Очевидно, будь-яка господиня знає, як приготувати рагу з овочів . Набір продуктів і спецій не принципове. Можна використовувати абсолютно будь-які овочі, яким ви віддаєте перевагу.
Сьогодні ми запропонуємо вам варіанти приготування корисного і смачного овочевого рагу з кабачками і картоплею.
Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею
Інгредієнти: великі бульби картоплі – 2 шт.; кабачки молоді середнього розміру – 2 шт.; баклажани середнього розміру – 2 шт.; помідори свіжі – 4 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода очищена – до 100 мл; олія рослинна; суміш мелених перців – за смаком; паприка мелена – на смак; сіль – за смаком; гілочки свіжої зелені. Приготування Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і обсмажуємо в казанку або глибокому сотейнику до рум'яності. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, відправляємо до картоплі і теж обсмажуємо. Потім кидаємо промиті і нарізані кубиками кабачки, баклажани і помідори. Приправляємо сіллю, сумішшю мелених перців, меленою паприкою, вливаємо воду і перемішуємо. Прикриваємо кришкою і тушкуємо на несильному вогні п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо подрібнену свіжу зелень, і готуємо ще п'ять хвилин. Готове рагу даємо настоятися десять-п'ятнадцять хвилин.
Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею
Інгредієнти: телятина – 550 г; бульби картоплі – 750 г; кабачки – 550 г; капуста – 550 г; цибуля ріпчаста – 150 г; помідори свіжі – 450 г; солодкий болгарський перець – 190 г; масло рослинне для обсмажування; часник – 2 зубчики; сіль – за смаком; спеції і приправи – за смаком; гілочки свіжої зелені . Приготування Телятину промиваємо, гарненько просушуємо і нарізаємо брусочками невеликого розміру. У казанок або сотейник вливаємо трохи рослинної олії і кидаємо в нього підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо на сильному вогні до отримання рівномірної гарної скоринки, помішуючи.
Очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю, викладаємо до м'яса і обсмажуємо до прозорості. Капусту шаткуємо, бульби картоплі і кабачки очистити від шкірки, подрібнюємо кубиками і відправляємо в ємність до м'яса. Свіжі помідори і очищений часник дрібно рубаємо, солодкий болгарський перець нарізаємо кубиками і закладаємо до інших овочів. Вливаємо трохи води, перемішуємо, заправляємо сіллю, спеціями і приправами.
Даємо рагу повністю закипіти і готуємо його на невеликому вогні, прикривши кришкою, тридцять-сорок хвилин. При подачі прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Овочеве рагу з кабачками, картоплею та сметаною
Інгредієнти: бульби картоплі – 3 шт.; молоденький кабачок – 1 шт.; сметана – 75 г; солодкий болгарський перець – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; помідори свіжі – 2 шт.; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 75 мл; моркву невеликого розміру – 1 шт.; очищена вода – 200 мл; сіль – за смаком; перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування У глибоку сковороду або сотейник наливаємо олію, кидаємо нарізаний пластинами часник і обсмажуємо його. Потім виймаємо шматочки часнику і закладаємо кубики цибулі. Поки смажиться цибуля, нарізаємо кружальцями
або часточками моркву і відправляємо в сковороду. Тепер черга солодкого перцю, нарізаного невеликими пелюстками. Бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками або брусочками і теж обсмажуємо. Кабачок подрібнюємо так само, як і картоплю і відправляємо до інших овочів. По черзі додаючи обсмажуючи і овочі, не забуваємо, періодично перемішувати їх. До обсмаженою овочам викладаємо нарізані помідори, вливаємо воду, додаємо сметану, сіль і перець, акуратно перемішуємо і тушкуємо, прикривши кришкою, п'ятнадцять хвилин. Вогонь при приготуванні повинен бути мінімальний.
Готове рагу присипаємо при подачі нарубаною зеленню.