Лосось у вершковому соусі
Лосось є воістину королівської рибкою, завдяки її ніжному соковитому смаку, малому вмісту кісток і, звичайно ж, безсумнівну користь. Крім того приготувати таку рибу дуже просто, з цим впорається навіть починаюча господиня.
Можна просто посмажити лосось на сковороді або запекти в духовці, але для отримання більш оригінального смаку і зовнішнього вигляду страви пропонуємо приготувати його у вершковому соусі або подати такий соус окремо. Як правильно це зробити, ви дізнаєтеся з рецептів нижче.
Інгредієнти:
філе лосося – 820 г;
вершки жирністю 10% – 320 мл;
діжонська гірчиця – 20 р;
мелений чорний перець – 5 р;
свіжа зелень кропу – 10 г;
свіжа зелень естрагону – 10 г;
свіжий зелений базилік – 10 г;
свіжа зелень петрушки – 10 г;
лимон – 05 шт.;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Філе лосося розрізаємо на скибочки шириною приблизно п'ять сантиметрів, і укладаємо в досить глибоку форму відповідного розміру. Приправляємо рибку сіллю, меленим чорним перцем і злегка поливаємо лимонним соком.
До вершків додаємо жовтки, дрібно посічену свіжу зелень петрушки, кропу, естрагону і базиліка, закладаємо також діжонську гірчицю і цедру лимона. Гарненько перемішуємо соус і заливаємо їм лосось у формі.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.
Лосось, запечений в духовці у вершковому соусі готовий. Подати його краще з відварною картоплею, рисом або овочами. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
стейки лосося – 3-4 шт.;
вершки жирністю 30% – 175 мл;
оливкова олія – 35 мл;
мелений чорний перець – 5 г або по смаку;
свіжа зелень кропу – 25 г;
помідори черрі – 4-5 шт.;
лимон – 05 шт.;
сіль – 5 г або по смаку.
Приготування
Шматки лосося приправляємо сіллю і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на п'ятнадцять хвилин. Потім в сковороді прогріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому рибку з двох боків до рум'янцю і готовності.
В ковшике або невеликій каструльці прогріваємо до кипіння вершки, присмачую їх сіллю, меленим чорним перцем і витримуємо на вогні, помішуючи, до загустіння. Потім кидаємо до вершкової маси дрібненько нарізаний кріп і розрізані на половинки помідори черрі. Все акуратно перемішуємо і знімаємо з вогню.
На тарілку викладаємо готові стейки, поливаємо їх приготованим вершковим соусом з помідорами і подаємо до столу.
Інгредієнти:
лосось (філе) – 700 г;
масло вершкове – 35 г;
вершки жирністю 30% – 220 мл;
біле сухе вино – 100 мл;
борошно пшеничне – 30 г;
мелений чорний перець – за смаком;
пір'я зеленої цибулі – за смаком;
морська сіль – за смаком;
сіль – 5 г або по смаку.
Приготування
Філе лосося розрізаємо на шматочки потрібного розміру, розміщуємо одним шаром в промасленим формі або на деко шкіркою вниз, приправляємо морською сіллю і визначаємо у попередньо прогріту до 225 градусів духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин, залежно від розміру рибних шматків.
Тим часом розтоплюємо в ковшике, сковороді або невеликому сотейнику вершкове масло і витримуємо на несильному вогні, поки воно стане коричневим кольором, але стежимо за тим, щоб не пригоріло. Далі всипаємо борошно пшеничне, перемішуємо, вливаємо вершки і біле вино, продовжуючи інтенсивно заважати. Підігріваємо соус до загусання, потім знімаємо його з вогню і приправляємо сіллю і меленим чорним перцем.
По готовності дістаємо лосось з духовки, викладаємо на блюдо, приправляємо вершковим соусом і притрушиваем дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
Можна просто посмажити лосось на сковороді або запекти в духовці, але для отримання більш оригінального смаку і зовнішнього вигляду страви пропонуємо приготувати його у вершковому соусі або подати такий соус окремо. Як правильно це зробити, ви дізнаєтеся з рецептів нижче.
Як приготувати лосося у вершковому соусі в духовці – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Філе лосося розрізаємо на скибочки шириною приблизно п'ять сантиметрів, і укладаємо в досить глибоку форму відповідного розміру. Приправляємо рибку сіллю, меленим чорним перцем і злегка поливаємо лимонним соком.
До вершків додаємо жовтки, дрібно посічену свіжу зелень петрушки, кропу, естрагону і базиліка, закладаємо також діжонську гірчицю і цедру лимона. Гарненько перемішуємо соус і заливаємо їм лосось у формі.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.
Лосось, запечений в духовці у вершковому соусі готовий. Подати його краще з відварною картоплею, рисом або овочами. Приємного апетиту!
Рецепт приготування лосося у вершковому соусі з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Шматки лосося приправляємо сіллю і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на п'ятнадцять хвилин. Потім в сковороді прогріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому рибку з двох боків до рум'янцю і готовності.
В ковшике або невеликій каструльці прогріваємо до кипіння вершки, присмачую їх сіллю, меленим чорним перцем і витримуємо на вогні, помішуючи, до загустіння. Потім кидаємо до вершкової маси дрібненько нарізаний кріп і розрізані на половинки помідори черрі. Все акуратно перемішуємо і знімаємо з вогню.
На тарілку викладаємо готові стейки, поливаємо їх приготованим вершковим соусом з помідорами і подаємо до столу.
Лосось, запечений в духовці, у вершковому соусі з білим вином
Інгредієнти:
Приготування
Філе лосося розрізаємо на шматочки потрібного розміру, розміщуємо одним шаром в промасленим формі або на деко шкіркою вниз, приправляємо морською сіллю і визначаємо у попередньо прогріту до 225 градусів духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин, залежно від розміру рибних шматків.
Тим часом розтоплюємо в ковшике, сковороді або невеликому сотейнику вершкове масло і витримуємо на несильному вогні, поки воно стане коричневим кольором, але стежимо за тим, щоб не пригоріло. Далі всипаємо борошно пшеничне, перемішуємо, вливаємо вершки і біле вино, продовжуючи інтенсивно заважати. Підігріваємо соус до загусання, потім знімаємо його з вогню і приправляємо сіллю і меленим чорним перцем.
По готовності дістаємо лосось з духовки, викладаємо на блюдо, приправляємо вершковим соусом і притрушиваем дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Лосось з креветками
Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Лосось з картоплею
Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
Лосось в кунжуті
Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати