Бефстроганов з яловичини
Бефстроганов з яловичини – національне блюдо російської кухні, яке готувалося ще нашими предками кілька століть тому. Правда, сьогодні рецепт трохи видозмінився, але страва виходить неймовірно ситним, соковитим і ароматним. Як доповнення до нього чудово підійде картопля, відварений рис або спагетті.
Інгредієнти:
томатна натуральна паста – 1 ст. ложка;
філе яловичини – 500 г;
масло вершкове – 100 г;
цибулина – 2 шт.;
бульйон м'ясний – 1 склянка;
сметана жирна – 2 ст. ложки;
борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
гостра гірчиця – 1 ч. ложка;
спеції;
лавровий листочок.
Приготування
Для приготування бефстроганов з яловичини м'ясо обробляємо від прожилок і плівок, ріжемо невеликими шматочками, підсолюємо і перчимо. Лишаємо в такому вигляді на кілька годин, а потім обсмажуємо швиденько на вершковому маслечко кілька хвилин до появи скоринки. Далі висипаємо до яловичині подрібнену цибульку і підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Цим часом готуємо соус: шматочок вершкового масла на сковорідці розтоплюємо, всипаємо борошно, розмішуємо, вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо гостру гірчицю, кладемо пасту, приправи і сметанку. Все ретельно перемішуємо, вливаємо в м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо 35 хвилин на помірному вогні.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
томатна натуральна паста – 2 ст. ложки;
сметана – 350 мл;
цибулина – 3 шт.;
борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
спеції;
олія – за смаком.
Приготування
Як приготувати бефстроганов з яловичини? Отже, м'ясо нарізаємо тоненькими пластинами, злегка відбиваємо кухонним молоточком і шаткуємо соломкою, подсаливая за смаком. Цибулю чистимо, розрізаємо кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору в розігрітій сковороді. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і обсмажуємо, постійно перемішуючи хвилин 10. Після цього додаємо борошно і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Тепер кладемо сметану, томатну пасту, розмішуємо, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 5 хвилин. Класичний бефстроганов з яловичини подаємо з гарячим картопляним пюре.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 600 г;
цибулина – 1 шт.;
томатна паста – 1 ст. ложка;
часник – 2 зубчики;
вода – 1 ст.;
сметана – 3 ст. ложки;
гірчиця – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо шаткуємо скибочками, натираємо гірчицею і залишаємо маринуватися на 20 хвилин. Потім викладаємо яловичину в ємність мультиварки, додаємо подрібнену цибулю і включаємо режим «Смаження» на 20 хвилин. Цим часом змішуємо в окремому посуді томатну пасту зі сметаною і кладемо за смаком спеції. Викладаємо соус після звукового сигналу, заливаємо водою і вибираємо режим «Гасіння» на 2 години.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 500 г;
свіжі печериці – 500 г;
м'ясний бульйон – 1 ст.;
сметана – 1 ст.;
цибулина – 1 шт.;
коньяк – 2 ст. ложки;
гірчиця – 1 ст. ложка;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
Нарізані м'ясні шматочки викладаємо на сковорідку з розтопленим маслом і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Після цього, перекладаємо м'ясо в іншу ємність, а відправляємо на сковорідку цибулька і злегка його підрум'янюємо. Гриби заздалегідь відварюємо, нарізаємо пластинами і викладаємо до цибулі. Обсмажуємо овочі хвилин 10 а потім додаємо м'ясо, вливаємо коньяк і бульйон. Все перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин. Сметану і гірчицю кладемо в самому кінці приготування, перемішуємо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Посипаємо бефстроганов з яловичини з печерицями зеленню і до столу.
Рецепт приготування бефстроганов з яловичини з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бефстроганов з яловичини м'ясо обробляємо від прожилок і плівок, ріжемо невеликими шматочками, підсолюємо і перчимо. Лишаємо в такому вигляді на кілька годин, а потім обсмажуємо швиденько на вершковому маслечко кілька хвилин до появи скоринки. Далі висипаємо до яловичині подрібнену цибульку і підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Цим часом готуємо соус: шматочок вершкового масла на сковорідці розтоплюємо, всипаємо борошно, розмішуємо, вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо гостру гірчицю, кладемо пасту, приправи і сметанку. Все ретельно перемішуємо, вливаємо в м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо 35 хвилин на помірному вогні.
Класичний рецепт бефстроганов з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати бефстроганов з яловичини? Отже, м'ясо нарізаємо тоненькими пластинами, злегка відбиваємо кухонним молоточком і шаткуємо соломкою, подсаливая за смаком. Цибулю чистимо, розрізаємо кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору в розігрітій сковороді. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і обсмажуємо, постійно перемішуючи хвилин 10. Після цього додаємо борошно і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Тепер кладемо сметану, томатну пасту, розмішуємо, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 5 хвилин. Класичний бефстроганов з яловичини подаємо з гарячим картопляним пюре.
Бефстроганов з яловичини зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо шаткуємо скибочками, натираємо гірчицею і залишаємо маринуватися на 20 хвилин. Потім викладаємо яловичину в ємність мультиварки, додаємо подрібнену цибулю і включаємо режим «Смаження» на 20 хвилин. Цим часом змішуємо в окремому посуді томатну пасту зі сметаною і кладемо за смаком спеції. Викладаємо соус після звукового сигналу, заливаємо водою і вибираємо режим «Гасіння» на 2 години.
Бефстроганов з яловичини з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані м'ясні шматочки викладаємо на сковорідку з розтопленим маслом і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Після цього, перекладаємо м'ясо в іншу ємність, а відправляємо на сковорідку цибулька і злегка його підрум'янюємо. Гриби заздалегідь відварюємо, нарізаємо пластинами і викладаємо до цибулі. Обсмажуємо овочі хвилин 10 а потім додаємо м'ясо, вливаємо коньяк і бульйон. Все перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин. Сметану і гірчицю кладемо в самому кінці приготування, перемішуємо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Посипаємо бефстроганов з яловичини з печерицями зеленню і до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована телятина
Тушкована телятина – відмінний варіант доповнити будь-який гарнір. Щоб приготувати підливу, вам потрібно буде виділити 40 хвилин свого часу. М'ясо
Бефстроганов з свинини
Бефстроганов - це популярне блюдо російської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Зазвичай його готують з телятини чи яловичини. Але сьогодні ми
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Бефстроганов з печінки
Бефстроганов - популярне блюдо російської кухні. Варіантів його створення безліч: з свинини, яловичини, курки. А сьогодні ми розберемо кілька цікавих
Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов - це смачне російське блюдо, відоме у всьому світі. Готуватися воно, як правило, з яловичини. Але ми розповімо і про те, як зробити цю