Лисички в вершковому соусі
Звичайно, складно посперечатися, що гриби, приготовлені з додаванням вершків, мають дивовижно ніжний, кремовий смак. Особливо гарні ароматні лисички, приготовані таким нехитрим способом.
Інгредієнти:
лисички – 725 г;
вершки – 215 мл;
цибуля – 1 шт.;
кріп – 3-4 гілочки;
пісне масло – 35 мл;
сіль і чорний перець.
Приготування
Щоб лисички було легше помити, замочити їх спочатку на пару годин в прохолодній воді. Потім сполосніть їх під проточною водою, змиваючи всі забруднення і зрізуючи зіпсовані ділянки.
Дрібні лисички залиште цілими, а великі розріжте на частини. Тепер налийте в каструлю воду, підсолити її, поклавши на один літр десертну ложку солі і після закипання відправляйте в неї гриби. По мірі готовності вони опустяться на дно, і тільки тепер злийте їх на друшляк, нехай стікають, і далі викладайте їх в прогріте на сковороді олію. Смажте лисички сім хвилин, після чого додайте дрібно порізану цибулину і припустіть до м'якості. На даному етапі введіть вершки тонкою цівкою, не допускаючи закипання і утворення грудочок інтенсивно перемішувати страву. Присипте рубаною зеленню, підсолити і поперчіть, перемішайте, прикрийте кришкою і вимикайте вогонь. Дайте страві постояти пару хвилин і можете дегустувати.
Інгредієнти:
свіжі лисички – 2 жмені;
цибуля – 175 г;
масло вершкове «Селянське» – 45 г;
вершки не менше 20% – 180 мл;
зелень кропу – 2 гілочки;
сіль, перець.
Приготування
Гриби добре і уважно переберіть, ретельно промийте, видаляючи сміття. Відваріть лисички в невеликій кількості води близько півгодини, ще раз промийте і залиште стікати. Обсмажуйте на розтопленому маслі разом з нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, посоліть їх і поперчіть, додайте тоненькою цівкою вершки, інтенсивно перемішуючи. Киньте рубану зелень, перемішайте і відразу знімайте з вогню.
Інгредієнти:
куряче філе – 565 р;
лисички – 235 г;
цибуля – 75 г;
морква – 65 г;
вершки – 165 г;
м'ясний (курячий) бульйон – 475 мл;
зубці часнику – 2 шт.;
зелень, рослинне масло, сіль, перець.
Приготування
Пару шматочків курятини добре промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його кілька хвилин в олії і додайте подрібнену цибулю, моркву, порізану дрібненькими кубиками і гриби. Присолите і на слабкому вогні тушкуйте страву ще 5 хвилин. Влийте м'ясний бульйон, щоб він покрив м'ясо з грибами. Приправте за смаком сіллю і перцем і додайте пюрированные зубці часнику. Тушкуйте 10 хвилин, а в самому кінці додайте вершки, ретельно перемішайте і вимикайте вогонь.
Як приготувати лисички у вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб лисички було легше помити, замочити їх спочатку на пару годин в прохолодній воді. Потім сполосніть їх під проточною водою, змиваючи всі забруднення і зрізуючи зіпсовані ділянки.
Дрібні лисички залиште цілими, а великі розріжте на частини. Тепер налийте в каструлю воду, підсолити її, поклавши на один літр десертну ложку солі і після закипання відправляйте в неї гриби. По мірі готовності вони опустяться на дно, і тільки тепер злийте їх на друшляк, нехай стікають, і далі викладайте їх в прогріте на сковороді олію. Смажте лисички сім хвилин, після чого додайте дрібно порізану цибулину і припустіть до м'якості. На даному етапі введіть вершки тонкою цівкою, не допускаючи закипання і утворення грудочок інтенсивно перемішувати страву. Присипте рубаною зеленню, підсолити і поперчіть, перемішайте, прикрийте кришкою і вимикайте вогонь. Дайте страві постояти пару хвилин і можете дегустувати.
Смажені лисички у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Гриби добре і уважно переберіть, ретельно промийте, видаляючи сміття. Відваріть лисички в невеликій кількості води близько півгодини, ще раз промийте і залиште стікати. Обсмажуйте на розтопленому маслі разом з нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, посоліть їх і поперчіть, додайте тоненькою цівкою вершки, інтенсивно перемішуючи. Киньте рубану зелень, перемішайте і відразу знімайте з вогню.
Вершково-грибний соус з лисичок з курячим філе
Інгредієнти:
Приготування
Пару шматочків курятини добре промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його кілька хвилин в олії і додайте подрібнену цибулю, моркву, порізану дрібненькими кубиками і гриби. Присолите і на слабкому вогні тушкуйте страву ще 5 хвилин. Влийте м'ясний бульйон, щоб він покрив м'ясо з грибами. Приправте за смаком сіллю і перцем і додайте пюрированные зубці часнику. Тушкуйте 10 хвилин, а в самому кінці додайте вершки, ретельно перемішайте і вимикайте вогонь.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно смажити лисички?
Якщо ви стали власником невеликої кількості ароматних, свіжих лісових грибів неодмінно скористайтеся рецептами, описаним далі. Розповімо, як смажити
Крем-суп з лисичок з вершками
Якщо традиційні супи не користуються особливою популярністю у вашому сімейному меню, спробуйте порадувати таким незвичайним першою стравою ваших
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Лисички в сметані з картоплею
В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
Лисички, тушковані в сметані
Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів