» » Фрікасе з курки з грибами - рецепт

Фрікасе з курки з грибами - рецепт

Фрікасе з курки з грибами - рецепт
Фрікасе – традиційна страва французької кухні, що представляє собою подрібнене шматочками і обсмажене на сковороді м'ясо в соусі. Французи готують його не тільки птахи, але і з кролятини , баранини і навіть голубів. Але ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати фрікасе з курки і здивувати всіх вишуканим і ароматною стравою.

Куряче фрікасе з грибами і перцем


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 6 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • гриби – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • болгарський стиглий перець – 2 шт.;

  • оливки – 100 г;

  • томатна натуральна паста – 1 ст. ложка;

  • вода – 1 ст.;

  • зелений горошок – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо і відставляємо в сторону. Далі готуємо всі овочі, подрібнюємо кубиками і відправляємо по черзі на сковороду. Спочатку пасеруємо томати, потім цибулю, моркву і болгарський перчик. Після того, коли всі овочі розм'якнуть, додаємо томатну пасту і заливаємо склянкою води і приправляємо спеціями. Тушкуємо овочі 5 хвилин на повільному вогні, після чого додаємо оливки і консервований зелений горошок. Тепер відправляємо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. В самому кінці приправляємо страву зеленню і даємо куриноме фрікасе настоятися. Подаємо м'ясо самостійно або зі спагеті.

    Куряче фрікасе з грибами в білому соусі


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • тушка курки – 1 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • білі коріння;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • консервовані гриби – 250 г;

  • сік лимонний – за смаком;

  • спеції;

  • яєчний жовток – 1 шт.


  • Приготування
    Відварюємо курку разом з очищеним цибулею, морквою, білим корінням. Потім знімаємо м'ясо з кісток і нарізаємо тонкими смужками. Консервовані гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслечко разом з подрібненою цибулею. Після цього додаємо борошно, поступово вливаємо теплий курячий бульйон і перемішуємо до отримання гладкого соусу. У завершенні вводимо яєчний жовток, приправляємо спеціями і заправляємо лимонним соком. Кладемо в соус нарізане м'ясо і прогріваємо хвилин 5. Фрікасе курки з грибами перед подачею на стіл присипаємо зеленню.

    Фрікасе з курки з печерицями по-іспанськи


    Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;

  • бульйон курячий – 1 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова – 4 ст. ложки;

  • біле вино – 100 мл;

  • варений жовток – 2 шт.;

  • мигдальна борошно – 2 ст. ложки;

  • шафран – на смак;

  • спеції;

  • чебрець – 2 гілочки.


  • Приготування
    Тушку гарненько промиваємо, обсушуємо, разрубаем на шматочки, підсолюємо за смаком і підрум'янюємо на оливковій маслечко. Перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і часник. Додаємо обжарку до м'яса, вливаємо вино, бульйон, кидаємо лавровий лист і чебрець. Тушкуємо на помірному вогні близько 40 хвилин. З мигдальною просіяного борошна, меленої кориці, шафрану і варених яєчних жовтків готуємо соус, розбавляючи його в процесі теплим курячим бульйоном. Потім вводимо отриману пасту в м'ясо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Подаємо фрікасе з грибами до рассыпчатому рісу або свіжим тостів.

    Рецепт фрікасе з грибами у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • курячі грудки – 4 шт.;

  • свіжі гриби – 300 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • масло вершкове – 50 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вершки – 200 мл;

  • мускатний горіх;

  • спеції;
  • Фрікасе з курки з грибами - рецепт

  • шафран.


  • Приготування
    Грудки промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і підрум'янюємо на вершкове масло до появи скоринки золотистого кольору. Потім додаємо подрібнену цибульку, часник і пасеруємо все разом хвилин 5. Далі викладаємо гриби і тушкуємо ще хвилин 7. Присипаємо м'ясо борошном і поступово виливаємо холодні вершки, помішуючи весь час, щоб борошно не злиплася грудочками. В кінці додаємо шафран, мелений мускатний горіх, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:32
    Переглядів: 902