Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно смажити лисички?

Як правильно смажити лисички?

14-10-2016, 11:04
768
Як правильно смажити лисички?
Сьогодні ми розповімо, як посмажити смачні лисички з цікавими доповненнями, зберігши неповторний смак і аромат цих чудових грибів.

Як правильно смажити гриби лисички з картоплею?


Інгредієнти:

  • лисички – 565 р;

  • картопля – 5 шт.;

  • олія оливкова;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування
    Переберіть і ретельно перегляньте лисички, промийте і дрібно поріжте, підсмажте. Коли печериці почнуть підрум'янюватися, додати до них дрібненько нарізану цибулю.
    Картоплю потрібно очистити, промити, порізати невеликими шматочками і просушити рушником. Його обсмажте окремо, а потім з'єднайте з грибами, приправити сіллю, перцем і добре перемішайте.
    Подавайте це нехитре блюдо, прикрасивши зеленню.

    Як смажити лисички на сковороді з цибулею?


    Інгредієнти:

  • лисички – 765 г;

  • морква маленька – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сметана 25% – 125 мл;

  • пісне масло – 35 мл;

  • сіль, суміш перців.


  • Приготування
    Перегляньте кожен грибочок і промийте. Якщо лисички великі, розріжте їх на кілька частин і складіть у високу каструлю, залийте водою і, додавши трохи солі, поставте варитися. Дайте їм покипіти 20 хвилин, зніміть з вогню і пересипте вміст в друшляк. Через 5 хвилин з лисичок стече вода, відправте їх у сотейник з прогрітим маслом. Коли грибочки почнуть підрум'янюватися, додайте сюди подрібнену цибулю, а потім введіть дрібно терту моркву. Присолите гриби і приправити сумішшю перців. Коли овочі спассеруются і стануть м'якими, введіть в сотейник сметану і перемішайте все. Зведіть вогонь до мінімуму і, прикривши блюдо кришкою, тушкуйте 15 хвилин.

    Як смажити лисички зі сметаною?


    Цей рецепт стане ідеальним варіантом на друге, якщо додати піджарку до макаронів, до рисовому або іншому непересічній гарніру. Можна просто покласти поверх смаженої або відвареної картоплі і отримати цілком самодостатнє ситне блюдо.
    Інгредієнти:

  • «Селянське» масло – 45 г;

  • оливкова олія – 25 мл;

  • сухе вино (біле) – 55 мл;

  • цибуля – 75 г;

  • зубці часнику – 3 шт.;

  • сметана 25% – 125 г;

  • мускатний горіх і сушений орегано – по щіпці;

  • лисички – 535 р.


  • Приготування
    Прогрійте обидва масла на сковороді, додайте півкільця цибулі, залиште на вогні на пару хвилин. Додайте до цибулевої піджарки пюрированные зубці часнику, а потім влийте вино, воно має випаруватися на 2/3.
    Очистіть лисички серветкою і розріжте навпіл або на четвертинки. Додайте до цибулі гриби, приправте травами, мускатом і сіллю. Нехай гриби підрум'яняться, а рідини з-під них випарується. Змішайте вміст сковороди зі сметаною, потім ще хвилину і пробуйте.

    Як правильно смажити гриби лисички з часником?


    Ця страва готується максимально швидко, тому готувати його можна навіть на сніданок.
    Інгредієнти:

  • лисички – 565 р;

  • яйця – 4 шт.;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло сільське – 35 г;

  • масло пісне – 45 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Промиті і просушені лисички подрібніть на шматочки. Очищену цибулю порізати тоненькими півкільцями. У досить велику сковороду відправте шматочок масла і на мінімальному вогні розтопіть його. Долийте тепер олії і викладайте всю цибулю і досить дрібно порізані зубці часничку. Коли цибуля трохи спассеруется, додаємо до нього лисички, присолите все і, помішуючи, смажте до золотистого кольору грибів.
    Яйця збийте в піалу, додайте солі і пробийте віночком. Тепер вливаємо їх в грибну піджарку, ретельно перемішайте, поки яйця не схопляться. Прикрийте блюдо кришкою і вже через пару хвилин воно буде готове.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Як посмажити лисички з цибулею і сметаною?
    Напевно багато хто люблять страви саме з лісових грибів, адже їх смак і аромат значно відрізняється від тих, що вирощені штучно. Щоб не помилитися з
    Лисички в вершковому соусі
    Лисички в вершковому соусі
    Смак лісових грибів у багато разів насиченішим покупних печериць або глив, які повсюдно продаються в магазині. Якщо вам пощастило придбати жменю
    Смажені лисички з цибулею
    Смажені лисички з цибулею
    Пожарив лисички за нашими рецептами, ви зробите не тільки чудово смачне блюдо, але ще й досить оригінальне, так як пропонуємо урізноманітнити
    Лисички – рецепти приготування
    Лисички – рецепти приготування
    Серед усіх лісових грибів, лисички вважаються найбільш доступними і поширеними. Крім іншого, нейтральний смак і простота в приготуванні роблять такі
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів