Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочеве рагу з фаршем

Овочеве рагу з фаршем

28-07-2015, 19:51
925
Овочеве рагу з фаршем
М'ясний фарш можна пустити не тільки на приготування котлет, тефтелькою або соусу болоньєзе. Додайте до м'яса трохи сезонних овочів, потушкуйте всі інгредієнти разом і на виході отримаєте насичене і ароматне рагу, яке наситить і зігріє в холодну пору року. В рамках цієї статті ми зібрали відразу кілька варіантів подібної страви, а ваше завдання просто вибрати потрібний.

Овочеве рагу з фаршем і картоплею


Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 530 г;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • морква - 430 г;

  • картопля - 550 г;

  • томатне пюре - 35 мл;

  • вустерський соус - 30 мл;

  • яловичий бульйон - 400 мл;

  • консервована квасоля - 400 р.


  • Приготування
    На середньому вогні розігрійте жаровню і підрум'яньте в ній яловичий фарш близько 3 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб нарізати цибулю, картоплю і моркву. Додайте підготовлені овочі до м'яса, влийте вустерський соус, томатне пюре і бульйон. Після додавання солі дочекайтеся, поки рідина закипить, зменшіть вогонь. Готуйте овочеве рагу з фаршем півтори години, в кінці додайте консервовану квасолю і, за бажанням, щедру порцію зелені.

    Овочеве рагу з фаршем і кабачками


    Інгредієнти:

  • зелена сочевиця - 380 г;

  • баранячий фарш - 290 г;

  • овочевий бульйон - 19 л;

  • морква - 320 г;

  • стебла селери - 3 шт.;

  • кабачки - 260 г;

  • томати - 90 г;

  • білокачанна капуста - 380 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • томатне пюре - 45 г;

  • мелений кумін, кориця - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати овочеве рагу з фаршем, сочевицю замочіть в холодній підкисленій воді на всю ніч, перед початком приготування воду злийте.
    Розігрійте рослинне масло і використовуйте його для пасерування цибулі з прянощами. Через 5 хвилин до цибулевої засмажки додайте часник, шматочки моркви і селери, а ще через аналогічний період часу покладіть м'ясний фарш. До овочів і м'яса додайте томатну пасту і сочевицю, влийте бульйон, а після закипання додайте кабачки, томати і нашатковану капусту. Тушкуйте м'ясне рагу 45 хвилин.

    Овочеве рагу з фаршем в духовці


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 310 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • солодкий перець - 120 г;

  • м'ясний фарш - 530 г;

  • томати у власному соку - 950 мл;

  • томатна паста - 35 г;

  • консервована квасоля - 450 г;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розігрів трохи олії в жаровні, покладіть в посуд шматочки цибулі, часнику і перцю. Тушкуйте овочі в олії 3-4 хвилини, а потім додайте до них фарш і дайте підрум'янитися. Тим часом поставте духова шафа доходити до температури в 155 градусів. У жаровню до овочів і м'яса влийте томати у власному соку, додайте томатну пасту і квасоля. Приправте рагу паприкою і щедрою пучкою морської солі. Розмістіть жаровню у духовку і тушкуйте рагу 45 хвилин. Додатково можна посипати готову страву сиром і поставити під гриль, щоб підрум'янився. Подавати таке рагу можна як дипа з чіпсами і хлібу, а можна сервірувати звичним гарніром: рисом, гречкою, пастою.

    Овочеве рагу з фаршем в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 600 г;

  • картопля - 260 г;

  • морква - 140 г;

  • жменю родзинок;

  • зелений горошок - 80 г;

  • солодкий перець - 45 г;

  • курячий бульйон - 375 мл;

  • томатна паста - 45 г;
  • Овочеве рагу з фаршем

  • білий винний оцет - 30 мл;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Спасеруйте морква, часник, горошок і цибулю в розігрітій олії на «Випікання». До засмажки додайте кубики картоплі, фарш, і дочекайтеся, коли останній схопиться. Залийте вміст чаші мультиварки бульйоном і оцтом, додайте томатну пасту, родзинки, лавр і включіть «Гасіння». Через півтори години рагу буде готове до дегустації.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з курки з картоплею
    Рагу з курки з картоплею
    Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу зі свининою
    Овочеве рагу зі свининою
    Одним з кращих сезонних літніх страв, можна назвати овочеве рагу. Приготувати його зовсім не складно, і в результаті виходить дуже легке гаряче
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
    Гуляш з курки в мультиварці
    Гуляш з курки в мультиварці
    Традиційно гуляш готується з телятини. Але сьогодні існує безліч його варіацій, в тому числі з курки. Так страва виходить більш легким, так і
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це