Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лисички в вершковому соусі

Лисички в вершковому соусі

14-10-2016, 11:04
1 517
Лисички в вершковому соусі
Звичайно, складно посперечатися, що гриби, приготовлені з додаванням вершків, мають дивовижно ніжний, кремовий смак. Особливо гарні ароматні лисички, приготовані таким нехитрим способом.

Як приготувати лисички у вершковому соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • лисички – 725 г;

  • вершки – 215 мл;

  • цибуля – 1 шт.;

  • кріп – 3-4 гілочки;

  • пісне масло – 35 мл;

  • сіль і чорний перець.


  • Приготування
    Щоб лисички було легше помити, замочити їх спочатку на пару годин в прохолодній воді. Потім сполосніть їх під проточною водою, змиваючи всі забруднення і зрізуючи зіпсовані ділянки.
    Дрібні лисички залиште цілими, а великі розріжте на частини. Тепер налийте в каструлю воду, підсолити її, поклавши на один літр десертну ложку солі і після закипання відправляйте в неї гриби. По мірі готовності вони опустяться на дно, і тільки тепер злийте їх на друшляк, нехай стікають, і далі викладайте їх в прогріте на сковороді олію. Смажте лисички сім хвилин, після чого додайте дрібно порізану цибулину і припустіть до м'якості. На даному етапі введіть вершки тонкою цівкою, не допускаючи закипання і утворення грудочок інтенсивно перемішувати страву. Присипте рубаною зеленню, підсолити і поперчіть, перемішайте, прикрийте кришкою і вимикайте вогонь. Дайте страві постояти пару хвилин і можете дегустувати.

    Смажені лисички у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 2 жмені;

  • цибуля – 175 г;

  • масло вершкове «Селянське» – 45 г;

  • вершки не менше 20% – 180 мл;

  • зелень кропу – 2 гілочки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Гриби добре і уважно переберіть, ретельно промийте, видаляючи сміття. Відваріть лисички в невеликій кількості води близько півгодини, ще раз промийте і залиште стікати. Обсмажуйте на розтопленому маслі разом з нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, посоліть їх і поперчіть, додайте тоненькою цівкою вершки, інтенсивно перемішуючи. Киньте рубану зелень, перемішайте і відразу знімайте з вогню.

    Вершково-грибний соус з лисичок з курячим філе


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 565 р;

  • лисички – 235 г;

  • цибуля – 75 г;

  • морква – 65 г;

  • вершки – 165 г;

  • м'ясний (курячий) бульйон – 475 мл;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • зелень, рослинне масло, сіль, перець.


  • Приготування
    Пару шматочків курятини добре промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його кілька хвилин в олії і додайте подрібнену цибулю, моркву, порізану дрібненькими кубиками і гриби. Присолите і на слабкому вогні тушкуйте страву ще 5 хвилин. Влийте м'ясний бульйон, щоб він покрив м'ясо з грибами. Приправте за смаком сіллю і перцем і додайте пюрированные зубці часнику. Тушкуйте 10 хвилин, а в самому кінці додайте вершки, ретельно перемішайте і вимикайте вогонь.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як правильно смажити лисички?
    Як правильно смажити лисички?
    Якщо ви стали власником невеликої кількості ароматних, свіжих лісових грибів неодмінно скористайтеся рецептами, описаним далі. Розповімо, як смажити
    Крем-суп з лисичок з вершками
    Крем-суп з лисичок з вершками
    Якщо традиційні супи не користуються особливою популярністю у вашому сімейному меню, спробуйте порадувати таким незвичайним першою стравою ваших
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Лисички, тушковані в сметані
    Лисички, тушковані в сметані
    Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів