Щоб зберегти максимум грибного аромату і смаку, пропонуємо тушкувати гриби з картоплею в горщиках при невисокій температурі і досить тривалий час. Грибну основу з картоплею ви можете доповнювати самими різноманітними компонентами, починаючи з м'яса та інших овочів, закінчуючи цікавими соусами і спеціями.
Рецепт картоплі з грибами в горщиках
Інгредієнти: бульйон - 28 л; картопляні бульби - 530 г; печериці - 470 г; бекон - 75 г; гірчиця - 15 г; паприка, часник сушений - 1 ч. ложці; сушена петрушка, зелень цибулі - 2 ст. ложки. Приготування Підрум'яньте шматочки бекону і використовуйте витопився жир для того, щоб швидко обсмажити шматочки картопляних бульб до золотистої скоринки. Розподіліть гриби з картоплею по горщикам, додайте гірчицю, сушені трави зі спеціями і залийте в кожен горщик бульйону так, щоб рідина займала 2/3 ємності. Тушкуйте картоплю з грибами в горщиках близько півтори години при 160 градусах.
Картопля з сушеними грибами в горщику зі сметаною
Інгредієнти: зубки часнику - 6 шт.; картопляні бульби - 530 г; оливкова олія - 35 мл; солодкий перець - 140 г; сушені білі гриби - 65 г; борошно - 25 г; сметана - 210 г; ріпчаста цибуля - 95 г; бульйон - 19 л. Приготування Перед тим, як приготувати гриби з картоплею в горщиках, залийте сушені білі гриби гарячим бульйоном і дайте набрякнути. Подрібніть солодкий перець і ріпчасту цибулю, а потім спасеруйте на оливковій олії. Посипте овочі борошном, додайте воду з-під грибів і самі гриби. Залиште всі загуснути, а потім розкладіть по горщикам разом з кубиками картоплі. Влийте бульйон, що залишився, додайте сметану, перемішайте і залиште горщики при 170 градусах 40 хвилин.
Картопля з м'ясом і грибами, запечена в горщиках
Інгредієнти: яловичина - 540 г; ріпчаста цибуля - 160 г; часникові зубки - 4 шт.; червоне вино (сухе) - 55 мл; томатна паста - 15 г; яловичий бульйон - 22 л; копчена паприка - 1 ч. ложка; картопля - 420 г; печериці - 340 г; сушений шавлія, майоран - по 1/2 ч. ложки. Приготування Підрум'янивши яловичину, додайте до неї цибульні кільця і залиште їх розм'якнути. Розведіть томатну пасту в бульйоні з вином. Окремо обсмажте шматочки грибів. У горщиках змішайте всі попередньо обсмажені інгредієнти і додати кубики картоплі з прянощами. Залийте вміст горщиків бульйоном з вином і залиште все в духовці на 25 години при 165 градусах.