Печериці гаряче улюблені багатьма не тільки з-за своєї доступної ціни і широкою поширеністю, але і завдяки тонкому смаку, чудово сочетающемуся з більш вираженими інгредієнтами. Саме тому печериці можна запікати і смажити, використовувати в якості основи для соусів або супів. Останнім ми вирішили приділити особливу увагу в цьому матеріалі, присвяченому грибних супів-пюре з печериць.
Грибний суп-пюре з печериць – рецепт
Почнемо з класичної версії рецепта грибного супу, тієї, що готується з великою кількістю вершкового масла та вершків, виходить далеко за рамки системи здорового харчування, але настільки улюблена бувалими кулінарами.
Інгредієнти: печериці - 340 г; ріпчаста цибуля - 75 г; вершкове масло - 25 г; овочевий бульйон - 230 мл; жирні вершки - 210 г; борошно - 1 ч. ложка; гілочка чебрецю; зубок часнику. Приготування Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця і обсмажте у вершковому маслі. Коли шматочки стануть прозорими, всипте до них чебрець, додайте часник і дрібку солі. Довільно очищені печериці наріжте і додайте до цибулевої засмажки. Коли вся волога з грибів повністю випарується, посипте їх борошном, перемішайте, а через півхвилини влийте суміш вершків і бульйону. Дайте супу проваритися хвилин 8-10 а потім вбийте все блендером, поки не отримаєте однорідний суп.
Грибний суп-пюре з печериць можна зробити і в мультиварці, для цього, розігрів чашу в режимі «Випічка», обсмажте в ньому цибулю і гриби в аналогічній послідовності, а після додавання рідини перейдіть на «Суп» або «Варіння» на 15 хвилин, кришку пристрою закривати при цьому не обов'язково.
Сервірувати суп можна у звичайній тарілці, а можна взяти круглу булочку і видалити з неї весь м'якуш, обов'язково стежачи за тим, щоб не зачепити стінки отриманої «чаші». Влийте в утворену порожнину суп і подавайте.
Як приготувати грибний суп-пюре з печериць?
Хіба можливо знайти молока і грибів компанію краще, ніж сир? Саме його ми і вирішили додати в список інгредієнтів наступного супу-пюре, а ще урізноманітнити овочеву основу морквою і стеблами селери.
Інгредієнти: печериці - 135 г; морква, ріпчаста цибуля, стебло селери - по 45 г; твердий сир - 55 г; петрушка - 3 гілочки; вершкове масло - 15 г; вершки - 235 мл; борошно - 5 р; бульйон або вода - 260 мл Приготування Насамперед підготуйте всі необхідні складові: подрібніть овочі, очистіть і довільно наріжте гриби, натріть сир.
На розігрітому в каструлі маслі спасеруйте всі підготовлені овочі до напівготовності, додайте до них шматочки грибів, приправте все пучкою солі і дайте грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, а перемішавши, влийте половину вершків і додайте сир. Дочекайтеся, коли сир повністю не розплавиться, а потім доповніть суп бульйоном і залишками вершків. Дайте страві провести на вогні ще 10 хвилин, після чого збийте все блендером і прикрасьте петрушкою.
Грибний суп-пюре з печериць з вершками
Інгредієнти: оливкова олія - 15 мл; печериці - 740 г; червоний цибуля - 55 г; сушені білі гриби - 30 г; овочевий бульйон - 980 мл; відварна картопля - 110 г; вершки - 260 мл; сухе біле вино - 45 мл Приготування Почніть приготування страви з пасерування цибулі. Коли останній підрум'яниться, покладіть до нього гриби і залиште їх до випаровування всієї вологи. Додайте сіль, білі гриби (попередньо вимочені і нарізані) і влийте вино, тепер дайте провину випаруватися на 2/3. Покладіть в суп шматочки відвареної картоплі і залийте все бульйоном з вершками. Як тільки рідина закипить, прибирайте суп з вогню і пюрируйте.