Фрікасе з курки з грибами - рецепт
Фрікасе – традиційна страва французької кухні, що представляє собою подрібнене шматочками і обсмажене на сковороді м'ясо в соусі. Французи готують його не тільки птахи, але і з кролятини , баранини і навіть голубів. Але ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати фрікасе з курки і здивувати всіх вишуканим і ароматною стравою.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 6 шт.;
помідор – 1 шт.;
гриби – 100 г;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
болгарський стиглий перець – 2 шт.;
оливки – 100 г;
томатна натуральна паста – 1 ст. ложка;
вода – 1 ст.;
зелений горошок – 100 г;
спеції.
Приготування
Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо і відставляємо в сторону. Далі готуємо всі овочі, подрібнюємо кубиками і відправляємо по черзі на сковороду. Спочатку пасеруємо томати, потім цибулю, моркву і болгарський перчик. Після того, коли всі овочі розм'якнуть, додаємо томатну пасту і заливаємо склянкою води і приправляємо спеціями. Тушкуємо овочі 5 хвилин на повільному вогні, після чого додаємо оливки і консервований зелений горошок. Тепер відправляємо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. В самому кінці приправляємо страву зеленню і даємо куриноме фрікасе настоятися. Подаємо м'ясо самостійно або зі спагеті.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
тушка курки – 1 шт.;
цибулина – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
білі коріння;
борошно – 2 ст. ложки;
консервовані гриби – 250 г;
сік лимонний – за смаком;
спеції;
яєчний жовток – 1 шт.
Приготування
Відварюємо курку разом з очищеним цибулею, морквою, білим корінням. Потім знімаємо м'ясо з кісток і нарізаємо тонкими смужками. Консервовані гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслечко разом з подрібненою цибулею. Після цього додаємо борошно, поступово вливаємо теплий курячий бульйон і перемішуємо до отримання гладкого соусу. У завершенні вводимо яєчний жовток, приправляємо спеціями і заправляємо лимонним соком. Кладемо в соус нарізане м'ясо і прогріваємо хвилин 5. Фрікасе курки з грибами перед подачею на стіл присипаємо зеленню.
Інгредієнти:
тушка курки – 1 шт.;
бульйон курячий – 1 ст.;
цибулина – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
біле вино – 100 мл;
варений жовток – 2 шт.;
мигдальна борошно – 2 ст. ложки;
шафран – на смак;
спеції;
чебрець – 2 гілочки.
Приготування
Тушку гарненько промиваємо, обсушуємо, разрубаем на шматочки, підсолюємо за смаком і підрум'янюємо на оливковій маслечко. Перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і часник. Додаємо обжарку до м'яса, вливаємо вино, бульйон, кидаємо лавровий лист і чебрець. Тушкуємо на помірному вогні близько 40 хвилин. З мигдальною просіяного борошна, меленої кориці, шафрану і варених яєчних жовтків готуємо соус, розбавляючи його в процесі теплим курячим бульйоном. Потім вводимо отриману пасту в м'ясо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Подаємо фрікасе з грибами до рассыпчатому рісу або свіжим тостів.
Інгредієнти:
курячі грудки – 4 шт.;
свіжі гриби – 300 г;
цибулина – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
масло вершкове – 50 г;
борошно – 2 ст. ложки;
вершки – 200 мл;
мускатний горіх;
спеції;
шафран.
Приготування
Грудки промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і підрум'янюємо на вершкове масло до появи скоринки золотистого кольору. Потім додаємо подрібнену цибульку, часник і пасеруємо все разом хвилин 5. Далі викладаємо гриби і тушкуємо ще хвилин 7. Присипаємо м'ясо борошном і поступово виливаємо холодні вершки, помішуючи весь час, щоб борошно не злиплася грудочками. В кінці додаємо шафран, мелений мускатний горіх, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Куряче фрікасе з грибами і перцем
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо і відставляємо в сторону. Далі готуємо всі овочі, подрібнюємо кубиками і відправляємо по черзі на сковороду. Спочатку пасеруємо томати, потім цибулю, моркву і болгарський перчик. Після того, коли всі овочі розм'якнуть, додаємо томатну пасту і заливаємо склянкою води і приправляємо спеціями. Тушкуємо овочі 5 хвилин на повільному вогні, після чого додаємо оливки і консервований зелений горошок. Тепер відправляємо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. В самому кінці приправляємо страву зеленню і даємо куриноме фрікасе настоятися. Подаємо м'ясо самостійно або зі спагеті.
Куряче фрікасе з грибами в білому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо курку разом з очищеним цибулею, морквою, білим корінням. Потім знімаємо м'ясо з кісток і нарізаємо тонкими смужками. Консервовані гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслечко разом з подрібненою цибулею. Після цього додаємо борошно, поступово вливаємо теплий курячий бульйон і перемішуємо до отримання гладкого соусу. У завершенні вводимо яєчний жовток, приправляємо спеціями і заправляємо лимонним соком. Кладемо в соус нарізане м'ясо і прогріваємо хвилин 5. Фрікасе курки з грибами перед подачею на стіл присипаємо зеленню.
Фрікасе з курки з печерицями по-іспанськи
Інгредієнти:
Приготування
Тушку гарненько промиваємо, обсушуємо, разрубаем на шматочки, підсолюємо за смаком і підрум'янюємо на оливковій маслечко. Перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і часник. Додаємо обжарку до м'яса, вливаємо вино, бульйон, кидаємо лавровий лист і чебрець. Тушкуємо на помірному вогні близько 40 хвилин. З мигдальною просіяного борошна, меленої кориці, шафрану і варених яєчних жовтків готуємо соус, розбавляючи його в процесі теплим курячим бульйоном. Потім вводимо отриману пасту в м'ясо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Подаємо фрікасе з грибами до рассыпчатому рісу або свіжим тостів.
Рецепт фрікасе з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Грудки промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і підрум'янюємо на вершкове масло до появи скоринки золотистого кольору. Потім додаємо подрібнену цибульку, часник і пасеруємо все разом хвилин 5. Далі викладаємо гриби і тушкуємо ще хвилин 7. Присипаємо м'ясо борошном і поступово виливаємо холодні вершки, помішуючи весь час, щоб борошно не злиплася грудочками. В кінці додаємо шафран, мелений мускатний горіх, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спагеті з грибами
Дуже часто в нашому темпі життя залишається мало часу на приготування смачної вечері. Іноді на виручку приходять напівфабрикати, що далеко не кращий
Бефстроганов з яловичини
Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і
Гуляш з курки з підливою
Гуляш - страва угорської кухні, яке щільно оселилося і в нашій меню. Готують гуляш з м'яса з додаванням овочів. Гуляш курячий з підливою чудово
Курячі ніжки з грибами
Курячі ніжки з грибами - смачне та вишукане блюдо для святкового столу. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков фаршированих і тушкованих
Фрікасе з курки з грибами
Фрікасе - це французька страва, яке увійшло в ужиток при Наполеоні. Саме після схвалення страви імператором і стали з'являтися різні рецепти страви.
Азу з індички
Азу - популярне блюдо татарської кухні, яке готують з м'яса і овочів, протушенних в томатному соусі. Пропонуємо вам сьогодні зробити чудове азу з