Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу з картоплею

Овочеве рагу з картоплею
Достаток свіжих овочів в літній час дозволяє нагодувати свою сім'ю простим, але дуже смачною стравою під назвою рагу. Основою цієї страви може бути будь-який овоч, але ми сьогодні поговоримо про те, як зробити овочеве рагу з картоплею.

Рецепт овочевого рагу з картоплею


Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 950 г;

  • кабачки молоді – 450 г;

  • помідори свіжі – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • морква – 150 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • масло рослинне для обсмажування – 100 мл;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені .


  • Приготування
    Цибулю і моркву очищаємо, подрібнюємо соломкою і обсмажуємо в казанку або каструлі з товстим дном до рум'яності. Потім кидаємо очищені і нарізані кубиками бульби картоплі і кабачки. Туди ж відправляємо солодкий перець, нарізаний часточками або соломкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім закладаємо подрібнені кубиками помідори, приправляємо сіллю, перцем і готуємо ще десять хвилин. Кидаємо нарубаний часник і даємо настоятися десять хвилин. Готове рагу при подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Овочеве рагу з м'ясом і картоплею


    Інгредієнти:

  • нежирна свинина 750 г;

  • бульби картоплі – 1250 г;

  • кабачки – 1100 м;

  • стручкова квасоля – 650 г;

  • цибуля ріпчаста – 450 г;

  • помідори свіжі – 650 г;

  • солодкий болгарський перець – 210 г;

  • кубик бульйонний – 1 шт.;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • часник – 2 зубчики;

  • перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжі або сушені листя базиліка – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. В казанок або каструлю з товстим дном вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
    Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, перекладаємо до м'яса і обсмажуємо п'ять хвилин. Бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками, підрум'янюємо окремо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо в каструлю до м'яса. Туди ж кидаємо обсмажену також на сковороді стручкову квасолю. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою і закладаємо до інших овочів. Заливаємо все бульйоном, приготовленим з води і бульонного кубика, перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем і листям сушеного або нарубаного свіжого базиліка.
    Після повного закипання рагу, готуємо її під кришкою на несильному вогні двадцять хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Овочеве рагу з баклажанами, картоплею і капустою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 3-4 шт.;

  • баклажани – 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • капуста білокачанна – 05 маленького вилка;

  • кабачок цукіні невеликого розміру – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • спеції і пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо цибулину, нарізаємо півкільцями і покласти в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо півкільця цибулі до золотавості приблизно п'ятнадцять хвилин.
    Овочеве рагу з картоплею

    Тим часом підготуємо інші овочі. Для початку всі їх перемиємо і просушити. Картопля очищаємо від шкірки, крупно ріжемо. Капусту і солодкий перець подрібнюємо пелюстками, а цукіні і баклажани полукружками. Помідори ріжемо невеликими шматочками.
    Тепер викладаємо до цибулі овочі в такій послідовності: картопля, капусту, солодкий болгарський перець, кабачки цукіні, баклажани і помідори. Кожен шар потроху приправляємо пряними травами, спеціями, перцем і сіллю. Завершуємо шаром нарубаної, свіжої зелені. Встановлюємо програму «Тушкування» на одну годину.
    При бажанні можна додати в кінці приготування нарубаний зубчик часнику або соєвий соус .