Вернуться назад Распечатать

Лисички в вершковому соусі

Лисички в вершковому соусі
Звичайно, складно посперечатися, що гриби, приготовлені з додаванням вершків, мають дивовижно ніжний, кремовий смак. Особливо гарні ароматні лисички, приготовані таким нехитрим способом.

Як приготувати лисички у вершковому соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • лисички – 725 г;

  • вершки – 215 мл;

  • цибуля – 1 шт.;

  • кріп – 3-4 гілочки;

  • пісне масло – 35 мл;

  • сіль і чорний перець.


  • Приготування
    Щоб лисички було легше помити, замочити їх спочатку на пару годин в прохолодній воді. Потім сполосніть їх під проточною водою, змиваючи всі забруднення і зрізуючи зіпсовані ділянки.
    Дрібні лисички залиште цілими, а великі розріжте на частини. Тепер налийте в каструлю воду, підсолити її, поклавши на один літр десертну ложку солі і після закипання відправляйте в неї гриби. По мірі готовності вони опустяться на дно, і тільки тепер злийте їх на друшляк, нехай стікають, і далі викладайте їх в прогріте на сковороді олію. Смажте лисички сім хвилин, після чого додайте дрібно порізану цибулину і припустіть до м'якості. На даному етапі введіть вершки тонкою цівкою, не допускаючи закипання і утворення грудочок інтенсивно перемішувати страву. Присипте рубаною зеленню, підсолити і поперчіть, перемішайте, прикрийте кришкою і вимикайте вогонь. Дайте страві постояти пару хвилин і можете дегустувати.

    Смажені лисички у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 2 жмені;

  • цибуля – 175 г;

  • масло вершкове «Селянське» – 45 г;

  • вершки не менше 20% – 180 мл;

  • зелень кропу – 2 гілочки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Гриби добре і уважно переберіть, ретельно промийте, видаляючи сміття. Відваріть лисички в невеликій кількості води близько півгодини, ще раз промийте і залиште стікати. Обсмажуйте на розтопленому маслі разом з нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, посоліть їх і поперчіть, додайте тоненькою цівкою вершки, інтенсивно перемішуючи. Киньте рубану зелень, перемішайте і відразу знімайте з вогню.

    Вершково-грибний соус з лисичок з курячим філе


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 565 р;

  • лисички – 235 г;

  • цибуля – 75 г;

  • морква – 65 г;

  • вершки – 165 г;

  • м'ясний (курячий) бульйон – 475 мл;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • зелень, рослинне масло, сіль, перець.


  • Приготування
    Пару шматочків курятини добре промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його кілька хвилин в олії і додайте подрібнену цибулю, моркву, порізану дрібненькими кубиками і гриби. Присолите і на слабкому вогні тушкуйте страву ще 5 хвилин. Влийте м'ясний бульйон, щоб він покрив м'ясо з грибами. Приправте за смаком сіллю і перцем і додайте пюрированные зубці часнику. Тушкуйте 10 хвилин, а в самому кінці додайте вершки, ретельно перемішайте і вимикайте вогонь.