Фрікасе – традиційна страва французької кухні, що представляє собою подрібнене шматочками і обсмажене на сковороді м'ясо в соусі. Французи готують його не тільки птахи, але і з кролятини , баранини і навіть голубів. Але ми з вами дізнаємося сьогодні, як приготувати фрікасе з курки і здивувати всіх вишуканим і ароматною стравою.
Куряче фрікасе з грибами і перцем
Інгредієнти: курячі ніжки – 6 шт.; помідор – 1 шт.; гриби – 100 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; болгарський стиглий перець – 2 шт.; оливки – 100 г; томатна натуральна паста – 1 ст. ложка; вода – 1 ст.; зелений горошок – 100 г; спеції. Приготування Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо і відставляємо в сторону. Далі готуємо всі овочі, подрібнюємо кубиками і відправляємо по черзі на сковороду. Спочатку пасеруємо томати, потім цибулю, моркву і болгарський перчик. Після того, коли всі овочі розм'якнуть, додаємо томатну пасту і заливаємо склянкою води і приправляємо спеціями. Тушкуємо овочі 5 хвилин на повільному вогні, після чого додаємо оливки і консервований зелений горошок. Тепер відправляємо обсмажене м'ясо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин. В самому кінці приправляємо страву зеленню і даємо куриноме фрікасе настоятися. Подаємо м'ясо самостійно або зі спагеті.
Куряче фрікасе з грибами в білому соусі
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; тушка курки – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; морква – 1 шт.; білі коріння; борошно – 2 ст. ложки; консервовані гриби – 250 г; сік лимонний – за смаком; спеції; яєчний жовток – 1 шт. Приготування Відварюємо курку разом з очищеним цибулею, морквою, білим корінням. Потім знімаємо м'ясо з кісток і нарізаємо тонкими смужками. Консервовані гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на маслечко разом з подрібненою цибулею. Після цього додаємо борошно, поступово вливаємо теплий курячий бульйон і перемішуємо до отримання гладкого соусу. У завершенні вводимо яєчний жовток, приправляємо спеціями і заправляємо лимонним соком. Кладемо в соус нарізане м'ясо і прогріваємо хвилин 5. Фрікасе курки з грибами перед подачею на стіл присипаємо зеленню.
Фрікасе з курки з печерицями по-іспанськи
Інгредієнти: тушка курки – 1 шт.; бульйон курячий – 1 ст.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; олія оливкова – 4 ст. ложки; біле вино – 100 мл; варений жовток – 2 шт.; мигдальна борошно – 2 ст. ложки; шафран – на смак; спеції; чебрець – 2 гілочки. Приготування Тушку гарненько промиваємо, обсушуємо, разрубаем на шматочки, підсолюємо за смаком і підрум'янюємо на оливковій маслечко. Перекладаємо м'ясо в інший посуд, а на сковороді пасеруємо подрібнений кубиками цибулю і часник. Додаємо обжарку до м'яса, вливаємо вино, бульйон, кидаємо лавровий лист і чебрець. Тушкуємо на помірному вогні близько 40 хвилин. З мигдальною просіяного борошна, меленої кориці, шафрану і варених яєчних жовтків готуємо соус, розбавляючи його в процесі теплим курячим бульйоном. Потім вводимо отриману пасту в м'ясо, доводимо до закипання і знімаємо з плити. Подаємо фрікасе з грибами до рассыпчатому рісу або свіжим тостів.
Рецепт фрікасе з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: курячі грудки – 4 шт.; свіжі гриби – 300 г; цибулина – 1 шт.; часник – 1 зубчик; масло вершкове – 50 г; борошно – 2 ст. ложки; вершки – 200 мл; мускатний горіх; спеції; шафран. Приготування Грудки промиваємо, обсушуємо, підсолюємо і підрум'янюємо на вершкове масло до появи скоринки золотистого кольору. Потім додаємо подрібнену цибульку, часник і пасеруємо все разом хвилин 5. Далі викладаємо гриби і тушкуємо ще хвилин 7. Присипаємо м'ясо борошном і поступово виливаємо холодні вершки, помішуючи весь час, щоб борошно не злиплася грудочками. В кінці додаємо шафран, мелений мускатний горіх, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.