» » Лисички – рецепти приготування

Лисички – рецепти приготування

Лисички – рецепти приготування
Цікаві рецепти приготування лисичок ми обговоримо в наступному матеріалі.

Рецепт приготування лисички в сметані


Гриби і вершкові соуси – ідеальне поєднання, саме тому ми вирішили розпочати перелік рецептів з класичного блюда – лисички в сметані. Подавати готові гриби можна з будь-якими овочевими гарнірами, пастою або запікати на манер жульєна.
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 55 г;

  • оливкова олія – 35 мл;

  • сухе біле вино – 65 мл;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 3 зубки;

  • сметана – 115 г;

  • щіпка мускатного горіха;

  • лисички – 490 г;

  • щіпка сушеного орегано.


  • Приготування
    Розігрійте суміш масел на сковороді. Коли буде розігріте масло, додайте до нього півкільця цибулі, приправте все і залиште на вогні 4-5 хвилин. Покладіть до підрум'яненою цибулевої засмажки пюрированные зубки часнику, а через півхвилини влийте вино і дайте випаруватися приблизно на 2/3. Очистіть лисички сухою серветкою і розділіть навпіл або на четвертинки. Додайте гриби на сковороду до цибулі, приправте все травами, мускатом і сіллю. Дайте грибів підрум'янитися, а зайвої рідини з-під них – випаруватися. Після, змішайте вміст сковороди зі сметаною, почекайте ще з хвилину і знімайте пробу.
    Подібний рецепт приготування лисичок стане ідеальним варіантом на друге, якщо додати гриби до свежесваренной пасті, змішати з рисом та іншими крупами, або покласти поверх обсмаженої або відварного картоплі .

    Рецепт приготування лисичок смажених з картоплею


    Ще одна класика – поєднання смаженої картоплі і грибів. Під час обжарювання шматочки картоплі просочуються багатим ароматом лісових грибів, у результаті всього за 10-15 хвилин ви отримуєте простий і смачний гарнір до будь-яких м'ясних страв і салатів.
    Інгредієнти:

  • картопля – 730 г;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 2 зубки;

  • лисички – 340 г;

  • рослинне масло – 35 мл


  • Приготування
    Приготуйте засмажку з нарізаних лисичок і цибулі. Коли гриби стануть рум'яними, покладіть до них пюрированный часник і слідом ж відправте нарізані брусочками картопляні бульби. Накрийте посуд з картоплею кришкою і залиште все на середньому вогні 8-10 хвилин, поки шматочки не розм'якшаться. Далі зніміть кришку, вогонь підсильте і залиште все обсмажуватися ще на 5-7 хвилин, до утворення скоринки.
    У рамках цього приготування рецепту також можна використовувати заморожені лисички, або сушені гриби. Останні перед готуванням добре вимочують в гарячій воді, а заморожені гриби лише розморожують і добре обсушують.

    Лисички, солоні на зиму - рецепт приготування в домашніх умовах


    На пару з рецептом приготування грибної ікри з лисичок на зиму, рецепт маринованих лисичок лідирує серед усіх грибних заготовок. Причина цього очевидна, крім того, що ви отримуєте приголомшливо смачну, але при цьому просту холодну закуску, ви також практично позбавляєтеся від великої кількості грибного врожаю, який необхідно з'їсти в найкоротші терміни.
    Інгредієнти:

  • лисички – 540 г;

  • оцет – 440 мл;

  • вода – 115 мл;

  • цукор – 75 г;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • гілочки чебрецю – 2 шт.;

  • горошини перцю – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Гриби швидко проваріть в окропі, потім перекладіть на суху сковороду, приправити пучкою солі і дайте зайвій волозі випаруватися. Залийте вміст сковороди оцтом, водою, цукром, додайте прянощі. Тушкуйте гриби 5 хвилин в маринаді, перекладіть в стерильні банки, маринад закип'ятити і вилийте поверх грибів, після чого загорніть банки.
    Додав: admin | 21-09-2016, 10:21
    Переглядів: 269