Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фрікасе з курки з грибами

Фрікасе з курки з грибами

5-01-2015, 10:35
831
Фрікасе з курки з грибами
Загадково-привабливе слово фрікасе з французької перекладається як «всяка всячина». А називають так м'ясне рагу в білому соусі, приготовлена особливим чином. Це досить просте селянське страва потрапила на імператорський стіл за часів Наполеона. Легенда свідчить, що новий кухар нічого не знав про неприязнь імператора до курки і подав ароматне фрікасе, чим викликав праведний гнів монарха. Кухар міг поплатитися своїм теплим місцем, але Бонапарт все ж спробував ненависну з дитинства птицю і змінив гнів на милість. З тих пір фрікасе було зараховано до високої французької кухні, що, втім, не завадить вам приготувати його вдома, на вечерю.

Фрікасе з курки з печерицями


Інгредієнти:

  • куряче філе - 800 г;

  • морква - 2 шт.;

  • селера (корінь) - 1 шт.;

  • печериці свіжі - 250 г;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • жовтки яєчні - 2 шт.;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 1/2 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Курячі грудки промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обвалюємо м'ясо в борошні і викладаємо на розігріту з маслом сковорідку. Додаємо крупно накрошенние моркву і селеру. Стежимо, щоб курочка не смажилася, а тужила. М'ясо повинно залишатися білим.
    Коли курка стане м'якою, корінці виловлюємо шумівкою, а що утворився при гасінні зливаємо бульйон. У сковороду додаємо нарізані пластинками печериці. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і тримаємо 20 хвилин на маленькому вогні.
    Жовтки змішуємо з вершками і бульйоном. Інтенсивно помішуючи, прогріваємо цей соус на водяній бані. Важливо! Стежимо, щоб маса не закипіла, і жовтки не згорнулися. Гарячої вершково-яєчною сумішшю заливаємо курочку з грибами. Тримаємо ще хвилин 5 на вогні, але не даємо кипіти. В результаті отримуємо дуже ніжне м'ясо, яке не можна назвати ні смаженим, ні вареним, ні тушкованим. Готову страву можна посипати січеною зеленню петрушки.

    Приготування класичного курячого фрікасе з грибами


    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • спаржа - 200 г;

  • печериці - 100 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вино біле сухе - 1 /4 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо курку цілком, даємо охолонути. Знімаємо шкірку, поділяємо тушку на шматочки. Варимо в підсоленій воді спаржу, до м'якості. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Печериці чистимо і нарізаємо четвертинками.
    У глибокій сковороді розтоплюємо половину вершкового масла і тушкуємо під закритою кришкою гриби, в кінці додаємо спаржу. Окремо, на маслі обсмажуємо до рум'яного кольору борошно. Помішуючи, вливаємо тонким струмком спочатку чверть склянки курячого бульйону, після - вино. Тримаємо соус на повільному вогні 10 хвилин, потім солимо, перчимо, вливаємо лимонний сік. У сковороду з грибами викладаємо шматочки курки, заливаємо все соусом і добре прогріваємо фрікасе з курки з грибами. Не даючи закипіти, тушкуємо під закритою кришкою хвилин 5. На стіл подаємо з відварним рисом.

    Як готувати грибне фрікасе в булочках?


    Інгредієнти:

  • круглі булочки - 16 шт.;

  • гриби білі (свіжі) - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сметана - 15 склянки;
  • Фрікасе з курки з грибами

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Дрібно нарубаний цибулю обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо нарізані кубиками гриби. Солимо, перчимо. Тушкуємо під закритою кришкою. За 5 хвилин до готовності вливаємо сметану і прогріваємо на повільному вогні.
    У булочок зрізаємо «шляпки», прибираємо м'якоть і змащуємо зовні і всередині вершковим маслом. Заповнюємо отримані кошики фрікасе з грибів, викладаємо на застелений пергаментом деко і запікаємо до утворення скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Курка в сметанному соусі
    Курка в сметанному соусі
    Філе курки в сметанному соусі завжди виходить таким ніжно-вершковим, з пікантною кислинкою. А якщо ще додати часникову або гірчичну нотки, то
    Мова, запечений з грибами
    Мова, запечений з грибами
    Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
    Курка у вершках в мультиварці
    Курка у вершках в мультиварці
    Курка у вершках - це соковите і смачне блюдо, яке чудово підійде для сімейного вечері. А щоб прискорити процес приготування ми будемо гасити птицю в
    Куряче філе у вершковому соусі
    Куряче філе у вершковому соусі
    Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають
    Жульєн в булочках
    Жульєн в булочках
    Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам