Бефстроганов з яловичини – національне блюдо російської кухні, яке готувалося ще нашими предками кілька століть тому. Правда, сьогодні рецепт трохи видозмінився, але страва виходить неймовірно ситним, соковитим і ароматним. Як доповнення до нього чудово підійде картопля, відварений рис або спагетті.
Рецепт приготування бефстроганов з яловичини з гірчицею
Інгредієнти: томатна натуральна паста – 1 ст. ложка; філе яловичини – 500 г; масло вершкове – 100 г; цибулина – 2 шт.; бульйон м'ясний – 1 склянка; сметана жирна – 2 ст. ложки; борошно пшеничне – 1 ст. ложка; гостра гірчиця – 1 ч. ложка; спеції; лавровий листочок. Приготування Для приготування бефстроганов з яловичини м'ясо обробляємо від прожилок і плівок, ріжемо невеликими шматочками, підсолюємо і перчимо. Лишаємо в такому вигляді на кілька годин, а потім обсмажуємо швиденько на вершковому маслечко кілька хвилин до появи скоринки. Далі висипаємо до яловичині подрібнену цибульку і підрум'янюємо всі 5 хвилин, помішуючи. Цим часом готуємо соус: шматочок вершкового масла на сковорідці розтоплюємо, всипаємо борошно, розмішуємо, вливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Додаємо гостру гірчицю, кладемо пасту, приправи і сметанку. Все ретельно перемішуємо, вливаємо в м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо 35 хвилин на помірному вогні.
Класичний рецепт бефстроганов з яловичини
Інгредієнти: яловича вирізка – 500 г; томатна натуральна паста – 2 ст. ложки; сметана – 350 мл; цибулина – 3 шт.; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; спеції; олія – за смаком. Приготування Як приготувати бефстроганов з яловичини? Отже, м'ясо нарізаємо тоненькими пластинами, злегка відбиваємо кухонним молоточком і шаткуємо соломкою, подсаливая за смаком. Цибулю чистимо, розрізаємо кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору в розігрітій сковороді. Потім викладаємо м'ясо, перемішуємо і обсмажуємо, постійно перемішуючи хвилин 10. Після цього додаємо борошно і підрум'янюємо ще кілька хвилин. Тепер кладемо сметану, томатну пасту, розмішуємо, солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо блюдо близько 5 хвилин. Класичний бефстроганов з яловичини подаємо з гарячим картопляним пюре.
Бефстроганов з яловичини зі сметаною в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 600 г; цибулина – 1 шт.; томатна паста – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; вода – 1 ст.; сметана – 3 ст. ложки; гірчиця – 2 ст. ложки; спеції. Приготування М'ясо шаткуємо скибочками, натираємо гірчицею і залишаємо маринуватися на 20 хвилин. Потім викладаємо яловичину в ємність мультиварки, додаємо подрібнену цибулю і включаємо режим «Смаження» на 20 хвилин. Цим часом змішуємо в окремому посуді томатну пасту зі сметаною і кладемо за смаком спеції. Викладаємо соус після звукового сигналу, заливаємо водою і вибираємо режим «Гасіння» на 2 години.
Бефстроганов з яловичини з грибами
Інгредієнти: яловича вирізка – 500 г; свіжі печериці – 500 г; м'ясний бульйон – 1 ст.; сметана – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; коньяк – 2 ст. ложки; гірчиця – 1 ст. ложка; свіжа зелень; спеції. Приготування Нарізані м'ясні шматочки викладаємо на сковорідку з розтопленим маслом і обсмажуємо до появи золотистої скоринки. Після цього, перекладаємо м'ясо в іншу ємність, а відправляємо на сковорідку цибулька і злегка його підрум'янюємо. Гриби заздалегідь відварюємо, нарізаємо пластинами і викладаємо до цибулі. Обсмажуємо овочі хвилин 10 а потім додаємо м'ясо, вливаємо коньяк і бульйон. Все перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин. Сметану і гірчицю кладемо в самому кінці приготування, перемішуємо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Посипаємо бефстроганов з яловичини з печерицями зеленню і до столу.