» » Страви з грибів - рецепти

Страви з грибів - рецепти

Страви з грибів - рецепти
Не беручи до уваги те, які гриби ви віддаєте перевагу: ароматні лісові білі або звичайні печериці з супермаркету, на їх основі можна буде приготувати як мінімум десяток різних страв. Все розмаїття приділити час навряд чи вдасться, але частина найбільш вдалих рецептів страв з грибів ми маємо намір описати нижче.

Суп-пюре з грибів


Якщо ви не знаєте, що приготувати із грибів, то рекомендуємо почати з класики – ніжних пюрированных супів. Для їх приготування краще брати гриби з не сильно яскравим смаком і ароматом в якості бази і доповнювати їх невеликою кількістю лісових грибів і великою кількістю трав.
Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 35 г;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часникові зубки - 5 шт.;

  • печериці - 820 г;

  • курячий бульйон - 28 л;

  • вершки - 115 мл;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування
    Перед обсмаженням суповий основи необхідно білі гриби замочити на півгодини. Потім вимочені гриби подрібнюють, а рідина зберігають.
    У розігріте масло покладіть гілочку розмарину і обсмажте її до тих пір, поки не пустить аромат. Потім приберіть гілочку, а в розмариновому олії спасеруйте ріпчасту цибулю. Доповніть шматочки цибулі пюрированным часником, покладіть білі гриби печериці. Залиште вміст сковороди на вогні до випаровування всієї вологи, після чого залийте супову основу водою з-під грибів і курячим бульйоном. Залиште всі нудитися на мінімальному спеці на півгодини, потім влийте вершки і пюрируйте суп блендером.

    Рецепт ікри з грибів


    Грибна ікра хоч і вважається традиційної російської закускою, але може готуватися і подаватися з традиційними інгредієнтами страв Середземномор'я. Виходить навіть смачніше, а перевірити це можна, зробивши ікру по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • печериці - 370 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • винний оцет - 15 мл;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.


  • Приготування
    Розділіть гриби і цибулю на шматки довільного розміру, після чого розподіліть їх на деко, збризніть маслом і приправити. Влийте трохи винного оцту, додайте часник і чебрець для аромату. Розмістіть деко з грибами і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Запечені інгредієнти перемістіть в чашу блендера і подрібніть, додавши гірчицю. Подавайте на тостах або в млинцях.

    Соус з грибів


    Додати мариновані гриби в холодні закуски можна у складі соусу. Наш варіант готується на класичній основі – суміші майонезу і гірчиці, але ви можете зробити заправку більш низькокалорійної, використовуючи йогурт.
    Інгредієнти:

  • мариновані гриби - 95 г;

  • майонез - 145 мл;

  • гірчиця солодка - 15 г;

  • маринований огірок - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 30 р;

  • мед - 1/2 ч. ложки;

  • зелень кропу - 1 ст. ложка;

  • часниковий зубок - 1 шт.


  • Приготування
    Пюрируйте часниковий зубок з невеликою щіпка морської солі. Максимально подрібніть цибулю з огірком і грибами, ідеально скористатися блендером з цією метою. Змішайте подрібнені овочі і гриби з майонезом, часником і медом. У фіналі додайте солодку гірчицю і трохи зелені для кольору. Повторно перемішайте і подавайте відразу ж.

    Підлива з грибів


    Інгредієнти:

  • печериці - 480 м;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • вершки - 230 мл;
  • Страви з грибів - рецепти

  • курячий бульйон - 510 мл;

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розділіть цибулину на півкільця і спасеруйте до прозорості шматочків. Додайте пюрированный часник і пластини грибів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися і дочекайтеся, коли шматочки підрум'яняться. Додайте зелень і присипте все борошном, а через півхвилини влийте бульйон з вершками. Залиште підливу на середньому жарі до загустіння.
    Додав: admin | 16-12-2015, 21:14
    Переглядів: 437