Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з грибами в горщиках

Картопля з грибами в горщиках

16-12-2015, 20:51
1 399
Картопля з грибами в горщиках
Щоб зберегти максимум грибного аромату і смаку, пропонуємо тушкувати гриби з картоплею в горщиках при невисокій температурі і досить тривалий час. Грибну основу з картоплею ви можете доповнювати самими різноманітними компонентами, починаючи з м'яса та інших овочів, закінчуючи цікавими соусами і спеціями.

Рецепт картоплі з грибами в горщиках


Інгредієнти:

  • бульйон - 28 л;

  • картопляні бульби - 530 г;

  • печериці - 470 г;

  • бекон - 75 г;

  • гірчиця - 15 г;

  • паприка, часник сушений - 1 ч. ложці;

  • сушена петрушка, зелень цибулі - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Підрум'яньте шматочки бекону і використовуйте витопився жир для того, щоб швидко обсмажити шматочки картопляних бульб до золотистої скоринки. Розподіліть гриби з картоплею по горщикам, додайте гірчицю, сушені трави зі спеціями і залийте в кожен горщик бульйону так, щоб рідина займала 2/3 ємності. Тушкуйте картоплю з грибами в горщиках близько півтори години при 160 градусах.

    Картопля з сушеними грибами в горщику зі сметаною


    Інгредієнти:

  • зубки часнику - 6 шт.;

  • картопляні бульби - 530 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • солодкий перець - 140 г;

  • сушені білі гриби - 65 г;

  • борошно - 25 г;

  • сметана - 210 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • бульйон - 19 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати гриби з картоплею в горщиках, залийте сушені білі гриби гарячим бульйоном і дайте набрякнути. Подрібніть солодкий перець і ріпчасту цибулю, а потім спасеруйте на оливковій олії. Посипте овочі борошном, додайте воду з-під грибів і самі гриби. Залиште всі загуснути, а потім розкладіть по горщикам разом з кубиками картоплі. Влийте бульйон, що залишився, додайте сметану, перемішайте і залиште горщики при 170 градусах 40 хвилин.

    Картопля з м'ясом і грибами, запечена в горщиках


    Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • червоне вино (сухе) - 55 мл;

  • томатна паста - 15 г;
  • Картопля з грибами в горщиках

  • яловичий бульйон - 22 л;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • картопля - 420 г;

  • печериці - 340 г;

  • сушений шавлія, майоран - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Підрум'янивши яловичину, додайте до неї цибульні кільця і залиште їх розм'якнути. Розведіть томатну пасту в бульйоні з вином. Окремо обсмажте шматочки грибів. У горщиках змішайте всі попередньо обсмажені інгредієнти і додати кубики картоплі з прянощами. Залийте вміст горщиків бульйоном з вином і залиште все в духовці на 25 години при 165 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з сушених білих грибів
    Суп з сушених білих грибів
    Білі гриби володіють вираженим ароматом і смаком, саме тому їх досить покласти в блюдо в зовсім невеликій кількості для того, щоб кожен їдець відчув
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
    М'ясо в горщиках в духовці
    М'ясо в горщиках в духовці
    Незважаючи на те, що способів запікання м'яса в духовці існує безліч, рецепти, представлені далі напевно вас приємно вразять. Розповімо, як незвично
    Печеня з свинини в мультиварці
    Печеня з свинини в мультиварці
    Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
    Тушкована картопля в горщиках
    Тушкована картопля в горщиках
    Створення страв у горщиках не вимагає особливих кулінарних навичок. З такими рецептами можуть впоратися навіть новачки. І сьогодні ми розповімо, як
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві