Не беручи до уваги те, які гриби ви віддаєте перевагу: ароматні лісові білі або звичайні печериці з супермаркету, на їх основі можна буде приготувати як мінімум десяток різних страв. Все розмаїття приділити час навряд чи вдасться, але частина найбільш вдалих рецептів страв з грибів ми маємо намір описати нижче.
Суп-пюре з грибів
Якщо ви не знаєте, що приготувати із грибів, то рекомендуємо почати з класики – ніжних пюрированных супів. Для їх приготування краще брати гриби з не сильно яскравим смаком і ароматом в якості бази і доповнювати їх невеликою кількістю лісових грибів і великою кількістю трав.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 35 г; гілочки розмарину - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 135 г; часникові зубки - 5 шт.; печериці - 820 г; курячий бульйон - 28 л; вершки - 115 мл; вершкове масло - 35 р. Приготування Перед обсмаженням суповий основи необхідно білі гриби замочити на півгодини. Потім вимочені гриби подрібнюють, а рідина зберігають.
У розігріте масло покладіть гілочку розмарину і обсмажте її до тих пір, поки не пустить аромат. Потім приберіть гілочку, а в розмариновому олії спасеруйте ріпчасту цибулю. Доповніть шматочки цибулі пюрированным часником, покладіть білі гриби печериці. Залиште вміст сковороди на вогні до випаровування всієї вологи, після чого залийте супову основу водою з-під грибів і курячим бульйоном. Залиште всі нудитися на мінімальному спеці на півгодини, потім влийте вершки і пюрируйте суп блендером.
Рецепт ікри з грибів
Грибна ікра хоч і вважається традиційної російської закускою, але може готуватися і подаватися з традиційними інгредієнтами страв Середземномор'я. Виходить навіть смачніше, а перевірити це можна, зробивши ікру по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти: печериці - 370 г; ріпчаста цибуля - 115 г; часникові зубки - 4 шт.; діжонська гірчиця - 15 г; оливкова олія - 45 мл; винний оцет - 15 мл; гілочки чебрецю - 3 шт. Приготування Розділіть гриби і цибулю на шматки довільного розміру, після чого розподіліть їх на деко, збризніть маслом і приправити. Влийте трохи винного оцту, додайте часник і чебрець для аромату. Розмістіть деко з грибами і цибулею в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Запечені інгредієнти перемістіть в чашу блендера і подрібніть, додавши гірчицю. Подавайте на тостах або в млинцях.
Соус з грибів
Додати мариновані гриби в холодні закуски можна у складі соусу. Наш варіант готується на класичній основі – суміші майонезу і гірчиці, але ви можете зробити заправку більш низькокалорійної, використовуючи йогурт.
Інгредієнти: мариновані гриби - 95 г; майонез - 145 мл; гірчиця солодка - 15 г; маринований огірок - 45 г; ріпчаста цибуля - 30 р; мед - 1/2 ч. ложки; зелень кропу - 1 ст. ложка; часниковий зубок - 1 шт. Приготування Пюрируйте часниковий зубок з невеликою щіпка морської солі. Максимально подрібніть цибулю з огірком і грибами, ідеально скористатися блендером з цією метою. Змішайте подрібнені овочі і гриби з майонезом, часником і медом. У фіналі додайте солодку гірчицю і трохи зелені для кольору. Повторно перемішайте і подавайте відразу ж.
Підлива з грибів
Інгредієнти: печериці - 480 м; часникові зубки - 4 шт.; вершки - 230 мл; курячий бульйон - 510 мл; вершкове масло - 35 г; борошно - 25 г; ріпчаста цибуля - 145 г; сушений чебрець, петрушка - по 1/2 ч. ложки. Приготування Розділіть цибулину на півкільця і спасеруйте до прозорості шматочків. Додайте пюрированный часник і пластини грибів. Дайте грибний вологи повністю випаруватися і дочекайтеся, коли шматочки підрум'яняться. Додайте зелень і присипте все борошном, а через півхвилини влийте бульйон з вершками. Залиште підливу на середньому жарі до загустіння.