Основа італійської кухні - паста, завдяки своїй простоті й одночасно вишуканості дуже популярна у всьому світі. Варіантів приготування цієї страви не злічити. Додаванням м'яса, грибів, морепродуктів , а також овочів і спецій в різних варіаціях можна кожного разу отримувати новий, не менш привабливий і оригінальний смак страви.
Ми сьогодні розглянемо, як приготувати пасту з грибами у вершковому соусі і запропонуємо варіант страви з куркою.
Рецепт пасти з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: паста фетучіні – 270 г; гриби білі – 270 г; вершки – 390 мл; цибуля біла – 75 г; часник – 2-3 зубчики; лимон – 05 шт.; петрушка – за смаком; вершкове масло – 55 г; олія оливкова Extra Virgin – 75 мл; чорний мелений перець – 10 г або по смаку; сіль – за смаком. Приготування Білі гриби позбавляємо від забруднень за допомогою серветки, не промиваючи водою, і шаткуємо шматочками середнього розміру. Білий цибулю і часник очищаємо і подрібнюємо досить дрібно.
У каструлі з водою відварюємо пасту фетучіні до стану «аль денте». Не забуваємо попередньо посолити воду і додати пару ложок оливкової олії. По готовності відкидаємо макаронні вироби на друшляк, залишивши близько ста мілілітрів відвару. Він нам знадобиться надалі.
У глибокій сковороді прогріваємо оливкова і вершкове масло, закладаємо підготовлений цибулю і часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Потім кидаємо грибочки і також обсмажуємо протягом приблизно семи хвилин. Вливаємо вершки і тушкуємо, помішуючи, ще чотири хвилини.
Тепер закладаємо в вершково-грибну масу готову пасту, додаємо дрібно нарубану зелень петрушки, мелений чорний перець, сік лимона, вливаємо відвар від макаронів і тушкуємо ще пару хвилин під кришкою на самому малому спеки.
Подаємо пасту з білими грибами в попередньо прогрітій глибокій тарілці. Приємного апетиту!
Італійська паста з куркою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: паста – 290 г; філе курки – 590 г; печериці – 310 г; вершки жирністю 33 % – 110 мл; цибуля ріпчаста – 75 г; часник (за бажанням) – 2 зубчики; пармезан – за смаком; суміш сухих прованських трав – за смаком; білий мелений перець – за смаком; свіжа зелень базиліка, кропу і петрушки – за смаком; сіль – за смаком; оливкова олія – 90 мл Приготування Спочатку відваримо до готовності пасту. Для цього підігріваємо до кипіння два літри води, попередньо посоливши її чайною ложкою солі і додавши трохи оливкової олії. Закладаємо макаронні вироби і витримуємо їх в киплячій воді на одну хвилинку менше, ніж передбачає інструкція по їх приготуванню на упаковці. Отримуємо, як кажуть в Італії, стан «al dente» або іншими словами трохи недоварену пасту.
Далі попередньо вимите і обсушенное куряче філе і грибочки, а також очищений цибулю і часник бажанням шаткуємо невеликими кубиками. Глибоку сковороду або великий сотейник з товстим дном прогріваємо на вогні з оливковою олією, закладаємо спочатку курку і підрум'янюємо скибочки, помішуючи, зі всіх сторін.
Потім додаємо цибулька і за бажанням часник і смажимо ще кілька хвилин. Далі кидаємо грибочки і смажимо до рум'яності.
Тепер вливаємо попередньо підігріті вершки, приправляємо страву сіллю, меленим білим перцем, сумішшю сухих італійських трав і тушкуємо на несильному вогні приблизно десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно посічену свіжу зелень, викладаємо в сотейник до соусу готову пасту, додаємо протертий на середній тертці пармезан, перемішуємо, витримуємо на плиті на самому малому вогні ще пару хвилин, і подаємо до столу, розклавши по теплих тарілках.