Сьогодні ми розповімо, як посмажити смачні лисички з цікавими доповненнями, зберігши неповторний смак і аромат цих чудових грибів.
Як правильно смажити гриби лисички з картоплею?
Інгредієнти: лисички – 565 р; картопля – 5 шт.; олія оливкова; цибуля – 1 шт.; сіль, перець, зелень. Приготування Переберіть і ретельно перегляньте лисички, промийте і дрібно поріжте, підсмажте. Коли печериці почнуть підрум'янюватися, додати до них дрібненько нарізану цибулю.
Картоплю потрібно очистити, промити, порізати невеликими шматочками і просушити рушником. Його обсмажте окремо, а потім з'єднайте з грибами, приправити сіллю, перцем і добре перемішайте.
Подавайте це нехитре блюдо, прикрасивши зеленню.
Як смажити лисички на сковороді з цибулею?
Інгредієнти: лисички – 765 г; морква маленька – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; сметана 25% – 125 мл; пісне масло – 35 мл; сіль, суміш перців. Приготування Перегляньте кожен грибочок і промийте. Якщо лисички великі, розріжте їх на кілька частин і складіть у високу каструлю, залийте водою і, додавши трохи солі, поставте варитися. Дайте їм покипіти 20 хвилин, зніміть з вогню і пересипте вміст в друшляк. Через 5 хвилин з лисичок стече вода, відправте їх у сотейник з прогрітим маслом. Коли грибочки почнуть підрум'янюватися, додайте сюди подрібнену цибулю, а потім введіть дрібно терту моркву. Присолите гриби і приправити сумішшю перців. Коли овочі спассеруются і стануть м'якими, введіть в сотейник сметану і перемішайте все. Зведіть вогонь до мінімуму і, прикривши блюдо кришкою, тушкуйте 15 хвилин.
Як смажити лисички зі сметаною?
Цей рецепт стане ідеальним варіантом на друге, якщо додати піджарку до макаронів, до рисовому або іншому непересічній гарніру. Можна просто покласти поверх смаженої або відвареної картоплі і отримати цілком самодостатнє ситне блюдо.
Інгредієнти: «Селянське» масло – 45 г; оливкова олія – 25 мл; сухе вино (біле) – 55 мл; цибуля – 75 г; зубці часнику – 3 шт.; сметана 25% – 125 г; мускатний горіх і сушений орегано – по щіпці; лисички – 535 р. Приготування Прогрійте обидва масла на сковороді, додайте півкільця цибулі, залиште на вогні на пару хвилин. Додайте до цибулевої піджарки пюрированные зубці часнику, а потім влийте вино, воно має випаруватися на 2/3.
Очистіть лисички серветкою і розріжте навпіл або на четвертинки. Додайте до цибулі гриби, приправте травами, мускатом і сіллю. Нехай гриби підрум'яняться, а рідини з-під них випарується. Змішайте вміст сковороди зі сметаною, потім ще хвилину і пробуйте.
Як правильно смажити гриби лисички з часником?
Ця страва готується максимально швидко, тому готувати його можна навіть на сніданок.
Інгредієнти: лисички – 565 р; яйця – 4 шт.; зубці часнику – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; масло сільське – 35 г; масло пісне – 45 г; сіль. Приготування Промиті і просушені лисички подрібніть на шматочки. Очищену цибулю порізати тоненькими півкільцями. У досить велику сковороду відправте шматочок масла і на мінімальному вогні розтопіть його. Долийте тепер олії і викладайте всю цибулю і досить дрібно порізані зубці часничку. Коли цибуля трохи спассеруется, додаємо до нього лисички, присолите все і, помішуючи, смажте до золотистого кольору грибів.
Яйця збийте в піалу, додайте солі і пробийте віночком. Тепер вливаємо їх в грибну піджарку, ретельно перемішайте, поки яйця не схопляться. Прикрийте блюдо кришкою і вже через пару хвилин воно буде готове.