Страви з грибів - рецепти
Не беручи до уваги те, які гриби ви віддаєте перевагу: ароматні лісові білі або звичайні печериці з супермаркету, на їх основі можна буде приготувати як мінімум десяток різних страв. Все розмаїття приділити час навряд чи вдасться, але частина найбільш вдалих рецептів страв з грибів ми маємо намір описати нижче.
Якщо ви не знаєте, що приготувати із грибів, то рекомендуємо почати з класики – ніжних пюрированных супів. Для їх приготування краще брати гриби з не сильно яскравим смаком і ароматом в якості бази і доповнювати їх невеликою кількістю лісових грибів і великою кількістю трав.
Інгредієнти:
сушені білі гриби - 35 г;
гілочки розмарину - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 135 г;
часникові зубки - 5 шт.;
печериці - 820 г;
курячий бульйон - 28 л;
вершки - 115 мл;
вершкове масло - 35 р.
Приготування
Перед обсмаженням суповий основи необхідно білі гриби замочити на півгодини. Потім вимочені гриби подрібнюють, а рідина зберігають.
У розігріте масло покладіть гілочку розмарину і обсмажте її до тих пір, поки не пустить аромат. Потім приберіть гілочку, а в розмариновому олії спасеруйте ріпчасту цибулю. Доповніть шматочки цибулі пюрированным часником, покладіть білі гриби печериці. Залиште вміст сковороди на вогні до випаровування всієї вологи, після чого залийте супову основу водою з-під грибів і курячим бульйоном. Залиште всі нудитися на мінімальному спеці на півгодини, потім влийте вершки і пюрируйте суп блендером.
Грибна ікра хоч і вважається традиційної російської закускою, але може готуватися і подаватися з традиційними інгредієнтами страв Середземномор'я. Виходить навіть смачніше, а перевірити це можна, зробивши ікру по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
печериці - 370 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часникові зубки - 4 шт.;
діжонська гірчиця - 15 г;
оливкова олія - 45 мл;
винний оцет - 15 мл;
гілочки чебрецю - 3 шт.
Приготування
Розділіть гриби і цибулю на шматки довільного розміру, після чого розподіліть їх на деко, збризніть маслом і приправити. Влийте трохи винного оцту, додайте часник і чебрець для аромату. Розмістіть деко з грибами і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Запечені інгредієнти перемістіть в чашу блендера і подрібніть, додавши гірчицю. Подавайте на тостах або в млинцях.
Додати мариновані гриби в холодні закуски можна у складі соусу. Наш варіант готується на класичній основі – суміші майонезу і гірчиці, але ви можете зробити заправку більш низькокалорійної, використовуючи йогурт.
Інгредієнти:
мариновані гриби - 95 г;
майонез - 145 мл;
гірчиця солодка - 15 г;
маринований огірок - 45 г;
ріпчаста цибуля - 30 р;
мед - 1/2 ч. ложки;
зелень кропу - 1 ст. ложка;
часниковий зубок - 1 шт.
Приготування
Пюрируйте часниковий зубок з невеликою щіпка морської солі. Максимально подрібніть цибулю з огірком і грибами, ідеально скористатися блендером з цією метою. Змішайте подрібнені овочі і гриби з майонезом, часником і медом. У фіналі додайте солодку гірчицю і трохи зелені для кольору. Повторно перемішайте і подавайте відразу ж.
Інгредієнти:
печериці - 480 м;
часникові зубки - 4 шт.;
вершки - 230 мл;
курячий бульйон - 510 мл;
вершкове масло - 35 г;
борошно - 25 г;
ріпчаста цибуля - 145 г;
сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки.
Приготування
Розділіть цибулину на півкільця і спасеруйте до прозорості шматочків. Додайте пюрированный часник і пластини грибів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися і дочекайтеся, коли шматочки підрум'яняться. Додайте зелень і присипте все борошном, а через півхвилини влийте бульйон з вершками. Залиште підливу на середньому жарі до загустіння.
Суп-пюре з грибів
Якщо ви не знаєте, що приготувати із грибів, то рекомендуємо почати з класики – ніжних пюрированных супів. Для їх приготування краще брати гриби з не сильно яскравим смаком і ароматом в якості бази і доповнювати їх невеликою кількістю лісових грибів і великою кількістю трав.
Інгредієнти:
Приготування
Перед обсмаженням суповий основи необхідно білі гриби замочити на півгодини. Потім вимочені гриби подрібнюють, а рідина зберігають.
У розігріте масло покладіть гілочку розмарину і обсмажте її до тих пір, поки не пустить аромат. Потім приберіть гілочку, а в розмариновому олії спасеруйте ріпчасту цибулю. Доповніть шматочки цибулі пюрированным часником, покладіть білі гриби печериці. Залиште вміст сковороди на вогні до випаровування всієї вологи, після чого залийте супову основу водою з-під грибів і курячим бульйоном. Залиште всі нудитися на мінімальному спеці на півгодини, потім влийте вершки і пюрируйте суп блендером.
Рецепт ікри з грибів
Грибна ікра хоч і вважається традиційної російської закускою, але може готуватися і подаватися з традиційними інгредієнтами страв Середземномор'я. Виходить навіть смачніше, а перевірити це можна, зробивши ікру по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть гриби і цибулю на шматки довільного розміру, після чого розподіліть їх на деко, збризніть маслом і приправити. Влийте трохи винного оцту, додайте часник і чебрець для аромату. Розмістіть деко з грибами і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Запечені інгредієнти перемістіть в чашу блендера і подрібніть, додавши гірчицю. Подавайте на тостах або в млинцях.
Соус з грибів
Додати мариновані гриби в холодні закуски можна у складі соусу. Наш варіант готується на класичній основі – суміші майонезу і гірчиці, але ви можете зробити заправку більш низькокалорійної, використовуючи йогурт.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте часниковий зубок з невеликою щіпка морської солі. Максимально подрібніть цибулю з огірком і грибами, ідеально скористатися блендером з цією метою. Змішайте подрібнені овочі і гриби з майонезом, часником і медом. У фіналі додайте солодку гірчицю і трохи зелені для кольору. Повторно перемішайте і подавайте відразу ж.
Підлива з грибів
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть цибулину на півкільця і спасеруйте до прозорості шматочків. Додайте пюрированный часник і пластини грибів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися і дочекайтеся, коли шматочки підрум'яняться. Додайте зелень і присипте все борошном, а через півхвилини влийте бульйон з вершками. Залиште підливу на середньому жарі до загустіння.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з сушених білих грибів
Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
Картопля з грибами в горщиках
Представляємо вам кілька неймовірних рецептів, які допоможуть без клопоту вразити гостей чудовим стравою і продемонструвати свої незвичайні кулінарні
Грибний суп-пюре з печериць
Грибний суп - це завжди ароматне і смачне блюдо, яке вдало виходить у будь-якої господині. Приготувавши суп-пюре з доступних печериць за нашими
Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,
Грибний суп зі свіжих грибів
Одним з найпростіших варіантів першої страви є грибний суп. Його досить складно зіпсувати, він завжди виходить чудовим. Розповімо, як приготувати цей
Рецепт супу з заморожених білих грибів
Суп із заморожених білих грибів – чудово перше блюдо, яке може урізноманітнити ваш обідній раціон. Цей ароматний суп нагадає про тепле літо навіть