Не за горами грибний сезон, а значить кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який потім можна буде пустити на приготування ароматних сезонних страв. Одним з таких може стати грибний суп, який, втім, легко зварити навіть у тому випадку, якщо у вас під рукою замість білих грибів знаходяться покупні печериці та гливи – вийде дуже смачно.
Рецепт грибного супу зі свіжих грибів
Серед усіх грибних супів класикою є пюрированные страви з додаванням вершків, для приготування яких підійдуть абсолютно будь-які гриби – чим пахучіше, тим краще. Таке блюдо просто готується і складається з декількох доступних інгредієнтів.
Інгредієнти: гриби - 490 г; курячий бульйон - 760 мл; ріпчаста цибуля - 310 г; вершки - 85 мл; вершкове масло - 25 г; часникові зубки - 8-10 шт.; щіпка мускатного горіха. Приготування Розігрів трохи олії в сотейнику, використовуйте його для пасерування кілець ріпчастої цибулі і шматочків грибів. Як тільки останні віддадуть всю зайву вологу, приправте вміст сотейника морською сіллю і пучкою мускату, а також покладіть пюрированные часникові зубки.
Перекладіть грибну зажарку в чашу блендера і збийте її в пюре, порціями додаючи бульйон і вершки. Пюрированные гриби змішайте з рештою бульйоном і підігрійте суп перед сервіруванням.
Грибний суп з свіжих білих грибів – рецепт
Білі гриби вважаються королями в грибному світі і високо цінуються за свій інтенсивний аромат і величезні розміри. Якщо вам пощастило розжитися бодай кількома білими грибами, то пустіть їх на приготування цього супу.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 170 г; часниковий зубчик; білі гриби - 470 г; овочевий бульйон - 620 мл; сухе біле вино - 55 мл; оливкова олія - 35 мл; гілочка чебрецю; перлова крупа - 45 р. Приготування Перед тим, як готувати грибний суп зі свіжих грибів, перлову крупу промийте і замочіть її за ніч до приготування. Набряклу перловку пересипте в овочевий бульйон і залиште варитися до повної готовності. Тим часом розігрійте масло і використовуйте його для обсмажування очищених шматочків білих грибів і цибулі. До засмажки покладіть гілочку чебрецю, як тільки вийде зайва волога з грибів. Доповніть білі гриби пюрированным часником, перемішайте і перекладіть в суп. Тримайте страву на вогні ще 15 хвилин, а потім дайте настоятися без вогню аналогічний період часу.
Грибний суп зі свіжих грибів в мультиварці
Інгредієнти: печериці - 520 г; ріпчаста цибуля - 110 г; морква - 140 г; картопля - 245 г; сушений чебрець - щіпка; курячий бульйон - 26 л; головка часнику. Приготування Виставте на пристрої режим «Випічка» і налийте в келих трохи олії. Овочі наріжте кубиками, а з головки часнику зріжте верхівку так, щоб здалася частина зубчиків, оболонку при цьому не знімайте. Покладіть овочі в чаші, перемішайте і поставте випікатися 20 хвилин. Приправте вміст чаші чебрецем і морською сіллю, пюрируйте розм'яклі часникові зубчики і змішайте з іншими інгредієнтами. Влийте в каструлю бульйон, перейдіть на «Суп» і залиште все варитися ще півгодини.
Грибний суп зі свіжих грибів з вершками
Інгредієнти: вершкове масло - 45 г; часникові зубки - 3 шт.; печериці - 430 г; ріпчаста цибуля - 65 г; сухе біле вино - 235 мл; курячий бульйон - 780 мл; жирні вершки - 470 мл; крохмаль - 2 ст. ложки. Приготування Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання печериць з цибулею і часником. Коли гриби віддадуть всю зайву вологу, влийте вино і дайте йому випаруватися наполовину. Додайте крохмаль і швидко перемішайте, щоб запобігти утворенню грудочок. Влийте вершки і бульйон, дайте супу повторно закипіти і подавайте.