Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочеве рагу з кабачками і картоплею

Овочеве рагу з кабачками і картоплею

10-08-2015, 20:11
1 886
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Очевидно, будь-яка господиня знає, як приготувати рагу з овочів . Набір продуктів і спецій не принципове. Можна використовувати абсолютно будь-які овочі, яким ви віддаєте перевагу.
Сьогодні ми запропонуємо вам варіанти приготування корисного і смачного овочевого рагу з кабачками і картоплею.

Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею


Інгредієнти:

  • великі бульби картоплі – 2 шт.;

  • кабачки молоді середнього розміру – 2 шт.;

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • помідори свіжі – 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • вода очищена – до 100 мл;

  • олія рослинна;

  • суміш мелених перців – за смаком;

  • паприка мелена – на смак;

  • сіль – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені.


  • Приготування
    Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і обсмажуємо в казанку або глибокому сотейнику до рум'яності. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, відправляємо до картоплі і теж обсмажуємо. Потім кидаємо промиті і нарізані кубиками кабачки, баклажани і помідори. Приправляємо сіллю, сумішшю мелених перців, меленою паприкою, вливаємо воду і перемішуємо. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо подрібнену свіжу зелень, і готуємо ще п'ять хвилин. Готове рагу даємо настоятися десять-п'ятнадцять хвилин.

    Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею


    Інгредієнти:

  • телятина – 550 г;

  • бульби картоплі – 750 г;

  • кабачки – 550 г;

  • капуста – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • помідори свіжі – 450 г;

  • солодкий болгарський перець – 190 г;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль – за смаком;

  • спеції і приправи – за смаком;

  • гілочки свіжої зелені .


  • Приготування
    Телятину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками невеликого розміру. У казанок або сотейник вливаємо трохи рослинної олії і кидаємо в нього підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
    Очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю, викладаємо до м'яса і обсмажуємо до прозорості. Капусту шаткуємо, бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками і відправляємо в ємність до м'яса. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо кубиками і закладаємо до інших овочів. Вливаємо трохи води, перемішуємо, заправляємо сіллю, спеціями і приправами.
    Даємо рагу повністю закипіти і готуємо його на невеликому вогні, прикривши кришкою, тридцять-сорок хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Овочеве рагу з кабачками, картоплею та сметаною


    Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 3 шт.;

  • молоденький кабачок – 1 шт.;

  • сметана – 75 г;

  • солодкий болгарський перець – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • моркву невеликого розміру – 1 шт.;

  • очищена вода – 200 мл;

  • сіль – за смаком;

  • перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    У глибоку сковороду або сотейник наливаємо олію, кидаємо нарізаний пластинами часник і обсмажуємо його. Потім виймаємо шматочки часнику і закладаємо кубики цибулі. Поки смажиться цибуля, нарізаємо кружальцями
    Овочеве рагу з кабачками і картоплею
    або часточками моркву і відправляємо в сковороду. Тепер черга солодкого перцю, нарізаного невеликими пелюстками. Бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками або брусочками і теж обсмажуємо. Кабачок подрібнюємо так само, як і картоплю і відправляємо до інших овочів. По черзі додаючи обсмажуючи і овочі, не забуваємо, періодично перемішувати їх. До обсмаженою овочам викладаємо нарізані помідори, вливаємо воду, додаємо сметану, сіль і перець, акуратно перемішуємо і тушкуємо, прикривши кришкою, п'ятнадцять хвилин. Вогонь при приготуванні повинен бути мінімальний.
    Готове рагу присипаємо при подачі нарубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочеве рагу з картоплею
    Овочеве рагу з картоплею
    По суті, рагу може бути і гарніром до гарячого, і самостійною стравою. Готується воно дуже просто, багато часу на приготування не потрібно. У статті
    Рагу з кабачків з куркою
    Рагу з кабачків з куркою
    Літо щедро обдаровує нас корисними плодами. Але в спеку часом так не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Тому приготоване на обід ситне і, в
    Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
    Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
    Влітку немає бажання навантажувати організм важкою їжею, а на салатах довго не протягнути. До того ж, у цей час багато свіжих овочів, з яких можна
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
    Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення