вливаємо вершки соус і тушкуємо, поки шматочки томатів не розійдуться в пюре. В останню чергу додаємо креветки і фетучіні. Перемішуємо і довершаем пасту з креветками і помідорами зеленню.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:18
    Переглядів: 432