Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Крем-суп з лисичок з вершками

Крем-суп з лисичок з вершками

21-09-2016, 12:04
815
Крем-суп з лисичок з вершками
Вам напевно сподобається крем-суп зі свіжих лисичок з вершками, який має настільки ніжний і приємний смак, що всі домашні обов'язково попросять у вас добавки. Це блюдо дуже корисно, завдяки своїй високій калорійності і поживної цінності.

Вишуканий крем-суп з лисичками і вершками


Цей рецепт грибного крем-супу, приготовленого з лисичок, напевно стане вашим настільним вже після першого приготування.
Інгредієнти:

  • чебрець – 2 гілки;

  • лисички – 700 г для отримання пюре + 100 г додатково;

  • петрушка – 3 стебла;

  • бульйон зварений з білих грибів – 50 мл;

  • цибуля шалот – 220 г;

  • оливкова олія – 50 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • вершки – 60 р.


  • Приготування
    Вимийте і просушіть лисички, а потім приблизно 100 г грибів (краще відібрати ті, що поменше) тимчасово відкладіть. Залишилися лисички і цибулю наріжте невеликими шматочками. На сковорідку налити трохи оливкової олії і викладіть дрібно порубані зубчики часнику (також їх можна розчавити ножем) і гілочки чебрецю. Потім туди ж покладіть гриби і підсмажте на протязі декількох хвилин. Залиште грибну масу остигати, попередньо відокремивши від неї чебрець і часник.
    Наступний етап цього рецепта вишуканого крем-супу з лисичок з вершками буде перетворення грибів в пюре. Для цього гриби і цибулю поміщають в блендер, з допомогою якого і отримують кашкоподібну масу. Потім додайте до грибного пюре бульйон, зварений з білих грибів, і перекладіть суміш у каструлю. Відстрочені заздалегідь лисички підсмажте цілком, налив мінімальний обсяг олії на сковорідку. Після цього посоліть і поперчіть готові гриби, а також заправте їх подрібненими петрушкою і часником. Підігрійте суп до теплого, але не гарячого стану і долийте в нього вершки. Добре перемішайте все і відразу ж пробуйте.

    Крем-суп зі свіжих лисичок з морквою


    Якщо вас цікавить, як приготувати крем-суп з лисичок з трохи солодкуватим присмаком, спробуйте додати в нього моркву.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 40 г;

  • вода – 25 л;

  • свіжозмелену перець і сіль – за смаком;

  • лисички – 525 г;

  • часник – 1 зубець;

  • морква – 1 шт.;

  • кріп – 3 гілочки;

  • картопля – 4 шт.;

  • соняшникова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вершки – 150 мл


  • Приготування
    Переберіть лисички і добре вимийте їх в холодній воді. Великі гриби наріжте невеликими шматочками, дрібні можна не чіпати. Картоплю і цибулю почистіть і поріжте маленькими кубиками, а очищену моркву натріть, використовуючи крупну тертку. Кріп і часник дрібно порубаєте.
    Воду вилийте в каструлю, трохи підсолити і дочекайтеся закипання. Потім киньте туди картоплю і відварюйте його близько 15-20 хвилин на невеликому вогні. На сковорідці розігрійте рослинне масло і половину необхідного вершкового масла. На мінімально можливому вогні обсмажте цибулю приблизно 3-4 хвилини, потім перемішайте його з морквою та овочі протушкувати ще пару хвилин, попередньо закривши кришку. Вогонь не повинен бути занадто сильним, також не забувайте постійно помішувати суміш.
    Запашні овочі додати до картоплі і залиште варитися, прикрутивши вогонь до мінімуму. На сковороді, де смажилися овочі обсмажте лисички, виставивши середній вогонь, до майже повного випаровування з них рідини. Змішайте їх з вершковим маслом, після чого протушкувати ще пару хвилин. Потім додайте гриби в каструлю з супом, а на сковорідці півтори-дві хвилини підсмажуйте часник, який також покладіть в вершковий крем-суп з лисичками. Влийте вершки, доведіть блюдо до кипіння і заправте порубаним кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля з лисичками на сковороді
    Картопля з лисичками на сковороді
    Смажена за різними рецептами картопля – одне з найулюбленіших страв більшості їдців. Але обід можна зробити ще смачніше і ситніше, якщо наповнити
    Грибний суп з лисичок
    Грибний суп з лисичок
    У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
    Суп з лисичок
    Суп з лисичок
    Якщо ви любите гриби, вам обов'язково варто побалувати себе і свою сім'ю супом з лисичок. Існує кілька варіантів цієї страви, ми наведемо лише
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів