Достаток свіжих овочів в літній час дозволяє нагодувати свою сім'ю простим, але дуже смачною стравою під назвою рагу. Основою цієї страви може бути будь-який овоч, але ми сьогодні поговоримо про те, як зробити овочеве рагу з картоплею.
Рецепт овочевого рагу з картоплею
Інгредієнти: бульби картоплі – 950 г; кабачки молоді – 450 г; помідори свіжі – 450 г; цибуля ріпчаста – 100 г; морква – 150 г; солодкий болгарський перець – 150 г; масло рослинне для обсмажування – 100 мл; часник – 3-4 зубчики; перець – за смаком; сіль – за смаком; гілочки свіжої зелені . Приготування Цибулю і моркву очищаємо, подрібнюємо соломкою і обсмажуємо в казанку або каструлі з товстим дном до рум'яності. Потім кидаємо очищені і нарізані кубиками бульби картоплі і кабачки. Туди ж відправляємо солодкий перець, нарізаний часточками або соломкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім закладаємо подрібнені кубиками помідори, приправляємо сіллю, перцем і готуємо ще десять хвилин. Кидаємо нарубаний часник і даємо настоятися десять хвилин. Готове рагу при подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Овочеве рагу з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: нежирна свинина 750 г; бульби картоплі – 1250 г; кабачки – 1100 м; стручкова квасоля – 650 г; цибуля ріпчаста – 450 г; помідори свіжі – 650 г; солодкий болгарський перець – 210 г; кубик бульйонний – 1 шт.; масло рослинне для обсмажування; часник – 2 зубчики; перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжі або сушені листя базиліка – за смаком; гілочки свіжої зелені. Приготування Свинину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. В казанок або каструлю з товстим дном вливаємо трохи рослинного масла і закладаємо в неї підготовлене м'ясо. Обсмажуємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, перекладаємо до м'яса і обсмажуємо п'ять хвилин. Бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками, підрум'янюємо окремо на сковороді з рослинним маслом і відправляємо в каструлю до м'яса. Туди ж кидаємо обсмажену також на сковороді стручкову квасолю. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо соломкою і закладаємо до інших овочів. Заливаємо все бульйоном, приготовленим з води і бульонного кубика, перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем і листям сушеного або нарубаного свіжого базиліка.
Після повного закипання рагу, готуємо її під кришкою на несильному вогні двадцять хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Овочеве рагу з баклажанами, картоплею і капустою в мультиварці
Інгредієнти: бульби картоплі – 3-4 шт.; баклажани – 1-2 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; капуста білокачанна – 05 маленького вилка; кабачок цукіні невеликого розміру – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 1 шт.; помідори свіжі – 2 шт.; масло рослинне – 75 мл; спеції і пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; перець – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування Очищаємо цибулину, нарізаємо півкільцями і покласти в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо півкільця цибулі до золотавості приблизно п'ятнадцять хвилин.
Тим часом підготуємо інші овочі. Для початку всі їх перемиємо і просушити. Картопля очищаємо від шкірки, крупно ріжемо. Капусту і солодкий перець подрібнюємо пелюстками, а цукіні і баклажани полукружками. Помідори ріжемо невеликими шматочками.
Тепер викладаємо до цибулі овочі в такій послідовності: картопля, капусту, солодкий болгарський перець, кабачки цукіні, баклажани і помідори. Кожен шар потроху приправляємо пряними травами, спеціями, перцем і сіллю. Завершуємо шаром нарубаної, свіжої зелені. Встановлюємо програму «Тушкування» на одну годину.
При бажанні можна додати в кінці приготування нарубаний зубчик часнику або соєвий соус .