Грибний суп зі свіжих грибів
Не за горами грибний сезон, а значить кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який потім можна буде пустити на приготування ароматних сезонних страв. Одним з таких може стати грибний суп, який, втім, легко зварити навіть у тому випадку, якщо у вас під рукою замість білих грибів знаходяться покупні печериці та гливи – вийде дуже смачно.
Серед усіх грибних супів класикою є пюрированные страви з додаванням вершків, для приготування яких підійдуть абсолютно будь-які гриби – чим пахучіше, тим краще. Таке блюдо просто готується і складається з декількох доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
гриби - 490 г;
курячий бульйон - 760 мл;
ріпчаста цибуля - 310 г;
вершки - 85 мл;
вершкове масло - 25 г;
часникові зубки - 8-10 шт.;
щіпка мускатного горіха.
Приготування
Розігрів трохи олії в сотейнику, використовуйте його для пасерування кілець ріпчастої цибулі і шматочків грибів. Як тільки останні віддадуть всю зайву вологу, приправте вміст сотейника морською сіллю і пучкою мускату, а також покладіть пюрированные часникові зубки.
Перекладіть грибну зажарку в чашу блендера і збийте її в пюре, порціями додаючи бульйон і вершки. Пюрированные гриби змішайте з рештою бульйоном і підігрійте суп перед сервіруванням.
Білі гриби вважаються королями в грибному світі і високо цінуються за свій інтенсивний аромат і величезні розміри. Якщо вам пощастило розжитися бодай кількома білими грибами, то пустіть їх на приготування цього супу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 170 г;
часниковий зубчик;
білі гриби - 470 г;
овочевий бульйон - 620 мл;
сухе біле вино - 55 мл;
оливкова олія - 35 мл;
гілочка чебрецю;
перлова крупа - 45 р.
Приготування
Перед тим, як готувати грибний суп зі свіжих грибів, перлову крупу промийте і замочіть її за ніч до приготування. Набряклу перловку пересипте в овочевий бульйон і залиште варитися до повної готовності. Тим часом розігрійте масло і використовуйте його для обсмажування очищених шматочків білих грибів і цибулі. До засмажки покладіть гілочку чебрецю, як тільки вийде зайва волога з грибів. Доповніть білі гриби пюрированным часником, перемішайте і перекладіть в суп. Тримайте страву на вогні ще 15 хвилин, а потім дайте настоятися без вогню аналогічний період часу.
Інгредієнти:
печериці - 520 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
морква - 140 г;
картопля - 245 г;
сушений чебрець - щіпка;
курячий бульйон - 26 л;
головка часнику.
Приготування
Виставте на пристрої режим «Випічка» і налийте в келих трохи олії. Овочі наріжте кубиками, а з головки часнику зріжте верхівку так, щоб здалася частина зубчиків, оболонку при цьому не знімайте. Покладіть овочі в чаші, перемішайте і поставте випікатися 20 хвилин. Приправте вміст чаші чебрецем і морською сіллю, пюрируйте розм'яклі часникові зубчики і змішайте з іншими інгредієнтами. Влийте в каструлю бульйон, перейдіть на «Суп» і залиште все варитися ще півгодини.
Інгредієнти:
вершкове масло - 45 г;
часникові зубки - 3 шт.;
печериці - 430 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
сухе біле вино - 235 мл;
курячий бульйон - 780 мл;
жирні вершки - 470 мл;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання печериць з цибулею і часником. Коли гриби віддадуть всю зайву вологу, влийте вино і дайте йому випаруватися наполовину. Додайте крохмаль і швидко перемішайте, щоб запобігти утворенню грудочок. Влийте вершки і бульйон, дайте супу повторно закипіти і подавайте.
Рецепт грибного супу зі свіжих грибів
Серед усіх грибних супів класикою є пюрированные страви з додаванням вершків, для приготування яких підійдуть абсолютно будь-які гриби – чим пахучіше, тим краще. Таке блюдо просто готується і складається з декількох доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів трохи олії в сотейнику, використовуйте його для пасерування кілець ріпчастої цибулі і шматочків грибів. Як тільки останні віддадуть всю зайву вологу, приправте вміст сотейника морською сіллю і пучкою мускату, а також покладіть пюрированные часникові зубки.
Перекладіть грибну зажарку в чашу блендера і збийте її в пюре, порціями додаючи бульйон і вершки. Пюрированные гриби змішайте з рештою бульйоном і підігрійте суп перед сервіруванням.
Грибний суп з свіжих білих грибів – рецепт
Білі гриби вважаються королями в грибному світі і високо цінуються за свій інтенсивний аромат і величезні розміри. Якщо вам пощастило розжитися бодай кількома білими грибами, то пустіть їх на приготування цього супу.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати грибний суп зі свіжих грибів, перлову крупу промийте і замочіть її за ніч до приготування. Набряклу перловку пересипте в овочевий бульйон і залиште варитися до повної готовності. Тим часом розігрійте масло і використовуйте його для обсмажування очищених шматочків білих грибів і цибулі. До засмажки покладіть гілочку чебрецю, як тільки вийде зайва волога з грибів. Доповніть білі гриби пюрированным часником, перемішайте і перекладіть в суп. Тримайте страву на вогні ще 15 хвилин, а потім дайте настоятися без вогню аналогічний період часу.
Грибний суп зі свіжих грибів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Виставте на пристрої режим «Випічка» і налийте в келих трохи олії. Овочі наріжте кубиками, а з головки часнику зріжте верхівку так, щоб здалася частина зубчиків, оболонку при цьому не знімайте. Покладіть овочі в чаші, перемішайте і поставте випікатися 20 хвилин. Приправте вміст чаші чебрецем і морською сіллю, пюрируйте розм'яклі часникові зубчики і змішайте з іншими інгредієнтами. Влийте в каструлю бульйон, перейдіть на «Суп» і залиште все варитися ще півгодини.
Грибний суп зі свіжих грибів з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання печериць з цибулею і часником. Коли гриби віддадуть всю зайву вологу, влийте вино і дайте йому випаруватися наполовину. Додайте крохмаль і швидко перемішайте, щоб запобігти утворенню грудочок. Влийте вершки і бульйон, дайте супу повторно закипіти і подавайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Печеня з свинини в мультиварці
Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
Рецепт супу з заморожених білих грибів
Суп із заморожених білих грибів – чудово перше блюдо, яке може урізноманітнити ваш обідній раціон. Цей ароматний суп нагадає про тепле літо навіть
Грибний соус зі сметаною
Ароматний і неймовірно смачний грибний соус зі сметаною підійде до будь-якого гарніру або м'ясної страви. А найголовніше, що готувати такий соус
Грибний суп-пюре з вершками
Популярність супів-пюре пов'язана з простотою приготування і вибору інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як зварити грибний суп-пюре з вершками без
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих