Куряче м'ясо високо цінується людьми, що стежать за фігурою і спортсменами. Цей продукт майже не містить жиру і багатий білком, але і у нього є один недолік – часто страви з курячої грудки не виходять соковитими. Сьогодні ми допоможемо вам і розповімо, як приготувати курку з грибами у вершковому соусі.
Рецепт курки з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: масло вершкове – 40 г; грудка куряча – 2 шт.; свіжі печериці – 400 г; вершки 22 % – 300 мл; спеції . Приготування Печериці промиваємо, шаткуємо скибочками і підрум'янюємо 5 хвилин на рослинній маслечко. Тим часом обробляємо куряче м'ясо, рубаємо невеликими шматочками і викладаємо до печерицям. Коли філе побіліє, заливаємо вміст нежирними вершками, приправляємо спеціями і тушкуємо 5 хвилин. Після того, як маса придбає потрібну густоту, знімаємо посуд з вогню і подаємо філе курки з грибами у вершковому соусі з будь-яким гарніром.
Курка з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: куряче філе – 300 г; гриби – 200 г; цибулина – 1 шт.; спеції; олія рослинна. Для соусу:
борошно – 1 ст. ложка; вершки – 200 мл; масло вершкове – 1 ст. ложка; спеції; свіжа зелень. Приготування Чистимо цибулину, дрібно нарізаємо і підрум'янюємо в розігрітому масло, помішуючи. Після цього перекладаємо його в мисочку, а в тому ж маслі обсмажуємо куряче філе, нарізане скибочками. Гриби обробляємо, шаткуємо пластинами і пасеруємо в інше сковороді кілька хвилин. Коли всі інгредієнти готові, змішати їх разом, присипаємо борошном і заливаємо вершками. Ретельно перемішуємо, прикрашаємо дрібно рубаною зеленню, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин. Перед подачею, кладемо на блюдо за бажанням шматочок вершкового масла.
Курка тушкована з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: куряче філе – 500 г; цибулина – 1 шт.; свіжі печериці – 500 г; олія рослинна; часник 2 зубчики; борошно – 15 ст. ложки; вершки жирні – 05 ст.; курячий бульйон – 05 ст.; спеції; сушена зелень. Приготування Грудку промиваємо і шаткуємо маленькими кубиками. Мультиварку включаємо режим «Смаження», наливаємо в каструльку трохи олії і обсмажуємо м'ясо хвилин 15 регулярно перемішуючи. Потім додаємо цибулю, нашатковану кільцями, і готуємо ще 10 хвилин. Далі викладаємо гриби, порізані пластинами, і приправляємо спеціями. Присипаємо всю обжарку пшеничного борошном, перемішуємо і вливаємо нежирні вершки з теплим курячим бульйоном. Прикриваємо мультиварку і переводимо на 30 хвилин в режим «Гасіння».
Курка, запечена з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: курка – 1 кг; борошно – 30 г; сир – 150 г; масло вершкове – 30 г; свіжа зелень; спеції. Для соусу:
вершки – 05 ст.; борошно – 1 ст. ложка; масло вершкове – 05 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; гриби – 15 шт.; спеції. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо соус: борошно обсмажуємо з маслом, розвести гарячим курячим бульйоном, кладемо
сметану і варимо на повільному вогні 10 хвилин. На іншій сковороді пасеруємо тонко нашатковану цибулю і гриби, нарізані шматочками. Після цього викладаємо овочі в соус, підсолюємо його за смаком і знімаємо з вогню. Курку промиваємо, відварюємо, а потім остуджуємо і відокремлюємо м'ясо від кісток. Обвалюємо в борошні, спеції обсмажуємо на вершковому масло і викладаємо в казанок. Заливаємо курку сметанним соусом, обсипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою і ставимо на півгодини в духовку. Запікаємо страву при температурі 200 градусів, а потім прикрашаємо курку в вершково-сирному соусі з грибами, рубаною зеленню і подаємо з гарніром.