Вернуться назад Распечатать

Грибний суп зі свіжих грибів

Грибний суп зі свіжих грибів
Не за горами грибний сезон, а значить кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який потім можна буде пустити на приготування ароматних сезонних страв. Одним з таких може стати грибний суп, який, втім, легко зварити навіть у тому випадку, якщо у вас під рукою замість білих грибів знаходяться покупні печериці та гливи – вийде дуже смачно.

Рецепт грибного супу зі свіжих грибів


Серед усіх грибних супів класикою є пюрированные страви з додаванням вершків, для приготування яких підійдуть абсолютно будь-які гриби – чим пахучіше, тим краще. Таке блюдо просто готується і складається з декількох доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • гриби - 490 г;

  • курячий бульйон - 760 мл;

  • ріпчаста цибуля - 310 г;

  • вершки - 85 мл;

  • вершкове масло - 25 г;

  • часникові зубки - 8-10 шт.;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Розігрів трохи олії в сотейнику, використовуйте його для пасерування кілець ріпчастої цибулі і шматочків грибів. Як тільки останні віддадуть всю зайву вологу, приправте вміст сотейника морською сіллю і пучкою мускату, а також покладіть пюрированные часникові зубки.
    Перекладіть грибну зажарку в чашу блендера і збийте її в пюре, порціями додаючи бульйон і вершки. Пюрированные гриби змішайте з рештою бульйоном і підігрійте суп перед сервіруванням.

    Грибний суп з свіжих білих грибів – рецепт


    Білі гриби вважаються королями в грибному світі і високо цінуються за свій інтенсивний аромат і величезні розміри. Якщо вам пощастило розжитися бодай кількома білими грибами, то пустіть їх на приготування цього супу.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 170 г;

  • часниковий зубчик;

  • білі гриби - 470 г;

  • овочевий бульйон - 620 мл;

  • сухе біле вино - 55 мл;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • гілочка чебрецю;

  • перлова крупа - 45 р.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати грибний суп зі свіжих грибів, перлову крупу промийте і замочіть її за ніч до приготування. Набряклу перловку пересипте в овочевий бульйон і залиште варитися до повної готовності. Тим часом розігрійте масло і використовуйте його для обсмажування очищених шматочків білих грибів і цибулі. До засмажки покладіть гілочку чебрецю, як тільки вийде зайва волога з грибів. Доповніть білі гриби пюрированным часником, перемішайте і перекладіть в суп. Тримайте страву на вогні ще 15 хвилин, а потім дайте настоятися без вогню аналогічний період часу.

    Грибний суп зі свіжих грибів в мультиварці


    Інгредієнти:

  • печериці - 520 г;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • морква - 140 г;

  • картопля - 245 г;

  • сушений чебрець - щіпка;

  • курячий бульйон - 26 л;

  • головка часнику.


  • Приготування
    Виставте на пристрої режим «Випічка» і налийте в келих трохи олії. Овочі наріжте кубиками, а з головки часнику зріжте верхівку так, щоб здалася частина зубчиків, оболонку при цьому не знімайте. Покладіть овочі в чаші, перемішайте і поставте випікатися 20 хвилин. Приправте вміст чаші чебрецем і морською сіллю, пюрируйте розм'яклі часникові зубчики і змішайте з іншими інгредієнтами. Влийте в каструлю бульйон, перейдіть на «Суп» і залиште все варитися ще півгодини.

    Грибний суп зі свіжих грибів з вершками


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • печериці - 430 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;
  • Грибний суп зі свіжих грибів

  • сухе біле вино - 235 мл;

  • курячий бульйон - 780 мл;

  • жирні вершки - 470 мл;

  • крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для обжарювання печериць з цибулею і часником. Коли гриби віддадуть всю зайву вологу, влийте вино і дайте йому випаруватися наполовину. Додайте крохмаль і швидко перемішайте, щоб запобігти утворенню грудочок. Влийте вершки і бульйон, дайте супу повторно закипіти і подавайте.