Вам напевно сподобається крем-суп зі свіжих лисичок з вершками, який має настільки ніжний і приємний смак, що всі домашні обов'язково попросять у вас добавки. Це блюдо дуже корисно, завдяки своїй високій калорійності і поживної цінності.
Вишуканий крем-суп з лисичками і вершками
Цей рецепт грибного крем-супу, приготовленого з лисичок, напевно стане вашим настільним вже після першого приготування.
Інгредієнти: чебрець – 2 гілки; лисички – 700 г для отримання пюре + 100 г додатково; петрушка – 3 стебла; бульйон зварений з білих грибів – 50 мл; цибуля шалот – 220 г; оливкова олія – 50 г; часник – 4 зубчики; вершки – 60 р. Приготування Вимийте і просушіть лисички, а потім приблизно 100 г грибів (краще відібрати ті, що поменше) тимчасово відкладіть. Залишилися лисички і цибулю наріжте невеликими шматочками. На сковорідку налити трохи оливкової олії і викладіть дрібно порубані зубчики часнику (також їх можна розчавити ножем) і гілочки чебрецю. Потім туди ж покладіть гриби і підсмажте на протязі декількох хвилин. Залиште грибну масу остигати, попередньо відокремивши від неї чебрець і часник.
Наступний етап цього рецепта вишуканого крем-супу з лисичок з вершками буде перетворення грибів в пюре. Для цього гриби і цибулю поміщають в блендер, з допомогою якого і отримують кашкоподібну масу. Потім додайте до грибного пюре бульйон, зварений з білих грибів, і перекладіть суміш у каструлю. Відстрочені заздалегідь лисички підсмажте цілком, налив мінімальний обсяг олії на сковорідку. Після цього посоліть і поперчіть готові гриби, а також заправте їх подрібненими петрушкою і часником. Підігрійте суп до теплого, але не гарячого стану і долийте в нього вершки. Добре перемішайте все і відразу ж пробуйте.
Крем-суп зі свіжих лисичок з морквою
Якщо вас цікавить, як приготувати крем-суп з лисичок з трохи солодкуватим присмаком, спробуйте додати в нього моркву.
Інгредієнти: вершкове масло – 40 г; вода – 25 л; свіжозмелену перець і сіль – за смаком; лисички – 525 г; часник – 1 зубець; морква – 1 шт.; кріп – 3 гілочки; картопля – 4 шт.; соняшникова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля – 1 шт.; вершки – 150 мл Приготування Переберіть лисички і добре вимийте їх в холодній воді. Великі гриби наріжте невеликими шматочками, дрібні можна не чіпати. Картоплю і цибулю почистіть і поріжте маленькими кубиками, а очищену моркву натріть, використовуючи крупну тертку. Кріп і часник дрібно порубаєте.
Воду вилийте в каструлю, трохи підсолити і дочекайтеся закипання. Потім киньте туди картоплю і відварюйте його близько 15-20 хвилин на невеликому вогні. На сковорідці розігрійте рослинне масло і половину необхідного вершкового масла. На мінімально можливому вогні обсмажте цибулю приблизно 3-4 хвилини, потім перемішайте його з морквою та овочі протушкувати ще пару хвилин, попередньо закривши кришку. Вогонь не повинен бути занадто сильним, також не забувайте постійно помішувати суміш.
Запашні овочі додати до картоплі і залиште варитися, прикрутивши вогонь до мінімуму. На сковороді, де смажилися овочі обсмажте лисички, виставивши середній вогонь, до майже повного випаровування з них рідини. Змішайте їх з вершковим маслом, після чого протушкувати ще пару хвилин. Потім додайте гриби в каструлю з супом, а на сковорідці півтори-дві хвилини підсмажуйте часник, який також покладіть в вершковий крем-суп з лисичками. Влийте вершки, доведіть блюдо до кипіння і заправте порубаним кропом.