М'ясо в горщиках в духовці
Тривалий ловлення при відносно невисоких температурах завжди йде на користь практично будь-якого м'яса. Рецепти в горщиках дозволяють втілити цю нехитру техніку в життя, а попутно наситити м'ясо смаком і ароматом всіх тих добавок, які ви вирішили покласти разом з ним. Крім своєї насиченості, м'ясо в горщиках в духовці готується до смішного просто, що особливо актуально для всіх тих, хто тільки вчиться кулінарії.
Яловичина в прованському стилі готується з великою кількістю трав, овочами і неодмінно на основі вина та томатного соусу. Обов'язковою умовою також є додавання стандартних для середземноморської кухні трав: чебрецю, розмарину, орегано.
Інгредієнти:
яловичина - 840 г;
борошно - 45 г;
морква - 330 г;
стебла селери - 3 шт.;
часникові зубки - 3 шт.;
червоне вино (сухе) - 480 мл;
ріпчаста цибуля - 145 г;
яловичий бульйон - 490 мл;
томати - 425 г;
картопляні бульби - 630 г;
печериці - 440 г;
сушений чебрець, орегано, майоран - по 1/2 ч. ложки;
розмарин - 2 гілочки;
лист лавра - 1 шт.
Приготування
Заздалегідь слід підготувати м'ясо, підрум'янивши його. З цією метою яловичину обсипають борошном з сіллю і підрум'янюють її на сильному вогні. Далі до м'яса додають великі шматочки овочів і дають схопитися рум'яною скоринкою і їм. У самому кінці додайте пюрированный часник, а через півхвилини розкладіть м'ясо і овочі по горщикам. Посуд, в якій проходила обсмажування, деглазируйте невеликою кількістю червоного вина, коли воно випарується наполовину, влийте бульйон і томати, додайте трави і дайте соусу дійти до кипіння. Залийте соусом вміст горщиків і поставте все в розігріту до 165 градусів духовку на півтори години.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 145 г;
солодкий перець - 360 г;
картопля - 370 г;
зубки часнику - 3 шт.;
консервована квасоля - 580 г;
томати - 760 г;
вода - 480 мл;
яловичина - 12 кг;
паприка, кумин - по 2 ч. ложки;
коріандр - 1 ч. ложка;
кайенский перець, орегано - по 1/2 ч. ложки.
Приготування
В рамках цієї техніки приготування м'яса в горщиках в духовці, завчасної підготовки інгредієнтів не потрібно, необхідно лише зробити простий соус. Для соусу томати заливають водою і доповнюють усіма спеціями зі списку. Далі соус довести до кипіння, збити блендером і зняти з вогню.
Розкладіть великі шматочки овочів і м'яса по горщикам, влийте соус і поставте все в розігрітий до 155 градусів духовку на 2 години. Перевіряйте вміст час від часу, додаючи води, якщо в цьому є необхідність.
Інгредієнти:
курятина (стегна) - 6 шт.;
гвоздика - 5 бутонів;
зірочка анісу;
насіння гірчиці, куміна - по 1/2 ч. ложки;
вода - 45 мл;
часникові зубки - 5-6 шт.;
корінь імбиру - 5 см;
картопляні бульби - 270 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
томати - 390 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати м'ясо в горщику в духовці, розітріть в ступі гвоздику, аніс, гірчицю і кумін. Отриману суміш доповніть гарячою водою і залиште, щоб розкрити смак. Окремо пюрируйте часник з імбиром. З'єднайте спеції з ароматною пастою, додайте щедру пучку солі і натріть всім цим курячі стегна. На дно горщика для запікання викладіть дрібно нарізані овочі, зверху розкласти м'ясо і покрийте все гарячою водою на 2/3. Поставте м'ясо нудитися в духовці при 160 градусах півтори години. Готове рагу розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню і перцем чилі.
Рецепт м'яса по-французьки в горщиках в духовці
Яловичина в прованському стилі готується з великою кількістю трав, овочами і неодмінно на основі вина та томатного соусу. Обов'язковою умовою також є додавання стандартних для середземноморської кухні трав: чебрецю, розмарину, орегано.
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь слід підготувати м'ясо, підрум'янивши його. З цією метою яловичину обсипають борошном з сіллю і підрум'янюють її на сильному вогні. Далі до м'яса додають великі шматочки овочів і дають схопитися рум'яною скоринкою і їм. У самому кінці додайте пюрированный часник, а через півхвилини розкладіть м'ясо і овочі по горщикам. Посуд, в якій проходила обсмажування, деглазируйте невеликою кількістю червоного вина, коли воно випарується наполовину, влийте бульйон і томати, додайте трави і дайте соусу дійти до кипіння. Залийте соусом вміст горщиків і поставте все в розігріту до 165 градусів духовку на півтори години.
М'ясо з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти:
Приготування
В рамках цієї техніки приготування м'яса в горщиках в духовці, завчасної підготовки інгредієнтів не потрібно, необхідно лише зробити простий соус. Для соусу томати заливають водою і доповнюють усіма спеціями зі списку. Далі соус довести до кипіння, збити блендером і зняти з вогню.
Розкладіть великі шматочки овочів і м'яса по горщикам, влийте соус і поставте все в розігрітий до 155 градусів духовку на 2 години. Перевіряйте вміст час від часу, додаючи води, якщо в цьому є необхідність.
Тушковане м'ясо курки в горщиках в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати м'ясо в горщику в духовці, розітріть в ступі гвоздику, аніс, гірчицю і кумін. Отриману суміш доповніть гарячою водою і залиште, щоб розкрити смак. Окремо пюрируйте часник з імбиром. З'єднайте спеції з ароматною пастою, додайте щедру пучку солі і натріть всім цим курячі стегна. На дно горщика для запікання викладіть дрібно нарізані овочі, зверху розкласти м'ясо і покрийте все гарячою водою на 2/3. Поставте м'ясо нудитися в духовці при 160 градусах півтори години. Готове рагу розкладіть по тарілках, прикрасьте зеленню і перцем чилі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
Тушкована картопля з м'ясом - це блюдо, яке з легкістю виручає в різних ситуаціях, адже за короткий час можна зміркувати обід для великої компанії.
Тушкована картопля з куркою в мультиварці
Тушкована картопля з куркою - це найпопулярніше домашнє блюдо, адже досить швидко можна зробити повноцінний обід для великої компанії людей. А
Тушковані овочі в духовці
У розпал сезону свіжих овочів, саме час готувати різні легкі низькокалорійні блюда. Самим корисним і безтурботним способом приготування є запікання в
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Рагу з курки з картоплею
Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад