Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені лисички – рецепт

Смажені лисички – рецепт

21-09-2016, 10:33
919
Смажені лисички – рецепт
Щоб не розчаруватися в страві, перша умова – правильно вибираємо лисички. Хтось скаже: що тут вибирати, нехитра наука, прийшов, зібрав, приніс або купив на ринку. Однак якщо ви не потомствений грибник і в лісі буваєте не часто, варто звернути увагу на деякі моменти.

  • Лисичка – волокнистий гриб, так що великі екземпляри краще залишити на галявині, смак їх буде не самим приємним.

  • Червивими лисички не бувають, а от підгнилі трапляються, так що збираємо гриби уважно.

  • Нарешті, пам'ятаємо головні правила грибника: не впевнений в грибі – не зрізуй, поблизу місць збору не повинно бути звалищ і працюючих підприємств, тому що краще залишитися голодним, ніж отруїтися.


  • Ніж простіше, тим краще
    Класика кулінарії – лисички, смажені з картоплею, рецепти приготування можуть відрізнятися, але тут не варто мудрувати і перебивати смак лісових грибів добавками.
    Інгредієнти:

  • середній білий розсипчаста картопля – 6-8 шт.;

  • цибуля ріпчаста золотистий – 2 шт.;

  • лисички свіжі – щільно набита банку об'ємом 1 л;

  • олія рослинна нерафінована без запаху – 30 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелений білий перець – на кінчику ножа;

  • кріп – 6-8 гілочок.


  • Приготування
    Перебираємо гриби, видаляємо сміття і замочуємо у холодній воді. Як правило, перед смаженням гриби краще ненадовго залишити помокнути, так вони вийдуть соковитіше. Зрізаємо кінчики ніжок, пошкоджені краї (якщо вони є) і ріжемо грибки на 2-4 частини вздовж ніжки. Заливаємо чистою водою і відварюємо протягом чверті години. Якщо є сумніви, можна відварити з цибулиною (при наявності отруйних грибів цибулю потемніє). Після цього відкидаємо лисички на друшляк і даємо добре стекти. Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими пір'ям або півкільцями. Добре розігріваємо масло і кладемо гриби. Коли з них випарується волога, додаємо цибулька і смажимо все разом до золотистого кольору. Як бачите, приготувати лисички, смажені з цибулею, зовсім не складно. Далі картоплю чистимо, ріжемо звичним способом і смажимо окремо. Перемішуємо, солимо, перчимо і подаємо, посипавши зеленню.
    Про варіанти
    Звичайно, гриби смажені лисички чудово поєднуються не тільки з золотистою картоплею. А пиріжки можна покласти смажені лисички з яйцем. Для приготування начинки готуємо гриби за попереднім рецептом, охолоджуємо і додаємо дрібно нашатковані варені яйця. Така смачна і дуже ситна начинка чудово поєднується з дріжджовим тістом, з тестом, приготованим на кефірі або сироватці.
    Додамо смаку
    Звичайно, ніхто не посперечається, що гриби, протушкувалися з додаванням вершків або сметани, мають більш ніжний, кремовий смак. Гарні смажені лисички з вершками – тут важливо пам'ятати, що вершки не потрібно кип'ятити, інакше страва буде з грудочками. Тому вливаємо вершки в останній момент, прогріваємо і відразу знімаємо гриби з вогню. Але ще смачніше смажені лисички з сметаною, наведемо рецепт від знавців.
    Інгредієнти:

  • свіжі дрібні грибки – 2 великі жмені;

  • цибуля ріпчаста довгастий – 200 г;

  • масло вершкове несолоне «Селянське», наприклад – 50 г;

  • сметана домашня (покупна – не менше 20% жирності) – 1 склянка;

  • зелень – 8-10 гілочок;

  • сіль без добавок гірська або морська – 1 щіпка;

  • перець свіжий мелений білий або запашний – за смаком.


  • Приготування
    Гриби перебираємо і ретельно миємо, щоб видалити сміття і залишки хвої і листя. Відварюємо лисички в невеликій кількості води близько 20 хвилин, ще раз промиваємо і залишаємо стікати. Обсмажуємо на розтопленому маслі лисички разом з дрібно нашаткованим цибулею. Як тільки гриби стануть золотистими, солимо, перчимо, додаємо сметану і зелень, перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Смажені лисички з цибулею
    Смажені лисички з цибулею
    Пожарив лисички за нашими рецептами, ви зробите не тільки чудово смачне блюдо, але ще й досить оригінальне, так як пропонуємо урізноманітнити
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів
    Як чистити лисички?
    Як чистити лисички?
    Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?