Смажені лисички з цибулею
Існує безліч рецептів, в яких таке пречудове страву як смажені лисички можна приготувати не тільки з смачним, соковитим цибулею, але і з доповненням інших, чудово поєднуються з ними інгредієнтів.
Інгредієнти:
свіжі лисички – 700 г;
картопля (середній) – 5-7 шт.;
свіже сало – 60 г;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
соняшникова олія – 50 мл;
дрібна сіль – за смаком;
зелень петрушки – 5-6 гілочок.
Приготування
Перебираємо і промиваємо всі гриби. Для того, щоб вони трохи просохли розкладаємо на чистий рушник. Очищаємо від шкірки картоплю й нарізаємо його вздовж, так щоб вийшла товста соломка.
Шматок свіжого сала ножем нарізаємо на кубики, кладемо в чавунну сковороду на середньому вогні вытапливаем жир. Потім видаляємо шматочки витопленого сала, жир викладаємо нарізану картоплю, присипаємо його дрібною сіллю і смажимо до готовності звичним способом.
В тефлонову сковороду з розпеченою олією викладаємо просушені і розрізають на 2-3 частини лисички, підсолюємо їх і починаємо смажити. Як тільки виділилася з грибів рідина випарується, додаємо до них нарізаний на чверть кільця цибулю і продовжуємо смажити до рум'яного кольору.
Тепер переміщуємо готові гриби в чавунну сковороду з картоплею і дерев'яною лопаткою все перемішуємо, а потім присипаємо зеленню петрушки. Накриваємо практично готове блюдо кришкою і на слабенькому вогні прогріваємо його 3 хвилини.
Інгредієнти:
гриби (лисички) – 15 кг;
морква (середня) – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
жирна сметана (25%) – 1 ст.;
соняшникова олія – 60 мл;
кухонна сіль – 2 щіпки;
суміш перців – за смаком.
Приготування
Ретельно переглядаємо кожен грибочок і промиваємо. Якщо лисички досить великого розміру, тоді розрізаємо їх на зручне кількість частин. Складаємо підготовлені гриби у велику, високу каструлю, заливаємо чистою водою і, додавши в неї трохи солі, відправляємо варитися на газову плиту. Після того, як вони покипить хвилин 15-20 знімаємо каструлю і переміщаємо її вміст у великий друшляк. Через 5 хвилин, коли з лисичок стече зайва вода, викладаємо їх у сотейник з попередньо прогріти в ньому маслом. Коли грибочки почнуть братися золотими кірками, вводимо сюди дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, а ще через пару хвилин додаємо максимально дрібно терту моркву. Присипаємо гриби з овочами сіллю і сумішшю різноманітних перців. Коли моркву і ріпчасту цибулю просмажаться і стануть м'якими, вводимо в сотейник жирну сметану і перемішуємо все. Зводимо вогонь до мінімуму і, прикривши блюдо кришкою протягом 13-15 хвилин тушкуємо.
Приготовлені лисички по цьому рецепту чудово поєднуються з гарніром з гречки або рису.
Інгредієнти:
лисички – 500-600 г;
курячі яйця – 4 шт.;
часник – 2 зубки;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
масло вершкове – 40 г;
олія соняшникова – 2 ст. ложки;
сіль – за смаком.
Приготування
Підготовлені лисички подрібнюємо на невеликі шматочки. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, не товщі 1-2 міліметрів. У велику сковороду кладемо шматочок вершкового масла і на слабенькому вогні розтоплюємо його. Далі доливаємо сюди соняшникової олії і викладаємо весь подрібнену цибулю і дрібненько нашатковану часничок. Коли цибуля трохи розм'якшиться, додаємо до нього лисички, присипаємо всі кухонною сіллю і при постійному помішуванні смажимо до золотистого кірок на грибах.
Вбиваємо яйця в піалу, додаємо до них дрібку солі і збовтуємо віночком. Тепер швиденько вливаємо їх в гриби і все ретельно перемішуємо, поки яйця повністю не схопляться. Прикриваємо блюдо підходящої кришкою і вже через 2-3 хвилини воно буде готове.
Рецепт смаженої картоплі з грибами лисичками і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо і промиваємо всі гриби. Для того, щоб вони трохи просохли розкладаємо на чистий рушник. Очищаємо від шкірки картоплю й нарізаємо його вздовж, так щоб вийшла товста соломка.
Шматок свіжого сала ножем нарізаємо на кубики, кладемо в чавунну сковороду на середньому вогні вытапливаем жир. Потім видаляємо шматочки витопленого сала, жир викладаємо нарізану картоплю, присипаємо його дрібною сіллю і смажимо до готовності звичним способом.
В тефлонову сковороду з розпеченою олією викладаємо просушені і розрізають на 2-3 частини лисички, підсолюємо їх і починаємо смажити. Як тільки виділилася з грибів рідина випарується, додаємо до них нарізаний на чверть кільця цибулю і продовжуємо смажити до рум'яного кольору.
Тепер переміщуємо готові гриби в чавунну сковороду з картоплею і дерев'яною лопаткою все перемішуємо, а потім присипаємо зеленню петрушки. Накриваємо практично готове блюдо кришкою і на слабенькому вогні прогріваємо його 3 хвилини.
Смажені лисички з цибулею, морквою і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно переглядаємо кожен грибочок і промиваємо. Якщо лисички досить великого розміру, тоді розрізаємо їх на зручне кількість частин. Складаємо підготовлені гриби у велику, високу каструлю, заливаємо чистою водою і, додавши в неї трохи солі, відправляємо варитися на газову плиту. Після того, як вони покипить хвилин 15-20 знімаємо каструлю і переміщаємо її вміст у великий друшляк. Через 5 хвилин, коли з лисичок стече зайва вода, викладаємо їх у сотейник з попередньо прогріти в ньому маслом. Коли грибочки почнуть братися золотими кірками, вводимо сюди дрібно подрібнений ріпчаста цибуля, а ще через пару хвилин додаємо максимально дрібно терту моркву. Присипаємо гриби з овочами сіллю і сумішшю різноманітних перців. Коли моркву і ріпчасту цибулю просмажаться і стануть м'якими, вводимо в сотейник жирну сметану і перемішуємо все. Зводимо вогонь до мінімуму і, прикривши блюдо кришкою протягом 13-15 хвилин тушкуємо.
Приготовлені лисички по цьому рецепту чудово поєднуються з гарніром з гречки або рису.
Смажені лисички з цибулею, яйцем і часником
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені лисички подрібнюємо на невеликі шматочки. Очищений цибулю шаткуємо півкільцями, не товщі 1-2 міліметрів. У велику сковороду кладемо шматочок вершкового масла і на слабенькому вогні розтоплюємо його. Далі доливаємо сюди соняшникової олії і викладаємо весь подрібнену цибулю і дрібненько нашатковану часничок. Коли цибуля трохи розм'якшиться, додаємо до нього лисички, присипаємо всі кухонною сіллю і при постійному помішуванні смажимо до золотистого кірок на грибах.
Вбиваємо яйця в піалу, додаємо до них дрібку солі і збовтуємо віночком. Тепер швиденько вливаємо їх в гриби і все ретельно перемішуємо, поки яйця повністю не схопляться. Прикриваємо блюдо підходящої кришкою і вже через 2-3 хвилини воно буде готове.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати лисички?
Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
Смажені лисички – рецепт
Багато хто погодиться, що надзвичайно смачні смажені лисички, рецепт приготування яких, звичайно, у кожного свій. Розповімо, як по-новому їх
Лисички в сметані з картоплею
В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
Ікра з лисичок
Прекрасний спосіб пустити в хід великий врожай грибів - зробити дивовижно смачну ікру з них. Спробуйте створити таку закуску саме з лисичок і
Смажені лисички з картоплею
Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів