Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грибний суп-пюре з печериць

Грибний суп-пюре з печериць

2-11-2015, 20:03
801
Грибний суп-пюре з печериць
Печериці гаряче улюблені багатьма не тільки з-за своєї доступної ціни і широкою поширеністю, але і завдяки тонкому смаку, чудово сочетающемуся з більш вираженими інгредієнтами. Саме тому печериці можна запікати і смажити, використовувати в якості основи для соусів або супів. Останнім ми вирішили приділити особливу увагу в цьому матеріалі, присвяченому грибних супів-пюре з печериць.

Грибний суп-пюре з печериць – рецепт


Почнемо з класичної версії рецепта грибного супу, тієї, що готується з великою кількістю вершкового масла та вершків, виходить далеко за рамки системи здорового харчування, але настільки улюблена бувалими кулінарами.
Інгредієнти:

  • печериці - 340 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • овочевий бульйон - 230 мл;

  • жирні вершки - 210 г;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • гілочка чебрецю;

  • зубок часнику.


  • Приготування
    Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця і обсмажте у вершковому маслі. Коли шматочки стануть прозорими, всипте до них чебрець, додайте часник і дрібку солі. Довільно очищені печериці наріжте і додайте до цибулевої засмажки. Коли вся волога з грибів повністю випарується, посипте їх борошном, перемішайте, а через півхвилини влийте суміш вершків і бульйону. Дайте супу проваритися хвилин 8-10 а потім вбийте все блендером, поки не отримаєте однорідний суп.
    Грибний суп-пюре з печериць можна зробити і в мультиварці, для цього, розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ньому цибулю і гриби в аналогічній послідовності, а після додавання рідини перейдіть на «Суп» або «Варіння» на 15 хвилин, кришку пристрою закривати при цьому не обов'язково.
    Сервірувати суп можна у звичайній тарілці, а можна взяти круглу булочку і видалити з неї весь м'якуш, обов'язково стежачи за тим, щоб не зачепити стінки отриманої «чаші». Влийте в утворену порожнину суп і подавайте.

    Як приготувати грибний суп-пюре з печериць?


    Хіба можливо знайти молока і грибів компанію краще, ніж сир? Саме його ми і вирішили додати в список інгредієнтів наступного супу-пюре, а ще урізноманітнити овочеву основу морквою і стеблами селери.
    Інгредієнти:

  • печериці - 135 г;

  • морква, ріпчаста цибуля, стебло селери - по 45 г;

  • твердий сир - 55 г;

  • петрушка - 3 гілочки;

  • вершкове масло - 15 г;

  • вершки - 235 мл;

  • борошно - 5 р;

  • бульйон або вода - 260 мл


  • Приготування
    Насамперед підготуйте всі необхідні складові: подрібніть овочі, очистіть і довільно наріжте гриби, натріть сир.
    На розігрітому в каструлі маслі спасеруйте всі підготовлені овочі до напівготовності, додайте до них шматочки грибів, приправте все пучкою солі і дайте грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, а перемішавши, влийте половину вершків і додайте сир. Дочекайтеся, коли сир повністю не розплавиться, а потім доповніть суп бульйоном і залишками вершків. Дайте страві провести на вогні ще 10 хвилин, після чого збийте все блендером і прикрасьте петрушкою.

    Грибний суп-пюре з печериць з вершками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • печериці - 740 г;

  • червоний цибуля - 55 г;

  • сушені білі гриби - 30 г;
  • Грибний суп-пюре з печериць

  • овочевий бульйон - 980 мл;

  • відварна картопля - 110 г;

  • вершки - 260 мл;

  • сухе біле вино - 45 мл


  • Приготування
    Почніть приготування страви з пасерування цибулі. Коли останній підрум'яниться, покладіть до нього гриби і залиште їх до випаровування всієї вологи. Додайте сіль, білі гриби (попередньо вимочені і нарізані) і влийте вино, тепер дайте провину випаруватися на 2/3. Покладіть в суп шматочки відвареної картоплі і залийте все бульйоном з вершками. Як тільки рідина закипить, прибирайте суп з вогню і пюрируйте.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грибний суп з вершками
    Грибний суп з вершками
    Суп, приготований з будь-якими грибами, завжди виходить ароматним і неймовірно смачним. Пропонуємо урізноманітнити це чудове перше блюдо і розповімо,
    Курка з печерицями у вершковому соусі
    Курка з печерицями у вершковому соусі
    Одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є курка з грибами. Існує неймовірне безліч страв на основі цього ідеального дуету. Пропонуємо рецепти,
    Грибний суп зі свіжих грибів
    Грибний суп зі свіжих грибів
    Одним з найпростіших варіантів першої страви є грибний суп. Його досить складно зіпсувати, він завжди виходить чудовим. Розповімо, як приготувати цей
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Грибний соус зі сметаною
    Грибний соус зі сметаною
    Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
    Грибний суп-пюре з вершками
    Грибний суп-пюре з вершками
    Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без