Грибний суп-пюре з печериць
Печериці гаряче улюблені багатьма не тільки з-за своєї доступної ціни і широкою поширеністю, але і завдяки тонкому смаку, чудово сочетающемуся з більш вираженими інгредієнтами. Саме тому печериці можна запікати і смажити, використовувати в якості основи для соусів або супів. Останнім ми вирішили приділити особливу увагу в цьому матеріалі, присвяченому грибних супів-пюре з печериць.
Почнемо з класичної версії рецепта грибного супу, тієї, що готується з великою кількістю вершкового масла та вершків, виходить далеко за рамки системи здорового харчування, але настільки улюблена бувалими кулінарами.
Інгредієнти:
печериці - 340 г;
ріпчаста цибуля - 75 г;
вершкове масло - 25 г;
овочевий бульйон - 230 мл;
жирні вершки - 210 г;
борошно - 1 ч. ложка;
гілочка чебрецю;
зубок часнику.
Приготування
Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця і обсмажте у вершковому маслі. Коли шматочки стануть прозорими, всипте до них чебрець, додайте часник і дрібку солі. Довільно очищені печериці наріжте і додайте до цибулевої засмажки. Коли вся волога з грибів повністю випарується, посипте їх борошном, перемішайте, а через півхвилини влийте суміш вершків і бульйону. Дайте супу проваритися хвилин 8-10 а потім вбийте все блендером, поки не отримаєте однорідний суп.
Грибний суп-пюре з печериць можна зробити і в мультиварці, для цього, розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ньому цибулю і гриби в аналогічній послідовності, а після додавання рідини перейдіть на «Суп» або «Варіння» на 15 хвилин, кришку пристрою закривати при цьому не обов'язково.
Сервірувати суп можна у звичайній тарілці, а можна взяти круглу булочку і видалити з неї весь м'якуш, обов'язково стежачи за тим, щоб не зачепити стінки отриманої «чаші». Влийте в утворену порожнину суп і подавайте.
Хіба можливо знайти молока і грибів компанію краще, ніж сир? Саме його ми і вирішили додати в список інгредієнтів наступного супу-пюре, а ще урізноманітнити овочеву основу морквою і стеблами селери.
Інгредієнти:
печериці - 135 г;
морква, ріпчаста цибуля, стебло селери - по 45 г;
твердий сир - 55 г;
петрушка - 3 гілочки;
вершкове масло - 15 г;
вершки - 235 мл;
борошно - 5 р;
бульйон або вода - 260 мл
Приготування
Насамперед підготуйте всі необхідні складові: подрібніть овочі, очистіть і довільно наріжте гриби, натріть сир.
На розігрітому в каструлі маслі спасеруйте всі підготовлені овочі до напівготовності, додайте до них шматочки грибів, приправте все пучкою солі і дайте грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, а перемішавши, влийте половину вершків і додайте сир. Дочекайтеся, коли сир повністю не розплавиться, а потім доповніть суп бульйоном і залишками вершків. Дайте страві провести на вогні ще 10 хвилин, після чого збийте все блендером і прикрасьте петрушкою.
Інгредієнти:
оливкова олія - 15 мл;
печериці - 740 г;
червоний цибуля - 55 г;
сушені білі гриби - 30 г;
овочевий бульйон - 980 мл;
відварна картопля - 110 г;
вершки - 260 мл;
сухе біле вино - 45 мл
Приготування
Почніть приготування страви з пасерування цибулі. Коли останній підрум'яниться, покладіть до нього гриби і залиште їх до випаровування всієї вологи. Додайте сіль, білі гриби (попередньо вимочені і нарізані) і влийте вино, тепер дайте провину випаруватися на 2/3. Покладіть в суп шматочки відвареної картоплі і залийте все бульйоном з вершками. Як тільки рідина закипить, прибирайте суп з вогню і пюрируйте.
Грибний суп-пюре з печериць – рецепт
Почнемо з класичної версії рецепта грибного супу, тієї, що готується з великою кількістю вершкового масла та вершків, виходить далеко за рамки системи здорового харчування, але настільки улюблена бувалими кулінарами.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця і обсмажте у вершковому маслі. Коли шматочки стануть прозорими, всипте до них чебрець, додайте часник і дрібку солі. Довільно очищені печериці наріжте і додайте до цибулевої засмажки. Коли вся волога з грибів повністю випарується, посипте їх борошном, перемішайте, а через півхвилини влийте суміш вершків і бульйону. Дайте супу проваритися хвилин 8-10 а потім вбийте все блендером, поки не отримаєте однорідний суп.
Грибний суп-пюре з печериць можна зробити і в мультиварці, для цього, розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ньому цибулю і гриби в аналогічній послідовності, а після додавання рідини перейдіть на «Суп» або «Варіння» на 15 хвилин, кришку пристрою закривати при цьому не обов'язково.
Сервірувати суп можна у звичайній тарілці, а можна взяти круглу булочку і видалити з неї весь м'якуш, обов'язково стежачи за тим, щоб не зачепити стінки отриманої «чаші». Влийте в утворену порожнину суп і подавайте.
Як приготувати грибний суп-пюре з печериць?
Хіба можливо знайти молока і грибів компанію краще, ніж сир? Саме його ми і вирішили додати в список інгредієнтів наступного супу-пюре, а ще урізноманітнити овочеву основу морквою і стеблами селери.
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед підготуйте всі необхідні складові: подрібніть овочі, очистіть і довільно наріжте гриби, натріть сир.
На розігрітому в каструлі маслі спасеруйте всі підготовлені овочі до напівготовності, додайте до них шматочки грибів, приправте все пучкою солі і дайте грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, а перемішавши, влийте половину вершків і додайте сир. Дочекайтеся, коли сир повністю не розплавиться, а потім доповніть суп бульйоном і залишками вершків. Дайте страві провести на вогні ще 10 хвилин, після чого збийте все блендером і прикрасьте петрушкою.
Грибний суп-пюре з печериць з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Почніть приготування страви з пасерування цибулі. Коли останній підрум'яниться, покладіть до нього гриби і залиште їх до випаровування всієї вологи. Додайте сіль, білі гриби (попередньо вимочені і нарізані) і влийте вино, тепер дайте провину випаруватися на 2/3. Покладіть в суп шматочки відвареної картоплі і залийте все бульйоном з вершками. Як тільки рідина закипить, прибирайте суп з вогню і пюрируйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з вершками
Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,
Курка з печерицями у вершковому соусі
Одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є курка з грибами. Існує неймовірне безліч страв на основі цього ідеального дуету. Пропонуємо рецепти,
Грибний суп зі свіжих грибів
Одним з найпростіших варіантів першої страви є грибний суп. Його досить складно зіпсувати, він завжди виходить чудовим. Розповімо, як приготувати цей
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Грибний соус зі сметаною
Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без