Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось у вершковому соусі

Лосось у вершковому соусі

1-11-2015, 21:50
8 163
Лосось у вершковому соусі
Лосось є воістину королівської рибкою, завдяки її ніжному соковитому смаку, малому вмісту кісток і, звичайно ж, безсумнівну користь. Крім того приготувати таку рибу дуже просто, з цим впорається навіть починаюча господиня.
Можна просто посмажити лосось на сковороді або запекти в духовці, але для отримання більш оригінального смаку і зовнішнього вигляду страви пропонуємо приготувати його у вершковому соусі або подати такий соус окремо. Як правильно це зробити, ви дізнаєтеся з рецептів нижче.

Як приготувати лосося у вершковому соусі в духовці – рецепт?


Інгредієнти:

  • філе лосося – 820 г;

  • вершки жирністю 10% – 320 мл;

  • діжонська гірчиця – 20 р;

  • мелений чорний перець – 5 р;

  • свіжа зелень кропу – 10 г;

  • свіжа зелень естрагону – 10 г;

  • свіжий зелений базилік – 10 г;

  • свіжа зелень петрушки – 10 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • сіль – 10 г або по смаку.


  • Приготування
    Філе лосося розрізаємо на скибочки шириною приблизно п'ять сантиметрів, і укладаємо в досить глибоку форму відповідного розміру. Приправляємо рибку сіллю, меленим чорним перцем і злегка поливаємо лимонним соком.
    До вершків додаємо жовтки, дрібно посічену свіжу зелень петрушки, кропу, естрагону і базиліка, закладаємо також діжонську гірчицю і цедру лимона. Гарненько перемішуємо соус і заливаємо їм лосось у формі.
    Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин.
    Лосось, запечений в духовці у вершковому соусі готовий. Подати його краще з відварною картоплею, рисом або овочами. Приємного апетиту!

    Рецепт приготування лосося у вершковому соусі з помідорами


    Інгредієнти:

  • стейки лосося – 3-4 шт.;

  • вершки жирністю 30% – 175 мл;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • мелений чорний перець – 5 г або по смаку;

  • свіжа зелень кропу – 25 г;

  • помідори черрі – 4-5 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Шматки лосося приправляємо сіллю і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на п'ятнадцять хвилин. Потім в сковороді прогріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому рибку з двох боків до рум'янцю і готовності.
    В ковшике або невеликій каструльці прогріваємо до кипіння вершки, присмачую їх сіллю, меленим чорним перцем і витримуємо на вогні, помішуючи, до загустіння. Потім кидаємо до вершкової маси дрібненько нарізаний кріп і розрізані на половинки помідори черрі. Все акуратно перемішуємо і знімаємо з вогню.
    На тарілку викладаємо готові стейки, поливаємо їх приготованим вершковим соусом з помідорами і подаємо до столу.

    Лосось, запечений в духовці, у вершковому соусі з білим вином


    Інгредієнти:

  • лосось (філе) – 700 г;

  • масло вершкове – 35 г;

  • вершки жирністю 30% – 220 мл;

  • біле сухе вино – 100 мл;

  • борошно пшеничне – 30 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • пір'я зеленої цибулі – за смаком;

  • морська сіль – за смаком;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Філе лосося розрізаємо на шматочки потрібного розміру, розміщуємо одним шаром в промасленим формі або на деко шкіркою вниз, приправляємо морською сіллю і визначаємо у попередньо прогріту до 225 градусів
    Лосось у вершковому соусі
    духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин, залежно від розміру рибних шматків.
    Тим часом розтоплюємо в ковшике, сковороді або невеликому сотейнику вершкове масло і витримуємо на несильному вогні, поки воно стане коричневим кольором, але стежимо за тим, щоб не пригоріло. Далі всипаємо борошно пшеничне, перемішуємо, вливаємо вершки і біле вино, продовжуючи інтенсивно заважати. Підігріваємо соус до загусання, потім знімаємо його з вогню і приправляємо сіллю і меленим чорним перцем.
    По готовності дістаємо лосось з духовки, викладаємо на блюдо, приправляємо вершковим соусом і притрушиваем дрібно нарубаними пір'ям зеленого лука.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лосось, запечений у фользі
    Лосось, запечений у фользі
    Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Лосось з креветками
    Лосось з креветками
    Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею
    Лосось з картоплею - відмінне блюдо для обіду або вечері в колі родини. Приготувати його зовсім нескладно. І ви в цьому переконаєтеся, ознайомившись
    Лосось в кунжуті
    Лосось в кунжуті
    Японці давно оцінили чарівне поєднання кунжуту з лососем, а вже вони точно знають толк в рибних стравах! Ми пропонуємо вам спробувати приготувати