Звичайно, складно посперечатися, що гриби, приготовлені з додаванням вершків, мають дивовижно ніжний, кремовий смак. Особливо гарні ароматні лисички, приготовані таким нехитрим способом.
Як приготувати лисички у вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: лисички – 725 г; вершки – 215 мл; цибуля – 1 шт.; кріп – 3-4 гілочки; пісне масло – 35 мл; сіль і чорний перець. Приготування Щоб лисички було легше помити, замочити їх спочатку на пару годин в прохолодній воді. Потім сполосніть їх під проточною водою, змиваючи всі забруднення і зрізуючи зіпсовані ділянки.
Дрібні лисички залиште цілими, а великі розріжте на частини. Тепер налийте в каструлю воду, підсолити її, поклавши на один літр десертну ложку солі і після закипання відправляйте в неї гриби. По мірі готовності вони опустяться на дно, і тільки тепер злийте їх на друшляк, нехай стікають, і далі викладайте їх в прогріте на сковороді олію. Смажте лисички сім хвилин, після чого додайте дрібно порізану цибулину і припустіть до м'якості. На даному етапі введіть вершки тонкою цівкою, не допускаючи закипання і утворення грудочок інтенсивно перемішувати страву. Присипте рубаною зеленню, підсолити і поперчіть, перемішайте, прикрийте кришкою і вимикайте вогонь. Дайте страві постояти пару хвилин і можете дегустувати.
Смажені лисички у вершковому соусі
Інгредієнти: свіжі лисички – 2 жмені; цибуля – 175 г; масло вершкове «Селянське» – 45 г; вершки не менше 20% – 180 мл; зелень кропу – 2 гілочки; сіль, перець. Приготування Гриби добре і уважно переберіть, ретельно промийте, видаляючи сміття. Відваріть лисички в невеликій кількості води близько півгодини, ще раз промийте і залиште стікати. Обсмажуйте на розтопленому маслі разом з нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, посоліть їх і поперчіть, додайте тоненькою цівкою вершки, інтенсивно перемішуючи. Киньте рубану зелень, перемішайте і відразу знімайте з вогню.
Вершково-грибний соус з лисичок з курячим філе
Інгредієнти: куряче філе – 565 р; лисички – 235 г; цибуля – 75 г; морква – 65 г; вершки – 165 г; м'ясний (курячий) бульйон – 475 мл; зубці часнику – 2 шт.; зелень, рослинне масло, сіль, перець. Приготування Пару шматочків курятини добре промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його кілька хвилин в олії і додайте подрібнену цибулю, моркву, порізану дрібненькими кубиками і гриби. Присолите і на слабкому вогні тушкуйте страву ще 5 хвилин. Влийте м'ясний бульйон, щоб він покрив м'ясо з грибами. Приправте за смаком сіллю і перцем і додайте пюрированные зубці часнику. Тушкуйте 10 хвилин, а в самому кінці додайте вершки, ретельно перемішайте і вимикайте вогонь.