» » Лисички в сметані – рецепт

Лисички в сметані – рецепт

Лисички в сметані – рецепт
Одним з перших пунктів у списку улюблених страв з грибів може стати рецепт лисички в сметані – одного з самих популярних і поширені в наших краях частувань.

Смажені лисички зі сметаною – рецепт


Якщо заводити мову про найбільш традиційному рецепті лисичок, то перелік його інгредієнтів включає в себе всього п'ятірку простих складових, які перетворюються в апетитну гарячу закуску за якихось 15 хвилин.
Інгредієнти:

  • лисички – 740 г;

  • цибуля ріпчаста – 320 г;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • сіль – за смаком;

  • сметана – 95 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лисички зі сметаною на сковороді, гриби обережно, за допомогою кисті, очищають від налиплого бруду, а потім обережно споліскують холодною водою. Після ретельного обсушування лисички слід нарізати на половинки або четвертинки, або ж залишити цілими, якщо гриби досить дрібні.
    Обсмажте гриби на рослинній олії, підсолюємо в той час, коли вони почнуть випускати зайву рідину. Чекаючи, поки волога повністю випарується, ви встигнете нарізати цибулю. Півкільця цибулі кладуть до лисичкам лише коли сковорода буде суха, інакше страва перетвориться в малоапетитну сіру кашу. Залиште цибулю розм'якнути на 4-5 хвилин, а потім змішайте всі зі сметаною і дайте потомитися ще 2-3 хвилини.

    Як приготувати лисички, тушковані в сметані з картоплею?


    Одночасно з тушкованими лисичками ви можете приготувати і гарнір до них. На виході вийде якусь подобу запіканки , яка здатна досита нагодувати всю сім'ю.
    Інгредієнти:

  • картопля – 13 кг;

  • лисички – 490 г;

  • сметана – 160 г;

  • ріпчаста цибуля – 80 г;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Розділіть картоплю на тонкі пластинки і обсмажте до м'якості разом з половиною цибулі.
    Другу половину цибулі підрум'яньте на іншій сковороді разом з лисичками. Спочатку гриби обсмажують до повного випаровування вологи, а потім до них кладуть цибульні півкільця. Грибну засмажку змішують із сметаною і невеликою кількістю води (бульйону) до утворення соусу. Отриманий соус приправляють і з'єднують з картоплею, після чого присмачують страву зеленню і подають.
    Повторити рецепт лисички в сметані можна і в мультиварці. Для цього спочатку обсмажують гриби і цибулю, потім кладуть на них тонкі пластики картоплі, дають їм підрум'янитися і заливають сметаною з невеликою кількістю рідини. Блюдо залишають на «Гасіння» до готовності картоплі.

    Рецепт приготування лисички в сметані


    Ця класична французька технологія приготування підходить не тільки для лисичок, але і для будь-яких інших грибів. В її рамках самі лисички пасерують з цибулею, а перед додаванням сметани і вершків вливають вино і залишають його випаруватися. Так смак готового блюда стане помітно багатший.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 75 г;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • часник – 3 зубки;

  • сухе біле вино – 55 мл;

  • щіпка мускатного горіха;

  • вершки – 85 мл;

  • сметана – 115 г;

  • лисички – 480 р.


  • Приготування
    Перед тим, як смачно приготувати лисички зі сметаною, струсіть з них будь сміття, промийте і дайте повністю обсохнути.
    На сковороді обсмажте півкільця цибулі у великій кількості вершкового масла. Коли цибуля розм'якшиться, додайте часник і мускат, покладіть підготовлені гриби і обсмажуйте, зрідка помішуючи, ще близько 5 хвилин. Приправте засмажку за смаком, влийте суміш вершків зі сметаною і залиште соус вирувати на слабкому вогні ще 5 хвилин.
    Додав: admin | 21-09-2016, 10:33
    Переглядів: 443