Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?

Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?

14-10-2016, 11:05
719
Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
Як завжди осінь нас щедро балує великою кількістю лісових грибів. Тому якщо вам супроводжувала удача знайти трохи незрівнянних на смак лисичок, то ми пропонуємо вам посмажити їх з ароматним цибулею і разом з найніжнішої сметаною, як такі грибочки приготувати правильно ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Рецепт смажених грибів лисичок зі сметаною і цибулею?


Інгредієнти:

  • лісові гриби (лисички) – 600 г;

  • ріпчаста цибуля – 2 головки;

  • сметана (25%) – 180 г;

  • перець, сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 90-100 мл


  • Приготування
    Лисички повністю заливаємо холодною, проточною водою, вимиваємо гриби і в цій же воді їх залишаємо хоча б на півгодини. Акуратно дістаємо лисички, розкладаємо їх на чистий рушник, щоб грибочки трохи просохли. Якщо лисички досить великі, то розрізаємо їх на 2-3 частини, а якщо ні - викладаємо цілі-цілісенькі просохлі гриби у великий сотейник з вже киплячим олією. Коли виділений з лисичок сік випарується і вони почнуть трохи золотитися, тоді ми додаємо до них нарізаний на чверть кільця очищений ріпчасту цибулю і продовжуємо смажити все до м'якості введеного овоча. Далі ми присипаємо все сіллю з меленим чорним перцем, викладаємо в гриби потрібну кількість сметани, ретельно перемішуємо, прикриваємо блюдо підходящої кришкою і зменшивши полум'я вогню тушкуємо його не менше 20 хвилин.

    Смажені лисички з цибулею, картоплею та сметаною


    Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 400-450 г;

  • бульби картоплі – 8-9 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • молодий часник – 2 зубки;

  • домашня сметана – 6 ст. ложок;

  • соняшникова олія – 120 мл;

  • зелень кропу – 05 пучка;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Попередньо вимиті лисички занурюємо в киплячу на конфорки плити воду і варимо їх в ній протягом 7-8 хвилин. Переміщаємо гриби в глибокий друшляк і охолодити під струменем проточної води.
    У розігріте до серпанок масло на великій сковороді додаємо пропущені через спеціальний прес зубки молодого часнику. Обсмажуємо його до коричневого кольору, а після цього акуратно видаляємо. Тепер викладаємо в це ароматне масло лисички, через 4-5 хвилин додаємо до них нарізаний невеликими шматочками сиру картоплю і присаливаем вміст сковороди сіллю. Коли часточки картоплі будуть наполовину готовими, тоді вводимо в блюдо дуже тонкі півкільця цибулі і практично відразу додаємо хорошу домашню сметану. Сковороду прикриваємо підходящої для неї кришкою і, виставивши режим мінімального вогню, тушкуємо всю цю смакоту протягом 12 хвилин. За 2 хвилини до зняття страви з вогню вводимо в нього дрібно нарубану зелень кропу.

    Лисички з цибулею і сметаною, смажені в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гриби (лисички) – 600-650 г;

  • сметана (20% жиру) – 220 г;

  • ріпчаста цибуля – 2 головки;

  • кардамон – 05 ч. ложки;

  • суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Гриби ретельно вимиваємо, очищаємо і з допомогою ножа подрібнюємо їх на дрібненькі шматочки. У чашу вже включеною мультиварки в режим «Випічка» наливаємо олію і коли воно досить сильно розжариться викладаємо в нього подрібнені лисички. Готуємо їх в такому режимі протягом 25 хвилин, а потім додаємо в чашу з грибами дрібно нарізані кубики свіжого цибулі. Присипаємо вміст мультиварки дрібною сіллю, сумішшю різноманітних перців, додаємо трохи меленого кардамону і продовжуємо готувати гриби ще протягом такого ж часу. Після, викладаємо в грибочки з цибулею густу сметану, гарненько перемішуємо і, не перевстановлюючи колишній режим, готуємо лисички ще протягом 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як правильно смажити лисички?
    Як правильно смажити лисички?
    Якщо ви стали власником невеликої кількості ароматних, свіжих лісових грибів неодмінно скористайтеся рецептами, описаним далі. Розповімо, як смажити
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Смажені лисички з цибулею
    Смажені лисички з цибулею
    Пожарив лисички за нашими рецептами, ви зробите не тільки чудово смачне блюдо, але ще й досить оригінальне, так як пропонуємо урізноманітнити
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Ікра з лисичок
    Ікра з лисичок
    Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів