Азу - традиційне і вишукане блюдо татарської кухні, приготовлене із м'яса і овочів в томатному соусі . Завдяки соковитим помідорів, м'ясо стає дуже ніжним, а велика кількість овочів відтіняє його аромат. Пропонуємо вам приготувати сьогодні азу з м'яса індички.
Азу з індички в мультиварці
Інгредієнти: індичка - 800 г; цибулина - 2 шт.; шафран - за бажанням; солоний огірок - 1 шт.; морква - 2 т.; помідор - 1 шт.; куркума, чорний перець горошком, перець чилі - за смаком; приправа до плову - 05 ч. ложки; курячий бульйон - 800 мл; цукор - 05 ч. ложки; сіль морська. Приготування Зараз розповімо, як приготувати азу з індички. Отже, шафран кладемо в миску і заливаємо злегка підігрітою водою приблизно на 10 хвилин. Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом, акуратно знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо її 5 хвилин на рослинній маслечко. Потім додаємо до неї натерту моркву і обсмажуємо 3 хвилини.
В іншому посуді тушкуємо помідори з огірками і рівно через 2 хвилинки знімаємо їх з вогню і з'єднуємо з цибульно-морквяної сумішшю, гарненько перемішуючи. Тепер проціджуємо через сито шафрановий настій. М'ясо птиці обробляємо, нарізаємо великими шматочками і смажимо в чашу мультиварки на олії, через 5 хвилин додаємо овочеву суміш, вливаємо соєвий соус, курячий бульйон і шафрановий настій. Підсолюємо все за смаком, приправляємо спеціями, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо азу з індички з овочами приблизно 25-30 хвилин. Відмінним гарніром до такої страви буде варена гречка і рис.
Рецепт азу з м'яса індички
Інгредієнти: філе індички - 800 г; цибулина - 3 шт.; морква - 2 шт.; маринований огірок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; бульйон - 800 мл; масло вершкове - 1 ст. ложка; спеції - за смаком. Приготування Спочатку нам необхідно підготувати всі овочі: помідор без шкірки нарізаємо тонкою соломкою; цибулю шаткуємо півкільцями; морква і огірки трьом на крупній терочке. Тепер обсмажуємо цибулька 5 хвилин до напівготовності, додаємо моркву і пасеруємо ще 3 хвилинки. Окремо на вершковому маслечко обсмажуємо помідори і огірки, знімаємо з вогню і змішуємо з цибульно - морквяної сумішшю.
М'ясо нарізаємо великими шматочками, обсмажуємо на рослинному маслечко 5 хвилин, додаємо овочі, спеції, заливаємо бульйоном і тушкуємо в чавунці 30 хвилин під кришкою на невеликому вогні. За 10 хвилин до готовності приправляємо азу по-татарськи з індички меленим перцем чилі і гарненько перемішуємо.
Азу з індички з грибами
Інгредієнти: стегна індички - 1 кг; масло вершкове - 30 г; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; цибулина - 2 шт.; гаряча вода - 1 ст.; курячий бульйон - 1 ст.; томатна паста - 50 мл; свіжі печериці - 100 г; стебло селери - 1 шт.; морква - 1 шт.; чебрець, спеції - за смаком; сметана або вершки - 60 мл Приготування Філе індички нарізаємо смужками, солимо і перчимо м'ясо за смаком. Цибулю і моркву чистимо і дрібно шаткуємо. Кубиками кришимо селера, а
гриби - середніми скибочками. Тепер нагріваємо на середньому вогні в сковороді з товстим дном вершкове масло, викладаємо м'ясо одним шаром і обсмажуємо його 5 хвилин до блідо-золотистого кольору. Після цього перекладаємо індичку в посуд. Пасеруємо протягом 5 хвилин цибулю, додаємо гриби, селеру і моркву.
Присипаємо овочі борошном і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню, заливаємо воду і бульйон. Доводимо все до кипіння, приправляємо спеціями, викладаємо шматочки індички, додаємо сметану, томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо азу з індички рівно 25 хвилин при закритій кришці на середньому вогні.