Як приготувати печеня по-домашньому?
Спекотне рекомендується вживати в гарячому вигляді. Його не варто готувати про запас, так як розігріте блюдо вже не дасть того насиченого аромату і смаку.
Як правильно приготувати жарке по-домашньому ми розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
свинина – 600 г;
картопля – 12 кг;
аджика – 2-3 ст. ложки;
цибуля ріпчаста – 250 г;
томатний соус – 50-75 г;
масло рослинне – 30 мл;
суміш мелених перців – за смаком;
спеції – за смаком;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль – за смаком;
вода очищена;
гілочки свіжої зелені.
Приготування
Свинину промиваємо, обсушуємо гарненько, розрізаємо на шматки і обсмажуємо в казанку або сотейнику на рослинному маслі. У результаті повинна вийти рівномірна рум'яна кірочка з усіх боків. Кидаємо нарізану півкільцями цибулю і смажимо п'ять хвилин. Тепер додаємо аджику і смажимо ще дві хвилини, перемішуючи. Додаємо воду, щоб вона повністю покрила м'ясо, і варимо двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер кидаємо сіль, суміш мелених перців, лавровий лист, спеції, томатний соус і закладаємо очищений і нарізаний великими кубиками або брусками картоплю. При необхідності доливаємо ще трохи води. Прикриваємо кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.
Готову печеню накладаємо в тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 420 г;
бульби картоплі – 900 г;
чорнослив без кісточок – 100 г;
часник – 2-3 зубчики;
цибуля ріпчаста – 150 г;
морква – 150 г;
паста томатна – 30 г;
масло рослинне – 30 мл;
сіль – за смаком;
спеції і приправи – за смаком;
свіжа зелень.
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими брусочками. У ємність мультиварки наливаємо олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яності, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю, гуртками або соломкою моркву і смажимо ще десять хвилин. Додаємо очищений і нарізаний не дуже крупно картопля, томатну пасту, сіль, спеції і приправи, попередньо промитий і нарізаний чорнослив і вливаємо воду. Кількість рідини самі регулюємо в залежності від бажаної густоти страви. Міняємо режим «Гасіння» і виставляємо час на півтори години. За десять хвилин до кінця приготування додаємо нарізаний часник і свіжу зелень.
Як правильно приготувати жарке по-домашньому ми розповімо нижче в наших рецептах.
Печеня по-домашньому з свинини з картоплею і аджикою
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, обсушуємо гарненько, розрізаємо на шматки і обсмажуємо в казанку або сотейнику на рослинному маслі. У результаті повинна вийти рівномірна рум'яна кірочка з усіх боків. Кидаємо нарізану півкільцями цибулю і смажимо п'ять хвилин. Тепер додаємо аджику і смажимо ще дві хвилини, перемішуючи. Додаємо воду, щоб вона повністю покрила м'ясо, і варимо двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер кидаємо сіль, суміш мелених перців, лавровий лист, спеції, томатний соус і закладаємо очищений і нарізаний великими кубиками або брусками картоплю. При необхідності доливаємо ще трохи води. Прикриваємо кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.
Готову печеню накладаємо в тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Печеня по-домашньому з яловичини з картоплею і чорносливом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими брусочками. У ємність мультиварки наливаємо олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яності, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю, гуртками або соломкою моркву і смажимо ще десять хвилин. Додаємо очищений і нарізаний не дуже крупно картопля, томатну пасту, сіль, спеції і приправи, попередньо промитий і нарізаний чорнослив і вливаємо воду. Кількість рідини самі регулюємо в залежності від бажаної густоти страви. Міняємо режим «Гасіння» і виставляємо час на півтори години. За десять хвилин до кінця приготування додаємо нарізаний часник і свіжу зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Печеня з м'ясом і картоплею
Саме домашнє блюдо, звичайно, - спекотне. Традиційно готується в жаровні або в глиняних горщиках. Пропонуємо кілька варіантів цього чудового гарячого
Тушковане м'ясо з чорносливом
Просто тушкувати м'ясо - справа не хитра. А зробити його цікавим і смачним - та ще задачка. Пропонуємо кілька способів урізноманітнити таке неабияке
Печеня зі свинини з грибами в мультиварці
Сьогодні, щоб приготувати печеню, не треба проводити на кухні кілька годин і готувати його до важкої жаровні. Пропонуємо кілька досить оригінальних
Гуляш в мультиварці
Відмінний смак і чудовий аромат, який забезпечує поєднання звичних продуктів, дозволяє сміливо говорити про вишуканості і переваги такої страви як
Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально