Вернуться назад Распечатать

Картопля з грибами в горщиках

Картопля з грибами в горщиках
Щоб зберегти максимум грибного аромату і смаку, пропонуємо тушкувати гриби з картоплею в горщиках при невисокій температурі і досить тривалий час. Грибну основу з картоплею ви можете доповнювати самими різноманітними компонентами, починаючи з м'яса та інших овочів, закінчуючи цікавими соусами і спеціями.

Рецепт картоплі з грибами в горщиках


Інгредієнти:

  • бульйон - 28 л;

  • картопляні бульби - 530 г;

  • печериці - 470 г;

  • бекон - 75 г;

  • гірчиця - 15 г;

  • паприка, часник сушений - 1 ч. ложці;

  • сушена петрушка, зелень цибулі - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Підрум'яньте шматочки бекону і використовуйте витопився жир для того, щоб швидко обсмажити шматочки картопляних бульб до золотистої скоринки. Розподіліть гриби з картоплею по горщикам, додайте гірчицю, сушені трави зі спеціями і залийте в кожен горщик бульйону так, щоб рідина займала 2/3 ємності. Тушкуйте картоплю з грибами в горщиках близько півтори години при 160 градусах.

    Картопля з сушеними грибами в горщику зі сметаною


    Інгредієнти:

  • зубки часнику - 6 шт.;

  • картопляні бульби - 530 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • солодкий перець - 140 г;

  • сушені білі гриби - 65 г;

  • борошно - 25 г;

  • сметана - 210 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • бульйон - 19 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати гриби з картоплею в горщиках, залийте сушені білі гриби гарячим бульйоном і дайте набрякнути. Подрібніть солодкий перець і ріпчасту цибулю, а потім спасеруйте на оливковій олії. Посипте овочі борошном, додайте воду з-під грибів і самі гриби. Залиште всі загуснути, а потім розкладіть по горщикам разом з кубиками картоплі. Влийте бульйон, що залишився, додайте сметану, перемішайте і залиште горщики при 170 градусах 40 хвилин.

    Картопля з м'ясом і грибами, запечена в горщиках


    Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • червоне вино (сухе) - 55 мл;

  • томатна паста - 15 г;
  • Картопля з грибами в горщиках

  • яловичий бульйон - 22 л;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • картопля - 420 г;

  • печериці - 340 г;

  • сушений шавлія, майоран - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Підрум'янивши яловичину, додайте до неї цибульні кільця і залиште їх розм'якнути. Розведіть томатну пасту в бульйоні з вином. Окремо обсмажте шматочки грибів. У горщиках змішайте всі попередньо обсмажені інгредієнти і додати кубики картоплі з прянощами. Залийте вміст горщиків бульйоном з вином і залиште все в духовці на 25 години при 165 градусах.