Курка з грибами у вершковому соусі
Куряче м'ясо високо цінується людьми, що стежать за фігурою і спортсменами. Цей продукт майже не містить жиру і багатий білком, але і у нього є один недолік – часто страви з курячої грудки не виходять соковитими. Сьогодні ми допоможемо вам і розповімо, як приготувати курку з грибами у вершковому соусі.
Інгредієнти:
масло вершкове – 40 г;
грудка куряча – 2 шт.;
свіжі печериці – 400 г;
вершки 22 % – 300 мл;
спеції .
Приготування
Печериці промиваємо, шаткуємо скибочками і підрум'янюємо 5 хвилин на рослинній маслечко. Тим часом обробляємо куряче м'ясо, рубаємо невеликими шматочками і викладаємо до печерицям. Коли філе побіліє, заливаємо вміст нежирними вершками, приправляємо спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Після того, як маса придбає потрібну густоту, знімаємо посуд з вогню і подаємо філе курки з грибами у вершковому соусі з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
куряче філе – 300 г;
гриби – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Для соусу:
борошно – 1 ст. ложка;
вершки – 200 мл;
масло вершкове – 1 ст. ложка;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і підрум'янюємо в розігрітому масло, помішуючи. Після цього перекладаємо його в мисочку, а в тому ж маслі обсмажуємо куряче філе, нарізане скибочками. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і пасеруємо в інше сковороді кілька хвилин. Коли всі інгредієнти готові, змішати їх разом, присипаємо борошном і заливаємо вершками. Ретельно перемішуємо, прикрашаємо дрібно рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Перед подачею, кладемо на блюдо за бажанням шматочок вершкового масла.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
свіжі печериці – 500 г;
олія рослинна;
часник 2 зубчики;
борошно – 15 ст. ложки;
вершки жирні – 05 ст.;
курячий бульйон – 05 ст.;
спеції;
сушена зелень.
Приготування
Грудку промиваємо і шаткуємо маленькими кубиками. Мультиварку включаємо режим «Смаження», наливаємо в каструльку трохи олії і обсмажуємо м'ясо хвилин 15 регулярно перемішуючи. Потім додаємо цибулю, нашатковану кільцями, і готуємо ще 10 хвилин. Далі викладаємо гриби, порізані пластинами, і приправляємо спеціями. Присипаємо всю обжарку пшеничного борошном, перемішуємо і вливаємо нежирні вершки з теплим курячим бульйоном. Прикриваємо мультиварку і переводимо на 30 хвилин в режим «Гасіння».
Інгредієнти:
курка – 1 кг;
борошно – 30 г;
сир – 150 г;
масло вершкове – 30 г;
свіжа зелень;
спеції.
Для соусу:
вершки – 05 ст.;
борошно – 1 ст. ложка;
масло вершкове – 05 ст. ложки;
цибулина – 1 шт.;
гриби – 15 шт.;
спеції.
Приготування
Отже, спочатку давайте приготуємо соус: борошно обсмажуємо з маслом, розвести гарячим курячим бульйоном, кладемо сметану і варимо на повільному вогні 10 хвилин. На іншій сковороді пасеруємо тонко нашатковану цибулю і гриби, нарізані шматочками. Після цього викладаємо овочі в соус, підсолюємо його за смаком і знімаємо з вогню. Курку промиваємо, відварюємо, а потім остуджуємо і відокремлюємо м'ясо від кісток. Обвалюємо в борошні, спеції обсмажуємо на вершковому масло і викладаємо в казанок. Заливаємо курку сметанним соусом, обсипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою і ставимо на півгодини в духовку. Запікаємо страву при температурі 200 градусів, а потім прикрашаємо курку в вершково-сирному соусі з грибами, рубаною зеленню і подаємо з гарніром.
Рецепт курки з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Печериці промиваємо, шаткуємо скибочками і підрум'янюємо 5 хвилин на рослинній маслечко. Тим часом обробляємо куряче м'ясо, рубаємо невеликими шматочками і викладаємо до печерицям. Коли філе побіліє, заливаємо вміст нежирними вершками, приправляємо спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Після того, як маса придбає потрібну густоту, знімаємо посуд з вогню і подаємо філе курки з грибами у вершковому соусі з будь-яким гарніром.
Курка з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і підрум'янюємо в розігрітому масло, помішуючи. Після цього перекладаємо його в мисочку, а в тому ж маслі обсмажуємо куряче філе, нарізане скибочками. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і пасеруємо в інше сковороді кілька хвилин. Коли всі інгредієнти готові, змішати їх разом, присипаємо борошном і заливаємо вершками. Ретельно перемішуємо, прикрашаємо дрібно рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Перед подачею, кладемо на блюдо за бажанням шматочок вершкового масла.
Курка тушкована з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Грудку промиваємо і шаткуємо маленькими кубиками. Мультиварку включаємо режим «Смаження», наливаємо в каструльку трохи олії і обсмажуємо м'ясо хвилин 15 регулярно перемішуючи. Потім додаємо цибулю, нашатковану кільцями, і готуємо ще 10 хвилин. Далі викладаємо гриби, порізані пластинами, і приправляємо спеціями. Присипаємо всю обжарку пшеничного борошном, перемішуємо і вливаємо нежирні вершки з теплим курячим бульйоном. Прикриваємо мультиварку і переводимо на 30 хвилин в режим «Гасіння».
Курка, запечена з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Отже, спочатку давайте приготуємо соус: борошно обсмажуємо з маслом, розвести гарячим курячим бульйоном, кладемо сметану і варимо на повільному вогні 10 хвилин. На іншій сковороді пасеруємо тонко нашатковану цибулю і гриби, нарізані шматочками. Після цього викладаємо овочі в соус, підсолюємо його за смаком і знімаємо з вогню. Курку промиваємо, відварюємо, а потім остуджуємо і відокремлюємо м'ясо від кісток. Обвалюємо в борошні, спеції обсмажуємо на вершковому масло і викладаємо в казанок. Заливаємо курку сметанним соусом, обсипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою і ставимо на півгодини в духовку. Запікаємо страву при температурі 200 градусів, а потім прикрашаємо курку в вершково-сирному соусі з грибами, рубаною зеленню і подаємо з гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фрікасе з курки з грибами - рецепт
Фрікасе - страва французької кухні, яке прижилося і в нас. Готують фрікасе з шматочків м'яса, обсмажені на сковороді з додаванням соусу. Ми розповімо
Курка, тушкована в сметані
З усього різноманіття рецептів приготування курки складно вибрати найбільш цікаві та смачні. Але ми допоможемо вам у цьому! Курка, тушкована в
Печериці у вершковому соусі
Печериці - смачні і популярні гриби, які додають в різні повсякденні страви: салати, супи, закуски, запіканки і т. д. І зараз ми поділимося з вами
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам
Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають
Різотто у вершковому соусі
Різотто - популярна страва італійської кухні, яку готують із спеціальних сортів рису. І сьогодні ми розповімо, як зробити різотто у вершковому соусі.