Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачну печеню зі свинини з картоплею. Це просте, але разом з тим чудове на смак страву можна використовувати як в буденному меню, так і для святкового застілля.
Печеня по-домашньому з свинини з картоплею – рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини – 550 г; цибуля ріпчаста – 200 г; морква – 200 г; бульби картоплі – 12 кг; соус томатний або паста – 75 або 30 г; масло рослинне для обсмажування; вода фільтрована – 500 мл; часник (за бажанням) – 1-2 зубчики; перець – за смаком; сіль – за смаком; лавровий лист – за смаком. Приготування Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками середнього розміру. Прогріваємо сковороду вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо моркву і цибулю подрібнюємо часточками і півкільцями відповідно. Відправляємо овочі в глибокий сотейник або казанок, розігріту з маслом, і смажимо до підрум'янення. Потім додаємо томатний соус або пасту і шматочки обсмаженої свинини. Даємо протушкувати п'ять хвилин. Тепер додаємо очищені і крупно порізані бульби картоплі, вливаємо воду, додаємо сіль і тушкуємо до готовності картоплі. За п'ять хвилин до завершення приготування приправляємо лавровими листками, перцем і, за бажанням нарубаним часником.
Печеня зі свинини з картоплею і сиром в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1000 м; цибуля великий – 2 шт.; морква велика – 2 шт.; бульби картоплі – 12 кг; твердий сир – 150 г; масло рослинне – 75 мл; вода фільтрована – 250 мл; молоко 32 % жирності – 250 мл; вершкове масло – 110 г; хмелі-сунелі – 7 г; сіль – 12 г або по смаку; перець – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування Бульби картоплі і моркву очищаємо і нарізаємо кружальцями, а цибулю кільцями товщиною п'ять міліметрів. Твердий сир та вершкове масло ділимо на невеликі кубики. М'якоть свинини нарізаємо скибочками квадратної форми розміром приблизно три сантиметри і обсмажуємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яності.
Форму для запікання промазуємо рослинним маслом,
викладаємо шар картоплі, зверху гуртки моркви, потім кільця цибулі і кубики сиру і масла. Приправляємо все сіллю і перцем і викладаємо обсмажену свинину. Знову розміщуємо цибулю, моркву, кубики масла і сиру і завершуємо картоплею, який теж трохи додаємо сіль.
Молоко з'єднайте з водою, додаємо хмелі-сунелі, сіль і перець і вливаємо отриману суміш у форму. Накриваємо блюдо фольгою і розміщуємо в нагрітій до 200 градусів духовій шафі на півтора-два години. Потім знімаємо фольгу, притрушиваем трохи натертим сиром і даємо підрум'янитися ще п'ятнадцять хвилин.
Готову печеню присипаємо зеленню. Приємного апетиту!