Овочеве рагу з картоплею
Достаток свіжих овочів в літній час дозволяє нагодувати свою сім'ю простим, але дуже смачною стравою під назвою рагу. Основою цієї страви може бути будь-який овоч, але ми сьогодні поговоримо про те, як зробити овочеве рагу з картоплею.
Інгредієнти:
бульби картоплі – 950 г;
кабачки молоді – 450 г;
помідори свіжі – 450 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
морква – 150 г;
солодкий болгарський перець – 150 г;
масло рослинне для обсмажування – 100 мл;
часник – 3-4 зубчики;
перець – за смаком;
сіль – за смаком;
гілочки свіжої зелені .
Приготування
Цибулю і моркву очищаємо, подрібнюємо соломкою і обсмажуємо в казанку або каструлі з товстим дном до рум'яності. Потім кидаємо очищені і нарізані кубиками бульби картоплі і кабачки. Туди ж відправляємо солодкий перець, нарізаний часточками або соломкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім закладаємо подрібнені кубиками помідори, приправляємо сіллю, перцем і готуємо ще десять хвилин. Кидаємо нарубаний часник і даємо настоятися десять хвилин. Готове рагу при подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
нежирна свинина 750 г;
бульби картоплі – 1250 г;
кабачки – 1100 м;
стручкова квасоля – 650 г;
цибуля ріпчаста – 450 г;
помідори свіжі – 650 г;
солодкий болгарський перець – 210 г;
кубик бульйонний – 1 шт.;
масло рослинне для обсмажування;
часник – 2 зубчики;
перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжі або сушені листя базиліка – за смаком;
гілочки свіжої зелені.
Приготування
Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. В казанок або каструлю з товстим дном вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, перекладаємо до м'яса і обсмажуємо п'ять хвилин. Бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками, підрум'янюємо окремо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо в каструлю до м'яса. Туди ж кидаємо обсмажену також на сковороді стручкову квасолю. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою і закладаємо до інших овочів. Заливаємо все бульйоном, приготовленим з води і бульонного кубика, перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем і листям сушеного або нарубаного свіжого базиліка.
Після повного закипання рагу, готуємо її під кришкою на несильному вогні двадцять хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
бульби картоплі – 3-4 шт.;
баклажани – 1-2 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
капуста білокачанна – 05 маленького вилка;
кабачок цукіні невеликого розміру – 1 шт.;
солодкий болгарський перець – 1 шт.;
помідори свіжі – 2 шт.;
масло рослинне – 75 мл;
спеції і пряні трави – за смаком;
сіль – за смаком;
перець – за смаком;
свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.
Приготування
Очищаємо цибулину, нарізаємо півкільцями і покласти в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо півкільця цибулі до золотавості приблизно п'ятнадцять хвилин.
Тим часом підготуємо інші овочі. Для початку всі їх перемиємо і просушити. Картопля очищаємо від шкірки, крупно ріжемо. Капусту і солодкий перець подрібнюємо пелюстками, а цукіні і баклажани полукружками. Помідори ріжемо невеликими шматочками.
Тепер викладаємо до цибулі овочі в такій послідовності: картопля, капусту, солодкий болгарський перець, кабачки цукіні, баклажани і помідори. Кожен шар потроху приправляємо пряними травами, спеціями, перцем і сіллю. Завершуємо шаром нарубаної, свіжої зелені. Встановлюємо програму «Тушкування» на одну годину.
При бажанні можна додати в кінці приготування нарубаний зубчик часнику або соєвий соус .
Рецепт овочевого рагу з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву очищаємо, подрібнюємо соломкою і обсмажуємо в казанку або каструлі з товстим дном до рум'яності. Потім кидаємо очищені і нарізані кубиками бульби картоплі і кабачки. Туди ж відправляємо солодкий перець, нарізаний часточками або соломкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім закладаємо подрібнені кубиками помідори, приправляємо сіллю, перцем і готуємо ще десять хвилин. Кидаємо нарубаний часник і даємо настоятися десять хвилин. Готове рагу при подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Овочеве рагу з м'ясом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. В казанок або каструлю з товстим дном вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, перекладаємо до м'яса і обсмажуємо п'ять хвилин. Бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками, підрум'янюємо окремо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо в каструлю до м'яса. Туди ж кидаємо обсмажену також на сковороді стручкову квасолю. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою і закладаємо до інших овочів. Заливаємо все бульйоном, приготовленим з води і бульонного кубика, перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем і листям сушеного або нарубаного свіжого базиліка.
Після повного закипання рагу, готуємо її під кришкою на несильному вогні двадцять хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Овочеве рагу з баклажанами, картоплею і капустою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо цибулину, нарізаємо півкільцями і покласти в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо півкільця цибулі до золотавості приблизно п'ятнадцять хвилин.
Тим часом підготуємо інші овочі. Для початку всі їх перемиємо і просушити. Картопля очищаємо від шкірки, крупно ріжемо. Капусту і солодкий перець подрібнюємо пелюстками, а цукіні і баклажани полукружками. Помідори ріжемо невеликими шматочками.
Тепер викладаємо до цибулі овочі в такій послідовності: картопля, капусту, солодкий болгарський перець, кабачки цукіні, баклажани і помідори. Кожен шар потроху приправляємо пряними травами, спеціями, перцем і сіллю. Завершуємо шаром нарубаної, свіжої зелені. Встановлюємо програму «Тушкування» на одну годину.
При бажанні можна додати в кінці приготування нарубаний зубчик часнику або соєвий соус .
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
Рагу з кабачків з куркою
Літо щедро обдаровує нас корисними плодами. Але в спеку часом так не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Тому приготоване на обід ситне і, в
Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Влітку немає бажання навантажувати організм важкою їжею, а на салатах довго не протягнути. До того ж, у цей час багато свіжих овочів, з яких можна
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
Рецепт овочевого рагу з картоплею і капустою
Овочеве рагу - страва дуже корисне і популярний. Для його приготування підходять практично всі дари городу. Головне достоїнство цього ласощі -
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення