Азу з індички
Азу - традиційне і вишукане блюдо татарської кухні, приготовлене із м'яса і овочів в томатному соусі . Завдяки соковитим помідорів, м'ясо стає дуже ніжним, а велика кількість овочів відтіняє його аромат. Пропонуємо вам приготувати сьогодні азу з м'яса індички.
Інгредієнти:
індичка - 800 г;
цибулина - 2 шт.;
шафран - за бажанням;
солоний огірок - 1 шт.;
морква - 2 т.;
помідор - 1 шт.;
куркума, чорний перець горошком, перець чилі - за смаком;
приправа до плову - 05 ч. ложки;
курячий бульйон - 800 мл;
цукор - 05 ч. ложки;
сіль морська.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати азу з індички. Отже, шафран кладемо в миску і заливаємо злегка підігрітою водою приблизно на 10 хвилин. Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо її 5 хвилин на рослинній маслечко. Потім додаємо до неї натерту моркву і обсмажуємо 3 хвилини.
В іншому посуді тушкуємо помідори з огірками і рівно через 2 хвилинки знімаємо їх з вогню і з'єднуємо з цибульно-морквяної сумішшю, гарненько перемішуючи. Тепер проціджуємо через сито шафрановий настій. М'ясо птиці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і смажимо в чашу мультиварки на олії, через 5 хвилин додаємо овочеву суміш, вливаємо соєвий соус, курячий бульйон і шафрановий настій. Підсолюємо все за смаком, приправляємо спеціями, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо азу з індички з овочами приблизно 25-30 хвилин. Відмінним гарніром до такої страви буде варена гречка і рис.
Інгредієнти:
філе індички - 800 г;
цибулина - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
маринований огірок - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
бульйон - 800 мл;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку нам необхідно підготувати всі овочі: помідор без шкірки нарізаємо тонкою соломкою; цибулю шаткуємо півкільцями; морква і огірки трьом на крупній терочке. Тепер обсмажуємо цибулька 5 хвилин до напівготовності, додаємо моркву і пасеруємо ще 3 хвилинки. Окремо на вершковому маслечко обсмажуємо помідори і огірки, знімаємо з вогню і змішуємо з цибульно - морквяної сумішшю.
М'ясо нарізаємо великими шматочками, обсмажуємо на рослинному маслечко 5 хвилин, додаємо овочі, спеції, заливаємо бульйоном і тушкуємо в чавунці 30 хвилин під кришкою на невеликому вогні. За 10 хвилин до готовності приправляємо азу по-татарськи з індички меленим перцем чилі і гарненько перемішуємо.
Інгредієнти:
стегна індички - 1 кг;
масло вершкове - 30 г;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
цибулина - 2 шт.;
гаряча вода - 1 ст.;
курячий бульйон - 1 ст.;
томатна паста - 50 мл;
свіжі печериці - 100 г;
стебло селери - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
чебрець, спеції - за смаком;
сметана або вершки - 60 мл
Приготування
Філе індички нарізаємо смужками, солимо і перчимо м'ясо за смаком. Цибулю і моркву чистимо і дрібно шаткуємо. Кубиками кришимо селера, а гриби - середніми скибочками. Тепер нагріваємо на середньому вогні в сковороді з товстим дном вершкове масло, викладаємо м'ясо одним шаром і обсмажуємо його 5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Після цього перекладаємо індичку в посуд. Пасеруємо протягом 5 хвилин цибулю, додаємо гриби, селеру і моркву.
Присипаємо овочі борошном і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню, заливаємо воду і бульйон. Доводимо все до кипіння, приправляємо спеціями, викладаємо шматочки індички, додаємо сметану, томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо азу з індички рівно 25 хвилин при закритій кришці на середньому вогні.
Азу з індички в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати азу з індички. Отже, шафран кладемо в миску і заливаємо злегка підігрітою водою приблизно на 10 хвилин. Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо її 5 хвилин на рослинній маслечко. Потім додаємо до неї натерту моркву і обсмажуємо 3 хвилини.
В іншому посуді тушкуємо помідори з огірками і рівно через 2 хвилинки знімаємо їх з вогню і з'єднуємо з цибульно-морквяної сумішшю, гарненько перемішуючи. Тепер проціджуємо через сито шафрановий настій. М'ясо птиці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і смажимо в чашу мультиварки на олії, через 5 хвилин додаємо овочеву суміш, вливаємо соєвий соус, курячий бульйон і шафрановий настій. Підсолюємо все за смаком, приправляємо спеціями, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо азу з індички з овочами приблизно 25-30 хвилин. Відмінним гарніром до такої страви буде варена гречка і рис.
Рецепт азу з м'яса індички
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку нам необхідно підготувати всі овочі: помідор без шкірки нарізаємо тонкою соломкою; цибулю шаткуємо півкільцями; морква і огірки трьом на крупній терочке. Тепер обсмажуємо цибулька 5 хвилин до напівготовності, додаємо моркву і пасеруємо ще 3 хвилинки. Окремо на вершковому маслечко обсмажуємо помідори і огірки, знімаємо з вогню і змішуємо з цибульно - морквяної сумішшю.
М'ясо нарізаємо великими шматочками, обсмажуємо на рослинному маслечко 5 хвилин, додаємо овочі, спеції, заливаємо бульйоном і тушкуємо в чавунці 30 хвилин під кришкою на невеликому вогні. За 10 хвилин до готовності приправляємо азу по-татарськи з індички меленим перцем чилі і гарненько перемішуємо.
Азу з індички з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички нарізаємо смужками, солимо і перчимо м'ясо за смаком. Цибулю і моркву чистимо і дрібно шаткуємо. Кубиками кришимо селера, а гриби - середніми скибочками. Тепер нагріваємо на середньому вогні в сковороді з товстим дном вершкове масло, викладаємо м'ясо одним шаром і обсмажуємо його 5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Після цього перекладаємо індичку в посуд. Пасеруємо протягом 5 хвилин цибулю, додаємо гриби, селеру і моркву.
Присипаємо овочі борошном і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню, заливаємо воду і бульйон. Доводимо все до кипіння, приправляємо спеціями, викладаємо шматочки індички, додаємо сметану, томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо азу з індички рівно 25 хвилин при закритій кришці на середньому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бульйон з індички
М'ясні бульйони - це поживні і ситні страви, які використовують для створення різних супів і соусів. І сьогодні ми розповімо, як смачно зварити
Рагу з індички
Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Тушкована індичка
Тушкована індичка - чудове і ситне блюдо для сімейного обіду і вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька досить простих і смачних рецептів цього
Як приготувати лангет з індички?
Лангет - це шматки м'яса або овочів, нарізані тонкими скибочками і обсмажені на сковороді. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами