Вернуться назад Распечатать

Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?

Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачну печеню зі свинини з картоплею. Це просте, але разом з тим чудове на смак страву можна використовувати як в буденному меню, так і для святкового застілля.

Печеня по-домашньому з свинини з картоплею – рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 200 г;

  • морква – 200 г;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • соус томатний або паста – 75 або 30 г;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • часник (за бажанням) – 1-2 зубчики;

  • перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • лавровий лист – за смаком.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками середнього розміру. Прогріваємо сковороду вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
    Очищаємо моркву і цибулю подрібнюємо часточками і півкільцями відповідно. Відправляємо овочі в глибокий сотейник або казанок, розігріту з маслом, і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо томатний соус або пасту і шматочки обсмаженої свинини. Даємо протушкувати п'ять хвилин. Тепер додаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, додаємо сіль і тушкуємо до готовності картоплі. За п'ять хвилин до завершення приготування приправляємо лавровими листками, перцем і, за бажанням нарубаним часником.

    Печеня зі свинини з картоплею і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 1000 м;

  • цибуля великий – 2 шт.;

  • морква велика – 2 шт.;

  • бульби картоплі – 12 кг;

  • твердий сир – 150 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • вода фільтрована – 250 мл;

  • молоко 32 % жирності – 250 мл;

  • вершкове масло – 110 г;

  • хмелі-сунелі – 7 г;

  • сіль – 12 г або по смаку;

  • перець – за смаком;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Бульби картоплі і моркву очищаємо і нарізаємо кружальцями, а цибулю кільцями товщиною п'ять міліметрів. Твердий сир та вершкове масло ділимо на невеликі кубики. М'якоть свинини нарізаємо скибочками квадратної форми розміром приблизно три сантиметри і обсмажуємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яності.
    Форму для запікання промазуємо рослинним маслом,
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    викладаємо шар картоплі, зверху гуртки моркви, потім кільця цибулі і кубики сиру і масла. Приправляємо все сіллю і перцем і викладаємо обсмажену свинину. Знову розміщуємо цибулю, моркву, кубики масла і сиру і завершуємо картоплею, який теж трохи додаємо сіль.
    Молоко з'єднайте з водою, додаємо хмелі-сунелі, сіль і перець і вливаємо отриману суміш у форму. Накриваємо блюдо фольгою і розміщуємо в нагрітій до 200 градусів духовій шафі на півтора-два години. Потім знімаємо фольгу, притрушиваем трохи натертим сиром і даємо підрум'янитися ще п'ятнадцять хвилин.
    Готову печеню присипаємо зеленню. Приємного апетиту!