Як завжди осінь нас щедро балує великою кількістю лісових грибів. Тому якщо вам супроводжувала удача знайти трохи незрівнянних на смак лисичок, то ми пропонуємо вам посмажити їх з ароматним цибулею і разом з найніжнішої сметаною, як такі грибочки приготувати правильно ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Рецепт смажених грибів лисичок зі сметаною і цибулею?
Інгредієнти: лісові гриби (лисички) – 600 г; ріпчаста цибуля – 2 головки; сметана (25%) – 180 г; перець, сіль – за смаком; соняшникова олія – 90-100 мл Приготування Лисички повністю заливаємо холодною, проточною водою, вимиваємо гриби і в цій же воді їх залишаємо хоча б на півгодини. Акуратно дістаємо лисички, розкладаємо їх на чистий рушник, щоб грибочки трохи просохли. Якщо лисички досить великі, то розрізаємо їх на 2-3 частини, а якщо ні - викладаємо цілі-цілісенькі просохлі гриби у великий сотейник з вже киплячим олією. Коли виділений з лисичок сік випарується і вони почнуть трохи золотитися, тоді ми додаємо до них нарізаний на чверть кільця очищений ріпчасту цибулю і продовжуємо смажити все до м'якості введеного овоча. Далі ми присипаємо все сіллю з меленим чорним перцем, викладаємо в гриби потрібну кількість сметани, ретельно перемішуємо, прикриваємо блюдо підходящої кришкою і зменшивши полум'я вогню тушкуємо його не менше 20 хвилин.
Смажені лисички з цибулею, картоплею та сметаною
Інгредієнти: свіжі лисички – 400-450 г; бульби картоплі – 8-9 шт.; ріпчаста цибуля – 2 шт.; молодий часник – 2 зубки; домашня сметана – 6 ст. ложок; соняшникова олія – 120 мл; зелень кропу – 05 пучка; кухонна сіль – за смаком. Приготування Попередньо вимиті лисички занурюємо в киплячу на конфорки плити воду і варимо їх в ній протягом 7-8 хвилин. Переміщаємо гриби в глибокий друшляк і охолодити під струменем проточної води.
У розігріте до серпанок масло на великій сковороді додаємо пропущені через спеціальний прес зубки молодого часнику. Обсмажуємо його до коричневого кольору, а після цього акуратно видаляємо. Тепер викладаємо в це ароматне масло лисички, через 4-5 хвилин додаємо до них нарізаний невеликими шматочками сиру картоплю і присаливаем вміст сковороди сіллю. Коли часточки картоплі будуть наполовину готовими, тоді вводимо в блюдо дуже тонкі півкільця цибулі і практично відразу додаємо хорошу домашню сметану. Сковороду прикриваємо підходящої для неї кришкою і, виставивши режим мінімального вогню, тушкуємо всю цю смакоту протягом 12 хвилин. За 2 хвилини до зняття страви з вогню вводимо в нього дрібно нарубану зелень кропу.
Лисички з цибулею і сметаною, смажені в мультиварці
Інгредієнти: гриби (лисички) – 600-650 г; сметана (20% жиру) – 220 г; ріпчаста цибуля – 2 головки; кардамон – 05 ч. ложки; суміш перців – за смаком; сіль – за смаком; соняшникова олія – 5 ст. ложок. Приготування Гриби ретельно вимиваємо, очищаємо і з допомогою ножа подрібнюємо їх на дрібненькі шматочки. У чашу вже включеною мультиварки в режим «Випічка» наливаємо олію і коли воно досить сильно розжариться викладаємо в нього подрібнені лисички. Готуємо їх в такому режимі протягом 25 хвилин, а потім додаємо в чашу з грибами дрібно нарізані кубики свіжого цибулі. Присипаємо вміст мультиварки дрібною сіллю, сумішшю різноманітних перців, додаємо трохи меленого кардамону і продовжуємо готувати гриби ще протягом такого ж часу. Після, викладаємо в грибочки з цибулею густу сметану, гарненько перемішуємо і, не перевстановлюючи колишній режим, готуємо лисички ще протягом 10 хвилин.