Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачну печеню зі свинини з картоплею. Це просте, але разом з тим чудове на смак страву можна використовувати як в буденному меню, так і для святкового застілля.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 550 г;
цибуля ріпчаста – 200 г;
морква – 200 г;
бульби картоплі – 12 кг;
соус томатний або паста – 75 або 30 г;
масло рослинне для обсмажування;
вода фільтрована – 500 мл;
часник (за бажанням) – 1-2 зубчики;
перець – за смаком;
сіль – за смаком;
лавровий лист – за смаком.
Приготування
Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками середнього розміру. Прогріваємо сковороду вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо моркву і цибулю подрібнюємо часточками і півкільцями відповідно. Відправляємо овочі в глибокий сотейник або казанок, розігріту з маслом, і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо томатний соус або пасту і шматочки обсмаженої свинини. Даємо протушкувати п'ять хвилин. Тепер додаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, додаємо сіль і тушкуємо до готовності картоплі. За п'ять хвилин до завершення приготування приправляємо лавровими листками, перцем і, за бажанням нарубаним часником.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 1000 м;
цибуля великий – 2 шт.;
морква велика – 2 шт.;
бульби картоплі – 12 кг;
твердий сир – 150 г;
масло рослинне – 75 мл;
вода фільтрована – 250 мл;
молоко 32 % жирності – 250 мл;
вершкове масло – 110 г;
хмелі-сунелі – 7 г;
сіль – 12 г або по смаку;
перець – за смаком;
свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.
Приготування
Бульби картоплі і моркву очищаємо і нарізаємо кружальцями, а цибулю кільцями товщиною п'ять міліметрів. Твердий сир та вершкове масло ділимо на невеликі кубики. М'якоть свинини нарізаємо скибочками квадратної форми розміром приблизно три сантиметри і обсмажуємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яності.
Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо шар картоплі, зверху гуртки моркви, потім кільця цибулі і кубики сиру і масла. Приправляємо все сіллю і перцем і викладаємо обсмажену свинину. Знову розміщуємо цибулю, моркву, кубики масла і сиру і завершуємо картоплею, який теж трохи додаємо сіль.
Молоко з'єднайте з водою, додаємо хмелі-сунелі, сіль і перець і вливаємо отриману суміш у форму. Накриваємо блюдо фольгою і розміщуємо в нагрітій до 200 градусів духовій шафі на півтора-два години. Потім знімаємо фольгу, притрушиваем трохи натертим сиром і даємо підрум'янитися ще п'ятнадцять хвилин.
Готову печеню присипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Печеня по-домашньому з свинини з картоплею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками середнього розміру. Прогріваємо сковороду вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо моркву і цибулю подрібнюємо часточками і півкільцями відповідно. Відправляємо овочі в глибокий сотейник або казанок, розігріту з маслом, і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо томатний соус або пасту і шматочки обсмаженої свинини. Даємо протушкувати п'ять хвилин. Тепер додаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, додаємо сіль і тушкуємо до готовності картоплі. За п'ять хвилин до завершення приготування приправляємо лавровими листками, перцем і, за бажанням нарубаним часником.
Печеня зі свинини з картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Бульби картоплі і моркву очищаємо і нарізаємо кружальцями, а цибулю кільцями товщиною п'ять міліметрів. Твердий сир та вершкове масло ділимо на невеликі кубики. М'якоть свинини нарізаємо скибочками квадратної форми розміром приблизно три сантиметри і обсмажуємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яності.
Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо шар картоплі, зверху гуртки моркви, потім кільця цибулі і кубики сиру і масла. Приправляємо все сіллю і перцем і викладаємо обсмажену свинину. Знову розміщуємо цибулю, моркву, кубики масла і сиру і завершуємо картоплею, який теж трохи додаємо сіль.
Молоко з'єднайте з водою, додаємо хмелі-сунелі, сіль і перець і вливаємо отриману суміш у форму. Накриваємо блюдо фольгою і розміщуємо в нагрітій до 200 градусів духовій шафі на півтора-два години. Потім знімаємо фольгу, притрушиваем трохи натертим сиром і даємо підрум'янитися ще п'ятнадцять хвилин.
Готову печеню присипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати печеня по-домашньому?
Картоплю і м'ясо - кулінарний дует з непередаваними смаковими властивостями. Особливо він привабливий у страві під назвою жарке по-домашньому.
Тушковане м'ясо з чорносливом
Просто тушкувати м'ясо - справа не хитра. А зробити його цікавим і смачним - та ще задачка. Пропонуємо кілька способів урізноманітнити таке неабияке
Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
Сьогодні, щоб приготувати печеню, не треба проводити на кухні кілька годин і готувати його до важкої жаровні. Пропонуємо кілька досить оригінальних
Овочеве рагу з картоплею
По суті, рагу може бути і гарніром до гарячого, і самостійною стравою. Готується воно дуже просто, багато часу на приготування не потрібно. У статті
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
Рецепт свинини з картоплею
Свинина з картоплею - просте і універсальне блюдо на будь-який випадок. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів цього популярного страви.