» » Смажені лисички з цибулею

Смажені лисички з цибулею

Смажені лисички з цибулею
Існує безліч рецептів, в яких таке пречудове страву як смажені лисички можна приготувати не тільки з смачним, соковитим цибулею, але і з доповненням інших, чудово поєднуються з ними інгредієнтів.

Рецепт смаженої картоплі з грибами лисичками і цибулею


Інгредієнти:

  • свіжі лисички – 700 г;

  • картопля (середній) – 5-7 шт.;

  • свіже сало – 60 г;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • дрібна сіль – за смаком;

  • зелень петрушки – 5-6 гілочок.


  • Приготування
    Перебираємо і промиваємо всі гриби. Для того, щоб вони трохи просохли розкладаємо на чистий рушник. Очищаємо від шкірки картоплю й нарізаємо його вздовж, так щоб вийшла товста соломка.
    Шматок свіжого сала ножем нарізаємо на кубики, кладемо в чавунну сковороду на середньому вогні вытапливаем жир. Потім видаляємо шматочки витопленого сала, жир викладаємо нарізану картоплю, присипаємо його дрібною сіллю і смажимо до готовності звичним способом.
    В тефлонову сковороду з розпеченою олією викладаємо просушені і розрізають на 2-3 частини лисички, підсолюємо їх і починаємо смажити. Як тільки виділилася з грибів рідина випарується, додаємо до них нарізаний на чверть кільця цибулю і продовжуємо смажити до рум'яного кольору.
    Тепер переміщуємо готові гриби в чавунну сковороду з картоплею і дерев'яною лопаткою все перемішуємо, а потім присипаємо зеленню петрушки. Накриваємо практично готове блюдо кришкою і на слабенькому вогні прогріваємо його 3 хвилини.

    Смажені лисички з цибулею, морквою і сметаною


    Інгредієнти:

  • гриби (лисички) – 15 кг;

  • морква (середня) – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • жирна сметана (25%) – 1 ст.;

  • соняшникова олія – 60 мл;

  • кухонна сіль – 2 щіпки;

  • суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Ретельно переглядаємо кожен грибочок і промиваємо. Якщо лисички досить великого розміру, тоді розрізаємо їх на зручне кількість частин. Складаємо підготовлені гриби у велику, високу каструлю, заливаємо чистою водою і, додавши в неї трохи солі, відправляємо варитися на газову плиту. Після того, як вони покипить хвилин 15-20 знімаємо каструлю і переміщаємо її вміст у великий друшляк. Через 5 хвилин, коли з лисичок стече зайва вода, викладаємо їх у сотейник з попередньо прогріти в ньому маслом. Коли грибочки почнуть братися золотими кірками, вводимо сюди дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, а ще через пару хвилин додаємо максимально дрібно терту моркву. Присипаємо гриби з овочами сіллю і сумішшю різноманітних перців. Коли моркву і ріпчасту цибулю просмажаться і стануть м'якими, вводимо в сотейник жирну сметану і перемішуємо все. Зводимо вогонь до мінімуму і, прикривши блюдо кришкою протягом 13-15 хвилин тушкуємо.
    Приготовлені лисички по цьому рецепту чудово поєднуються з гарніром з гречки або рису.

    Смажені лисички з цибулею, яйцем і часником


    Інгредієнти:

  • лисички – 500-600 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • масло вершкове – 40 г;

  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Підготовлені лисички подрібнюємо на невеликі шматочки. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, не товщі 1-2 міліметрів. У велику сковороду кладемо шматочок вершкового масла і на слабенькому вогні розтоплюємо його. Далі доливаємо сюди соняшникової олії і викладаємо весь подрібнену цибулю і дрібненько нашатковану часничок. Коли цибуля трохи розм'якшиться, додаємо до нього лисички, присипаємо всі кухонною сіллю і при постійному помішуванні смажимо до золотистого кірок на грибах.
    Вбиваємо яйця в піалу, додаємо до них дрібку солі і збовтуємо віночком. Тепер швиденько вливаємо їх в гриби і все ретельно перемішуємо, поки яйця повністю не схопляться. Прикриваємо блюдо підходящої кришкою і вже через 2-3 хвилини воно буде готове.
    Додав: admin | 21-09-2016, 10:33
    Переглядів: 337