З наших рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати курку в вершковому соусі. Ніжний, оригінальний смак цього страви, які можна приготувати в декількох варіантах, неодмінно стане одним з ваших улюблених і займе гідне місце у вашій домашній колекції рецептів.
Рецепт курки в вершково-часниковому соусі на сковороді
Інгредієнти: філе курячої грудки – 750 г; вершки жирністю 33 % – 240 мл; часник – 3 зубчики; чебрець – 2-3 гілочки; гірчиця діжонська – 15 г; сир твердий – 110 г; сіль; мелений чорний перець; рафінована рослинна олія. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру. Приправляємо їх сіллю і підрум'янюємо, помішуючи, на сковороді, в яку попередньо наллємо трохи рослинного масла.
Тим часом прогріваємо духовку до 195 градусів і приготуємо вершково-часниковий соус. Для цього змішуємо вершки з попередньо очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, листочки чебрецю, діжонську гірчицю і перемішуємо.
Обсмажені курячі шматочки визначаємо в промаслений форму, приправляємо приготованим соусом, притрушиваем зверху пропущеним через тертці твердим сиром і розміщуємо в духовці. Через двадцять п'ять хвилин блюдо буде повністю готове до вживання. На гарнір можна подати відварна картопля, рис, макаронні вироби або овочі.
Філе курки в вершково-грибному соусі на сковороді
Інгредієнти: філе курячої грудки – 750 г; вершки жирністю 33 % – 90 мл; бульйон курячий – 150 мл; гриби – 175 г; соєвий соус – 20 мл; оливкова олія – 20 мл; борошно – 15 г; цибуля ріпчаста – 75 г; пряні трави – за смаком; сіль; мелений чорний перець. Приготування Філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, злегка відбиваємо, укладаємо в миску, заправляємо оливковою олією і соєвим соусом і перемішуємо.
Поки маринується філе, підготуємо інші компоненти страви. Дрібно шаткуємо попередньо очищену цибулю. Грибочки миємо, даємо стекти, і рубаємо їх невеликими пластинами.
Поміщаємо курячі шматочки на розпечену сковороду і підрум'янюємо, помішуючи, на сильному вогні протягом десяти хвилин. Потім тимчасово виймаємо курку на тарілку, а в сковорідку кидаємо цибулька, пасеруємо його дві хвилини і додаємо гриби. Витримуємо їх на середньому вогні протягом десяти хвилин, помішуючи, і додаємо борошно. Потім вливаємо бульйон і вершки, приправляємо блюдо меленим чорним перцем, пряними травами, прогріваємо до кипіння і закладаємо курку. Припускаємо страву під кришкою протягом двадцяти хвилин, помішуючи, і можемо подавати.
Шматочки курки у вершковому соусі з сухофруктами
Інгредієнти: філе курячої грудки – 650 г; вершки жирністю 33% – 320 мл; каррі – 10-15 г; курага – 120 г; чорнослив без кісточок – 120 г; родзинки – 120 г; борошно – 15 г; цибулю білий – 150 г; часник – 1-2 зубчики; сіль; мелений чорний перець; свіжа зелень петрушки; рослинна рафінована олія. Приготування Вимите куряче філе нарізаємо на довгасті акуратні бруски однакового розміру. Ретельно промиваємо та нарізаємо соломкою курагу і чорнослив, родзинки моєму і даємо стекти. Білий салатний цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, а часник дрібно рубаємо.
На прогрітій сковороді обсмажуємо білий цибулю до прозорості, додаємо сухофрукти і також обсмажуємо
кілька хвилин. Потім вливаємо підігріті вершки, кидаємо каррі, приправляємо масу за смаком сіллю, меленим чорним перцем і протушиваем хвилин п'ять. В кінці додаємо часник і за бажанням дрібно нарізану петрушку.
Одночасно на іншій сковороді підрум'янюємо до готовності куряче філе, не забуваючи посолити його і поперчити.
По готовності з'єднуємо вміст обох сковорідок, прогріваємо протягом однієї хвилини на малому вогні і вимикаємо плиту.
У гарячому вигляді страву можна подати як основне блюдо з гарніром, а в холодному як закуску у вигляді салату. Обидва варіанти гарні по-своєму.