Вернуться назад Распечатать

Як приготувати печеня по-домашньому?

Як приготувати жарке по-домашньому?
Спекотне рекомендується вживати в гарячому вигляді. Його не варто готувати про запас, так як розігріте блюдо вже не дасть того насиченого аромату і смаку.
Як правильно приготувати жарке по-домашньому ми розповімо нижче в наших рецептах.

Печеня по-домашньому з свинини з картоплею і аджикою


Інгредієнти:

  • свинина – 600 г;

  • картопля – 12 кг;

  • аджика – 2-3 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • томатний соус – 50-75 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • суміш мелених перців – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • вода очищена;

  • гілочки свіжої зелені.


  • Приготування
    Свинину промиваємо, обсушуємо гарненько, розрізаємо на шматки і обсмажуємо в казанку або сотейнику на рослинному маслі. У результаті повинна вийти рівномірна рум'яна кірочка з усіх боків. Кидаємо нарізану півкільцями цибулю і смажимо п'ять хвилин. Тепер додаємо аджику і смажимо ще дві хвилини, перемішуючи. Додаємо воду, щоб вона повністю покрила м'ясо, і варимо двадцять хвилин, збавивши вогонь до мінімуму. Тепер кидаємо сіль, суміш мелених перців, лавровий лист, спеції, томатний соус і закладаємо очищений і нарізаний великими кубиками або брусками картоплю. При необхідності доливаємо ще трохи води. Прикриваємо кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.
    Готову печеню накладаємо в тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Печеня по-домашньому з яловичини з картоплею і чорносливом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 420 г;

  • бульби картоплі – 900 г;

  • чорнослив без кісточок – 100 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • морква – 150 г;

  • паста томатна – 30 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • сіль – за смаком;

  • спеції і приправи – за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Як приготувати жарке по-домашньому?

    М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими брусочками. У ємність мультиварки наливаємо олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яності, встановивши прилад на режим «Смаження» або «Випічка».
    Потім додаємо нарізану півкільцями цибулю, гуртками або соломкою моркву і смажимо ще десять хвилин. Додаємо очищений і нарізаний не дуже крупно картопля, томатну пасту, сіль, спеції і приправи, попередньо промитий і нарізаний чорнослив і вливаємо воду. Кількість рідини самі регулюємо в залежності від бажаної густоти страви. Міняємо режим «Гасіння» і виставляємо час на півтори години. За десять хвилин до кінця приготування додаємо нарізаний часник і свіжу зелень.